• Hjarte­sjalen
    Äldre 22 Jan 04:50
    410019 visningar
    1291 svar
    1291
    410019

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12


    Jag startar en ny trad nu efterom del 11 gar ut om bara nagra dagar.
    Har fortsatter vi & skriva om extraslag & andra konstigheter som hander inne i brostet & som kanns svart att forsta sig pa.
    Hoppas bade gammla & nya hanger pa & e med!
    Har e gammla traden del 11.

    www.familjeliv.se/Forum-11-241/m48323521.html
  • Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
  • Äldre 15 Mar 16:52

    Jag jobbar på arbetsförmedlingen - i ett tufft uppdrag - ångrar så att jag hoppade på det... Men det som blev bättre var att jag slipper pendla..... Jobabr 100 % - men har flextid - så kan styra det rätt bra tycker jag. Jag tror risken om jag går ner i tid på min arbetsplats är att jag skulel ha lika mycket at göra och abra bli mer frustrerad.... Men just nu skulel jag verkligen vilja gör angt helt anant... Jag fyller 40 nästa år och har redan en högskoleutb med studiemedel bakom mig - så käns liksom inte som läge att skola om mig helt....

  • Äldre 21 Mar 10:44

    Hello - var är alla?! Hoppas det är ett gott tecken att här är så tyst kram kram

  • Hjärtt­jejen
    Äldre 21 Mar 18:36

    här är jag....mår sådär:( mycket arytmi sista tiden....men jag kämpar på:) hoppas kunna börja med stressgard om ca 1½ v (när betablockeraren är helt avtrappad) därefter har jag stora förhoppningar om förbättring.....får väl ge det åtminstone 2-3 veckor, och hoppas på att kortisolet sänks(om det nu är det som är boven) och att sömnen blir bättre...... fungerar inte det så får man testa ngt annat..... hur mår du själv allasväl? hur går det med jobb och allt? hur mår ni andra? länge sen vi hörde av dig hjärtesjälen? Kram kram

  • Äldre 22 Mar 18:35

    Hjärtfröken: Men vardför kan du itne äta stressgard innan betablockarna är nedtrappade? Tråkigt att du haft mycket arytmier - men antar att det är naturligt med nedtrappningen & sen så lägger det sig förhoppningsvis då kroppen får hitta sitt eget läge.... Hur går det med yogan? Tyvärr kom min aldrig igång - vbar tydligen strul med att få ihop gruppen

    Ja, undrar oxå var hjärtesjälen har tagit vägen?! Hopaps det är bra!

    Jag är rastlös och lite svajjig i humöret ananrs rätt ok. Läst rättt många intressanta artiklar som snarare tyder på att mitt kortisol vid det här läget är för lågt istället - "utbrända binjurar"... Tagit upp min zinterapi och massage vilket är himelskt Funderar dock på att byta läkare igen - för har märkt att den nya jag fick går strikt på tidigare teorier och verkar inte ens speciellt intresserad av vilka symtom jag har... Känenr mig lite "stämplad".... Fortfarande oxå lite omskakad av de där 16 xtraslag i raken - som jag fortf inte vet i vilekt sammanhang jag fick; natt, fysisk rörelse elelr bara rakt upp och ner?! Men tänker att det kanske är bättre att inter veta! & så det där med att de tror att ända slutliga boten för mig skulle vara att bränna sinusknutan - oxå läskigt....

    Var nära att få ett nytt jobb föresten - blev "second best" - så i alal fall fått upp hoppet om att kunan förändra min situation... & så har jag börjat längta efter en baby... Men vet ej om jag vågar - tänk om hjärtat skulel flippa helt och kroppen verkligen inte orka alls - måste ju tänka på den son jag redan har oxå... Men ska det bli en baby till - så måste det ju bli typ NU elelr helst i går - har precis fyllt 39!

  • Hjärtt­jejen
    Äldre 22 Mar 20:43

    Å vad roligt att höra om "nästanjobbet" allasväl, DU är het på marknaden{#lang_emotions_wink} det måste kännas hur bra som helst.

    De där artiklarna som du läst om lågt kortisol, utbrända binjurar låter superintressant, vart hittade du dem? De skulle jag hemskt gärna vilja läsa, VILL läsa ALLT man kan komma över....man får ju liksom vara sin egen detektiv.

    Jag tycker absolut att du ska byta läkare om du känner att du är stämplad....fy, finns på tok för många läkare av den typen. OM de tog bättre hand om människor som oss så skulle samhället i slutändan göra stora ekonomiska vinster. Säkert är varannan människa som kommer till en doktor där p.g.a ngn typ av stressrelaterad sjukdom/symptom. Att bara sätta oss i facket "inbillningssjuka" gör samhället ännu sjukare. Strunt samma av vilken anledning man får vare sig, magproblem, huvudvärk, muskelvärk, hjärtproblem etc. Symptomen/problemet är där och vi borde både få snabbare hjälp, bättre bemötande och framförallt tas på allvar. Jag blir sååå irriterad.....Har du läst Clas Malmströms artiklar? Det är en klok man och fler borde ta efter honom....Dessutom borde det vara en självklar tur i rehabiliteringen för oss med ev. stressrelaterade sympton att vi remiteras till en stressklinik ganska omgående.
    Jag har fortfarande inte fått min...väntat 2 månader nu....prata med dem förra veckan, kan ta typ 2 veckor till. MEN jag är glad att jag har något positivt framför mig{#lang_emotions_smile}

    Minns inte om jag frågat det tidigare...men vad är zinterapi, låter superspännande, kostnad etc?

    Bebis...{#lang_emotions_gravid} Jag vill oxå ha en bebis till....tyvärr inte min man. Han tycker att det räcker med 2 barn. Dock skulle vi ha en bebis när jag var 39 år, men fick ett sent missfall{#lang_emotions_cry}Supertråkigt då det kändes som sista chansen liksom.....MEN jag kan fortfarande inte helt ge upp hoppet om att övertala honom{#lang_emotions_dreamer} trots mina 42 år så känner jag mig inte en dag äldre än 30{#lang_emotions_wink} (förutom dagar då arytmin är som värst då)

    När det gäller hjärtat så läste jag precis idag på en "frågaläkarsida" där en tjej ställde fråga kring extraslag och graviditet...det är absolut inte farligt...så det ska du nog inte oroa dig över. Man kan få extraslag i samband med graviditet men absolut inget farligt för kroppen/hjärtat. Å dina är ju utredda som ofarliga{#lang_emotions_smile}

    Jag tror verkligen att du kan släppa de där 16 extraslagen....hade det varit något oroväckande så hade du för länge sen varit under läkarvård.....jag lovar allasväl, läkaren skulle aldrig ha struntat i det, vare sig för din eller hans/hennes skull.

    Jobbar du heltid nu? Isf hur fungerar det?

    Än en gång....saknar er andra här inne{#lang_emotions_surprised} ho ho!!

    Kram från mig och må så gott alla{#lang_emotions_heart}

  • Hjärtt­jejen
    Äldre 22 Mar 20:45

    oops!
    glömde svara på frågan kring stressgard.
    vet inte om jag törs blanda betablockerare och stressgard???
    kan få såna nojjor kring att blanda saker....det kanske påverkar kroppen konstigt?? Sån är jag{#lang_emotions_wink}

    kram igen

  • Äldre 22 Mar 20:49

    "zonterapi" - skulle det vara - sory - skriver i 190 & bortskämd med rättstavningsprogram och kollar ej igenom vad jag skriver - usch skäms när jag ser mina hemska stavfel... Well well...

    Vad var det nu för stressklinik du skulle till? Tror inte man skriver remisser till det i min kommun - man hänvisas till sjukgymnast, arbetsterapeut, kurator etc på Vårdcentralen. Jag bad en läkare en gg skriva remiss till vidarkliniken - hon förstod ej meningen med det!

    Skriver mer snart!

  • aeri
    Äldre 22 Mar 21:05

    hej  ny på familjeliv hittade den här tråden och vill göra ett inlägg. Jag fick besvär med extraslag när jag kom in i övergångsåldern ( är 51 år) Är utredd med EKG ultraljud, kranskärlsröntgen arbetsprov osv. inga fel hittade . problemen kommer med ca 1 mån mellanrum , dvs då jag skulle haft mens. under hösten ökade besvären varje månad tills jag hade extraslag på vartannat hjärtslag och läkaren på vårdcentralen ville skicka mig i ambulans till sjukhuset. (tog dock taxi) blev hemskickad igen vart dock tvungen att återkomma ett par dagar senare och blev då inlagd över natten. Dagen efter jag kom hem fick jag mens den första på ett halvår då slappnade hela kroppen av och extraslagen försvann. Nu har det gått några månader igen och jag börjar känna lite ibland. Enligt mig själv måste detta vara hormon relaterat finns det någon mer som har dessa erfarenheter ? 

  • Hjärtt­jejen
    Äldre 22 Mar 21:33

    hej aeri och välkommen till tråden{#lang_emotions_smile}

    jag är helt övertygad om att extraslag kan påverkas av våra hormoner, i ditt fall p.g.a ngn av de kvinnliga hormonerna. vet flera härinne och på andra sajter som får mer problem med sina extraslag vid menstid/ägglossning. det kanske är så att du behöver tillsätta östrogen om du är i övergångsålder....inte kemiskt östrogen(tror jag inte är bra på ngt sätt) men den naturliga vägen, genom kost??

    bara en spontan tanke sådär....

    mycket naturligt östrogen finns bl.a i sojabönan

    allasväl; stresskliniken jag ska till heter PBM (går via danderyds sjukhus), det är en privat klinik som under en kortare tid haft samarbete med sthlms läns landsting för att försöka minska sjukskrivningarna, tur för mig{#lang_emotions_smile}

    den där läkaren som inte fattade varför du ville till vidarkliniken är ju tyvärr ännu en i mängden som inte borde vara läkare....{#lang_emotions_demon} att många allmänläkare ska ha så svårt att förstå att MYCKET symptom är stressrelaterade på ngt vis och där rehabilitering bör ligga hos en stressklinik. läkarna vill gärna behandla symptomen men gärna inte orsaken......korkat!!! stressklinikerna jobbar "runt" patienten och angriper problemen från alla håll, de går på orsaken inte så mycket på symptomen.

    tycker absolut att du ska stå på dig om du vill vidare till en stressklinik, kolla på nätet om det finns ngn där du bor.

    kramis{#lang_emotions_heart}-fröken

  • Hjärtt­jejen
    Äldre 30 Mar 22:50

    Ho ho....vart har alla tagit vägen, så tyst härinne{#lang_emotions_frown}

    hur mår ni?

    Själv äter jag sista betablockeraren imorgon, sååå skönt att äntligen bli av med medicinen{#lang_emotions_smile}

    Har oxå idag fått två kallelser till Danderyds sressrehabklinik, 2 månader tog det bara....men bättre sent än aldrig, ser mycket fram mot det. Ska först på ett bedömningsmöte med en läkare à 2 tim, därefter på ett lika långt bedömningsmöte med en psykolog (KBT-are). Därefter sammanställer de tillsammans för att sedan se hur de ska "ta sig an mig". Kommer att få möjlighet till både sjukgymnast, yoga, sömnrådgivning, specialistläkare, KBT-samtal, stressbedömning etc. Man går tydligen 1 gång i veckan så länge det behövs, man gör oxå en uppföljning 6 månader efter avslut.....verkar super!!!

    Hjärtat är som det bruka, något bättre sista dagarna....säkert solen som gör underverk:)

    kram till er, å skriv lite nu...saknar er{#lang_emotions_laughing}

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12