• Anonym (Kaffedraken)

    Kall sås till torsk och potatis?!?

    Vill ha recept på den kalla såsen man fick till torsken i skolan... Är det gräddfil eller creme fraiche? eller ngt annat kanske?

    Någon som vet??

  • Svar på tråden Kall sås till torsk och potatis?!?
  • Anonym (Kaffedraken)

    Nej... den är vit och med dill i.. Inte remouladsås ...

  • Anonym (Kaffedraken)

    Kan det vara vanlig kall dillsås?

    Panerad fiskfilé med kall dillsås



    Ingredienser till 4 portioner
    4 filéer av torsk, hoki eller sej
    1 ägg
    3/4 dl ströbröd
    ½ dl vetemjöl
    1 krm svartpeppar
    ½ tsk salt
    2 msk smör eller margarin


    Sås
    3 dl gräddfil eller turkisk yoghurt
    4 msk majonnäs
    1 tsk salt
    1 dl hackad dill

    Gör så här


     Koka potatisen eller riset. Blanda ihop ingredienserna till dillsåsen och ställ kallt i kylskåp till serveringen.  Doppa fisken i det uppvispade ägget. Vänd den i vetemjöl blandat med salt, peppar och ströbröd. Låt paneringen torka lite innan fisken stekes (i smör) i pannan på medelstark värme några minuter på varje sida tills den blir gyllenbrun.

    Servera med kokt potatis / pressad potatis / ris, citronklyftor samt sallad.


    Gravity always wins
  • Anonym (Kaffedraken)

    jag brukar pressa lite citron i dillssåsen också men annars gör jag som ovan skrev


    Mamma till Lova och Alvin
  • Anonym (Kaffedraken)

    Jag tror att du menar vanlig filsås, det fick iaf vi i skolan. Jag blandar fil med majonäs, bostongurka och dill. Det är även gott att ha i chilisås och lite citron.


    Älskade Theodor 060329
  • Anonym (Kaffedraken)

    Kenzie: Vet du hur mycket av fil och majonnäs man ska ha... Har ingen Bostongurka dessvärre. Kan man hacka smörgåsgurka tro?

  • Anonym (Kaffedraken)
    jollydolly skrev 2008-01-06 12:24:52 följande:
    Kenzie: Vet du hur mycket av fil och majonnäs man ska ha... Har ingen Bostongurka dessvärre. Kan man hacka smörgåsgurka tro?
    Hm till tre dl fil kanske jag tar en halv dl majonäs. Du får smaka dig fram, majonäsen ska inte ta överhand. Ja du kan säkert hacka smörgåsgurka istället.
    Älskade Theodor 060329
Svar på tråden Kall sås till torsk och potatis?!?