• Hjarte­sjalen
    Äldre 22 Jan 04:50
    409764 visningar
    1291 svar
    1291
    409764

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12


    Jag startar en ny trad nu efterom del 11 gar ut om bara nagra dagar.
    Har fortsatter vi & skriva om extraslag & andra konstigheter som hander inne i brostet & som kanns svart att forsta sig pa.
    Hoppas bade gammla & nya hanger pa & e med!
    Har e gammla traden del 11.

    www.familjeliv.se/Forum-11-241/m48323521.html
  • Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
  • Äldre 17 Mar 08:17

    God Morgon!


    Här var det fortfarande dålig aktivitet!


    Hur mår ni? Läste om ett par människor som tycket de blivit hjälpta av att äta LCHF kost, har ni provat ändra er kost någon gång? Är det något ni utesluter som ni märker triggar igång det hela?


    Kram!

  • Äldre 17 Mar 09:36


    Jag har lagt om kosten p g av graviditetsdiabetes & peppar peppar hjärtat håller sig VÄLDIGT lugnt! Men vågar ej dra några slutsatser förrän efter graviditet & då allt lagt sig - ibland kommer det ju just när "lugnet lägger sig".... Dessutom lär jag inte vara så där jätte motiverad att hålla dieten då jag ej längre bär på en baby som riskerar att må dåligt... Det här med graviditetsdiabetesen har naturligtvis dock dragit igång oron för att mycket av mina besvär trots allt skulle tyda på ngn sjukdom som de ännu8 ej upptäckt... Well well - hinner nog faktiskt vara lättad mellan varven för att hjärtat håller sig lugnt - var så orolig att det skulle flippa ut totalt under graviditeten. Nu är jag i v 36+ - så nästan "framme" Dock förstås orolig att det ska ge sig tillkänna under förlossningen - men min doktor vet om det & den dagen den sorgen..... Kosten jag håller mig till e framför allt INGA snabba kolhydrater & inget med mycket socker i... Bröd av alla de slag, även de grövre, är det som triggar mitt socker mest - sorgligt - för äldkar förståss mackor! Men nu blir det istället keso & bär, omeletter etc till mellanmål. Mycket  mycket mer grönsaker än vanligt & så har jag minskat kolhydrat portionen på tallriken +att de kolhydrater jag äter är långsamma - så som bulgur & så lägger jag till lite mer protein för att mätta. Har gärna en hel del grädde i maten - det mättar ju oxå. Naturligtvis är allt godis, kakor etc slopat. Dricker aldrig juice elelr läsk etc - i princip bara vatten med lime, citron eller grape i. Äter oxå mycket nötter & har kanel på maten. Vinäger på sallad sänker oxå blodsockret. Det sänkta blodsockret hjälper nog hela kroppen att komma ibalans. Lägger in en liten bild på mig & min mage - så ni får se hur jag frodats
  • Äldre 17 Mar 13:46

    Oj vilken härlig kagge du bär på!
    Skönt att du mår bra.
    Jag älskar också mackor av alla dess slag o är en riktig gottegris.
    Från Måndag ska jag minska ned ordentlig på alla kolhydrater o se om det får mig att må bättre.

    Känner mig lite i obalans för tillfället, har inte mycket extraslag men de finns där o lurar i buskarna.

    Lycka till nu Allasväl och hoppas hjärtat fortsätter hålla sig lungt.

  • Hjärtt­jejen
    Äldre 17 Mar 20:59

    åh vad härligt att se din fina mage allasväl, blir alldeles varm i hjärtat :) spännande, snart är du framme....:)

    ang. kost så har jag, som ni vet, testat det mesta....men tycker nog inte att något har hjälpt speciellt. nu äter jag iofs väldigt lite socker och snabba kolhydrater i min normala kost. håller mig till långsamma kolhydrater, protein och fett. äter alltid de fetaste produkterna...dvs vispgrädde, röd mjölk etc. 

    min filosofi, efter att ha kämpat sååå länge med alla möjliga teorier, är att mitt hjärta helt och hållet hänger ihop med förhöjda nivåer av kortisol. jag är också helt beroende av sömnen, utan bra sömn så ökar kortisolnivåerna.  när jag går över min kapacitet så finns det bara en sak att göra....VILA!! jag lyssnar helt och hållet på vad hjärtat säger. ibland kan jag inte ens promenera, utan får snällt ligga i soffan....öken, men jag vet att det gör att jag snabbare åtehämtar mig från extraslagen. es betyder för mig vila, vila, vila.

    det var så skönt när jag skrevs in på danderyds sjukhus....bland det första de sa till mig var...."-du kan sluta kämpa nu, fr.om NU tar vi över"

    tänk vad jag gjorde fel förut, uscha vad jag stressade min kropp med all träning. försökte ju få bort es genom daglig intensiv  träning.....tänk vad fel jag gjorde utan att veta :(

    läste nyligen en spännande artikel som en proffessor i  stressfysiologi hade skrivit. han skrev att man rekommenderar fysisk aktivitet vid stress, detta för att man ska öka upp serotoninet som sänker kortisolet....detta är helt riktigt....MEN har man en gång hamnat i kroniskt läge av för höga värden så är det andra rekomendationer som gäller. han sa att man måste lyssna på sin kropp och ist för att ha för hög intensitet så får man välja långsamma promenader eller helt enkelt ingenting. har man fått må bra en tid så kan man långsamt öka upp intensiteten, prova sig fram.....MEN känner man av i kroppen (för min del es) så får man fint backa igen, invänta för att samla ny kraft och öka upp när man känner att det är läge....

    detta har inte för mig varit lätt, men jag tror att jag börjar få grepp om det....OCH det bästa är verkligen att det gett resultat :)

    idag tog jag min första (kort och långsam) löprunda sen flera veckor tillbaka....känns som om kroppen svarat bra, annars hade jag märkt av es nu ikväll :) så nu är det skynda långsamt som gäller...:)

    jag mår idag så otroligt mycket bättre och är så otroligt glad över hur jag hittat mina vägar, förståelsen, kunskapen, spikmattan, akupunktur, mental träning etc etc.

    sen att också veta att kortisolet kan ta flera år att få koll på har jag fått lov att acceptera, det går inte att skynda på....det enda jag kan göra är att försöka sköta om mig efter konstens alla regler och vänta fint på att serotoninet vinner i längden. för det är jag helt övertygad om att det kommer att göra, finns inget annat!!!!

    ziito, skönt för dig att es börjat ge med sig, se till att ta hand om dig nu!!

    Libää007 jag hoppas verkligen att du hittar ditt sätt som får dig att må bra....att du hittar dina strategier som blir ett vinnande koncept i längden. hur mår du för övrigt med allt i vardagen?? hur går det med träningen?

    tänker på er tjejer å tänk vad vi har följts åt länge nu, måste vara typ 1½ år :) har varit oerhört skönt att ha haft er som stöd i de svåraste stunderna :) ni är guld värda :)

    Bamsekram till er från hjärtefröken!!

     

  • Äldre 21 Mar 15:42

    Hej Hjärtfröken, har du någon länk till artikeln om professorn? Mina extraslag kommer ju också i samband med att jag rör mig och när jag stressar.
    Nu har jag i alla fall fått svar på min hjärtscintigrafi och hjärtats kranskärl samt hjärtmuskeln verkar helt normal, jätteskönt!
    Nu är det "bara" elfelet i hjärtat som ska kollas på igen och jag har remitterats vidare till arytmispecialist för rusningarna.
    kram till alla

  • Hjärtt­jejen
    Äldre 21 Mar 22:37

    Hej Jour65!

    Skönt att du fått positiva svar på dina undersökningar, så skönt att veta att man är frisk, och att ens problem "bara" hänger ihop med sin livsstil. Hoppas också att det går bra när dem ska kolla elfelet.
    Låter som om du har liknande problem som mig....då är det "bara" att lära sig HUR man hanterar sina problem....befriande att få släppa stressen över misstankar om en massa fysiska konstigheter på sitt hjärta :)

    Har tyvärr ingen länk till reportaget jag skrev om....vet iaf att det var ett reprtage i tidningen "I Form"....sök på den tidningen och lägg till stress och träning så tror jag att du bör hitta det jag läst :)

    Ta hand om dig, Kram
     

  • Äldre 31 Mar 14:41

    Hej!

    Hjärtfröken:
    Är så glad för din skull, skönt att du mår så bra.
    En fråga: Är du helt fri från extraslag eller känner du dem fortfarande fast mycket mindre?

    Jag har varit sjuk till och från under flera veckor så träningen har legat stilla, denna vecka känner jag mig dock frisk så jag har startat lungt och försiktigt. Har dock haft ett par jobbiga dagar nu, men är faktisk inte så orolig då jag vet att jag är under stress. Har vart mycket ett tag och på Måndag ska jag börja jobba 50% tillsammans med mina 100% studier... Hoppas det ska gå bra, det är under 2 månader, sedan är jag klar. Men känner att ångesten ligger o pyr just under ytan och det är säkert därför hjärtat bråka mer nu. Ska ta mig i kragen o gå o mäta mitt BT inom kort, brukar göra det en gång om året o det är dags nu.

    Hur mår ni andra?

    Kram!

  • Hjärtt­jejen
    Äldre 31 Mar 21:33

    Hej Libä007:)

    Jo det är så skönt att känna att man har grepp om läget, äntligen :) Men jag är övertygad om att det är många "här inne" som börjar förstå sitt lilla hjärta och vad den försöker att säga. 

    Jag blir så glad när jag läser att du kan koppla ihop din ångest/stress med dina ökade extraslag, jag är helt övertygad om att du har rätt i din känsla :) Du börjar komma långt!!! OM jag får tipsa dig lite i det här läget så skulle jag vara mycket försiktig med träning en period, iaf så länge hjärtat bökar. Självklart ska du ta långa men inte allt för snabba promenader, var lyhörd för vad hjärtat säger.....Så fort extraslagen kör igång (påtagligt) så tror jag att du ska välja att vila.
    Att försöka tänka på det här sättet var superjobbigt för mig som är van vid mycket och tuff träning......men jag kan ju också idag se att det faktiskt gav positiv respons.
    När allt är lugnt och hjärtat bökar lite så kan jag träna ordentligt.....men så fort mina extraslag kommer så backar jag direkt och tar det väldigt lugnt. Ibland får jag inte träna/promenera alls, men jag har slutat att störa mig på det då jag vet att det är ett vinnande koncept :) Kroppen tränas mer än man tror utav promenader :)

    Som svar på din fråga...jo mina extraslag finns där mellan varven, alltid vid stressade perioder...MEN det som är så himla härligt är att jag aldrig hinner hamna i "djupa perioder". Förmodligen för att jag backar direkt så fort jag känner att  stressen börjar öka i kroppen...jag prioriterar mer sömn, mer spikmatta, mer vila, ingen tuff träning, mer akupunktur etc etc. MEN jag är inte kaxig nog att säga att jag aldrig kommer att hamna där igen.....det törs jag inte. Jag jobbar dagligen med mina beteendeförändringar och tankefällor för att undvika stressen :)

    Nä nu ska jag en kopp kvällste och sen hoppa i säng :)

    KRAMAR i mängder från Hjärtfröken :)
     

  • Äldre 3 Apr 21:11

    Tack för ditt svar Hjärtfröken...

    Jag tror också att kroppen behöver vila vid stress.
    Tycker dock att det är svårt att hålla mig lugn, ju mer jag vilar ju mer jag grubblar.
    Nu är problemer att extraslagen kommer flera gånger per dag och framförallt om jag anstränger mig. Tror att kroppen tar ansträngningen som ytterligare stresspåslag och så är det igång...
    Har mina Bisoprolol i skåpet o har vart nära att ta en halv tablett men ännu stått emot.

    Hjärtfröken: Äter du fortfarande stressgard? Jag har ätit fast bara på morgonen, ökad dock upp igen nu när jag känner mig dålig.

    Hoppas ni får en skön vecka..

  • Äldre 4 Apr 14:15

    Blir galen på mig och min kropp..

    Vi har en jättelång trappa utan för kontoret som tar oss upp till stan.
    Tog den och när jag kommit upp och in på restaurangen så slog hjärtat några volter = Lunchen förstörd..
    På vägen hem gick jag en runda och så tog jag trappen igen, o då inga extraslag.

    Känner att kroppen är i upplösning o helt hispig.
    Dock går det i vågor, ibland kan jag känna mig lugn o i balans o tycka livet är underbart MEN lika snabbt kan det slå om o ångesten slår till PANG!

    Kanske borde gå på något lugnande?

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12