• Hjartesjalen

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12


    Jag startar en ny trad nu efterom del 11 gar ut om bara nagra dagar.
    Har fortsatter vi & skriva om extraslag & andra konstigheter som hander inne i brostet & som kanns svart att forsta sig pa.
    Hoppas bade gammla & nya hanger pa & e med!
    Har e gammla traden del 11.

    www.familjeliv.se/Forum-11-241/m48323521.html
  • Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
  • SötaSarah

    Ja, eller kan inte säga att allt är klart men det är bättre än innan, mycket bättre! Men klart han hade fått riktgt bra sovrutin men nu har han börjat vakna fler ggr igen. Ganska lagom tills jag skulle va själv nu 5 dygn också! Mindre kul. Trodde det va förlossningsdepp först men mår så mycket bättre så tror det va hormonerna bara o de trodde min BVC-sköterska med. Dock gillar jag inte henne så mycket så skulle inte anförtro mig till henne. Men detta har jag ju haft i mååååånga år i övrigt. Hjärtat har jag känt av i 5,5 år nu, det började när jag flyttade 25 mil hemifrån min familj, hade kassa rutiner l kosten gick utför. Panikångestattacker och började bli riktigt hypokondrisk. Då började jag känna av hjärtat...

  • pågmamman

    Men här du fått hjälp för din ångest? Jag vet många som sluppit sina extraslag då de börjat med en låg dos antidepresiva. Men om inte annat testa matomläggningen jag skrev om ovan. Den kan verkligen hjälpa. Innan jag la om kost under graviditeten så kände bh ofta extraslagen o hade svårt att sova. Det blev snabbt SÅ mkt bättre.

  • SötaSarah

    Jag har försökt, gått hos kurator och det är mycket bättre än innan, då jag satt o skakdenl grät av ångestattacker varje dag i stort sett. Så en väldigt bra förbättring iaf. Men ska testa kosten du skev om

  • Linda71

    Hej söta ni. Jag ser er mer än vad ni ser mig. Jag är här inne ibland men har inte skrivit på ett tag. Söta Sara, jag känner också igen mig med allt du skriver. Mina e.s är lugnare just ni än fö 1 år sen, men just nu de senaste 2v har jag flera tusen om dagen. Jag är så jävla trött på dem!en jag ska nog ta fram spikmattan som hjärtefröken sa Hjärtfröken du skriver att du läst jätte mkt om extra slag. Jag har sökt på Google men har du nåt bra tips där man kan gå in o läsa? Mitt problem just nu är sömnbrist kombi med lite inre stress Gott att ni finns.kram linda

  • Hjärttjejen

    Hej, å vad kul att höra ifrån dig Linda71!!

    Trist att dina extraslag har kommit tillbaka, men precis som du skriver så tror även jag att sömnen och den inre stressen är boven....Absolut är det dålig sömn och inre stress, var för sig eller i kombination som ger mig mina extraslag. Nuförtiden så är jag grymt noga med att försöka sköta om mig på bästa sätt.....men självklart fallerar det mellan varven (livet är ju så...), å då känns det så skönt att kunna förstå OCH identifiera varför extraslagen kommer. Mitt sätt att snabbt komma ur eländet är att vara väldigt uppmärksammad på min kropp och dess signaler.....känner jag att extraslagen börjar att öka (på mig brukar det accelerera) så drar jag direkt i handbromsen, dvs. ingen pulsträning, mer spikmatta, mer meditation, mer yoga, tidigare sänggående etc etc. Faktiskt så har jag lyckats de sista gångerna.....men som sagt jag är väldigt lyhörd och motar olle i grind.....ist för att tänka "-äh, det är nog lugnt....det är nog ingen fara...." 

    Men jag ska också tillägga att det förmodligen  är lättare nu än vad det var för ett år sedan då jag känner att mina kortisolvärden sjunkit.....vilket såklart påverkar.

    Jo Linda71, jag har läst så mycket kring extraslag, stress, träning, vila, kortisol, serotonin och samband hit och dit....dock kan jag inte säga vart jag läst om allt.....jag har suttit timmar framför datorn och surfat runt. Läst en massa studier och annan spännande läsning. Jag har ju också haft förmånen att ha ett fantastiskt läkarteam runtomkring mig, framförallt när jag gick på Danderyds stressrehab, där läkarna var specialister inom stresssjukdomar. Sen har jag lärt mig massor genom min egen sjukdomstid, hur och varför jag påverkas, vad som påverkar, hur jag själv kan påverka och det viktigaste HUR jag kan hantera läget och få bort extraslagen. Man kan lugnt säga att jag har varit min egen försökskanin :) Jag har testat det mest galna grejer.....som t.ex gått upp mitt i natten och suttit på motionscykeln för att få hjärtat att slå normalt åtminstone ngr minuter....hua vad galet fel...:)

    Men Linda71, då våra problem verkar vara ganska lika får du mer än gärna fråga hur mycket du vill, är bara glad om jag kan hjälpa någon....:)

    Får jag ge ngt tips här och nu, så skulle jag råda dig att stanna hemma från jobb i ngr dagar, ta hand om dig själv (alltså släppa alla måsten) ta långsamma promenader (men absolut inte om hjärtat reagerar på det, då innebär det total vila och att du förmodligen har för höga kortisolvärden) ligg på spikmattan så mycket du kan, meditera, vila&koppla av massor och försök att hantera din inre stress.....När tankarna kommer (alltså det som stressar dig) så försök att se tankarna som moln (tankemoln)....döp gärna tankemolnen...typ, "knäppa kollegamolnet" eller vad det nu kan vara som stressar dig.....när tankarna kommer så försök att bara se molnet och låt det inte få komma ner och ta för mycket tid och plats hos dig. Till slut kommer hjärnan lättare och lättare att släppa taget om det som stressar.. Oj, nu kanske det blev krångligt, men det här fick vi träna på mycket när jag gick på Danderyd och det har hjälpt mig massor i min rehabilitering :)

    Ta hand om dig, varmaste kramen till digHjärta
     

  • Linda71

    Tack underbara hjärtefröken för ditt långa svar. Jag är helt övertygad om att du är till stor hjälp för många här inne. Fantastiskt att du delar med dig så mkt. Jag surfar en del, mer när jag är sämre och mindre när jag är bättre. Jag skulle jättegärna gå till en stress mottagning eller liknande. Mina problem är dock ej akuta idag men det gnager mkt och tar mkt energi av mig att det regelbundet kommer tillbaka vid någon form av stress situation, mest inre,rädsla, oro mm. Kommer det vara så här resten av livet? Bra1månad, kass några veckor , bra, kass, bra, kass.....varje gång tänker jag neeej inte igen. Samtidigt är jag inte lika rädd längre, men jag blir ändå introvert och funderar på varför. Även på nätterna är jag vaken pga es, därav en ond cirkel med sömn brist. Problemet är att jag inte har så mkt tid till vila... Min man jobbar skift, 2 barn 6 o 5 år gamla, ledig stund försöker jag motionera lite, men jag får inte mkt tid över till spikmatta, yoga mm. Jag väger lite för mkt och behöver därför röra på mig mer än yoga....även om jag vill yoga med. .. Får inte ihop det helt enkelt. Måste man ha remiss till stress mottagning? Det känns som man borde träffa någon som förstår sig på kroppens beteende. Tack igen för stöd o tips. Glöm inte att vi också finns här för dig när du behöver stöd. Kram o god natt

  • H  NA

    Hej. Roligt med en "extras" tråd. Trevligt att prata med nån som förstår en.  Jag haft extraslag sen några år tillbaka utan någon särskild anledning. Och de 3 sista åren har det blivit allt värre.  Det  kommer inte så ofta, 1-2 dagar i veckan men kommer flera på varandra, alltså mina "attacker" varar 30-40 sekunder!. Det vill inte släppa. Jag försöker allt, andas djupt, slå mig i bröstkorgen, hostar kraftigt för att det ska sluta. jag svimmar nästan, är svettig, yr, skakig  och helt slut i kroppen efter en sådan attack.  Jag brukar få 3-4 attacker / dag under dom två dagarna i veckan. Så jäkla obehagligt! Har gjort ultraljud flera gånger, men det visar aldrig något just då. En gång kom det ett extraslag så dom kunde se och konstatera att jag har det, men det var bara ett vanligt es så dom sa att det var  ingenting att bry sig om.  Inte farligt, man får leva med det fick jag till svar.  Vet inte om jag ska gå till läkare igen och be om några blodprov mm. alltså jag blir så rädd när jag känner att jag håller på å svimma. Kan extraslag vara farliga? Hur upplever ni era attacker? Känner ni att hjärta voltar, eller har ni svårt att andas mm? Jag känner att hjärta  rör sig annorlunda och så känner jag konstigt i bröstkorgen och halsen, vet ej hur jag ska beskriva det,  som om jag hade massa luft som snurrar runt och darrar.  Efter ett extraslag stannar hjärta en liten stund för att fylla sig på blod och sen det vanliga slaget blir därför mycket kraftigare och det är det vi känner, inte själva extraslaget.  Jag funderar om mitt hjärta stannar för länge och därför känner jag som jag gör och är svimfärdig. Nån som också känner sig svimfärdig vid es och t.o.m svimmar?  Hoppas ni förstod något av det jag skrev. Är kass på att förklara.

  • alice mamma

    Hej igen.
    Jag har inte heller skrivit på jättelänge men så fort jag ser att det finns nya inlägg så har jag läst.

    Mina e.s finns där varje dag men inte alls som tidigare när jag hade över tusen per dag.
    Ni pratar väldigt mycket om spikmattor, stressrehab, naturläkemedel mm. Det är inte ofta det nämns något om mediciner. Jag äter seloken 100mg och det är min räddning. Min läkare säger att jag kan äta denna medicin så länge jag vill, hela livet om jag känner att det hjälper mig bra. Biverkningarna är så få och medicinen hjälper mig så bra. Är det ingen av er som har hjälp av mediciner?

    Som sagt, e.s finns där varje dag men nu har jag lärt mig leva med dem. Jag är så utredd att jag vet att de inte är farliga för mig fastän det är jobbigt. Kan ignorera dem när de kommer och faktiskt tänka på annat eller fortsätta med det jag håller på med. Så var det minsan inte tidigare....

    Tänk, innan dessa e.s dök upp i min kropp så visste jag inte hur bra jag hade det, nu förstår jag det , för visst är det jobbiga ändå.          

  • Linda71

    Jag håller med dig precis Alice mamma. Hur blev det så här? Det bästa är dock att vi bet att det är ofarligt, så går vi göra det bästa för att försöka acceptera att de tyvärr är en del av våra liv. Jag äter 100 mg metroprolol, som också är betablockerare men de hjälper inte mo es utan sänker dock hjärt frekvensen och stress påslaget om jag fattat det hela rätt. Jag har es ändå och just nu ca 2000 per dygn för 3v sen hade jag 20 per dygn så allt kan slå om snabbt. Men jag vågar inte sluta med dem däremot kanske dra med något på dosen. Min läkare sa också att jag kan ha denna dos hur länge jag vill o t om upp till 200 mg utan problem. Jag tror mkt på att det kan ha med olika spänningar och låsningar i ryggen och bröstet som kan påverka hjärtat också. Jag var hos en osteopat som berättade det. Det kan också vara en ond cirkel precis som sömnen. Så därför ska jag prova spikmatta nu. Andningen är säkert också ett bekymmer. Är man stressad så spänner man sig med hela kroppen och cirkultionen blir dålig. H na: det som du känner är ju typiskt för es. Så som du har det hade jag för några år sen. Nu har jag mer regelbundet. Jag tycker du ska be att få 24h EKG, eller har de kollat det? Hrtfröken: du säger att dina es försvinner av motion. Det gör inte mina....är jag inne i en period med mkt es för mig, så är de lika frekventa när jag tränar. Tyvärr!! Jag gjorde arb EKG för ca 6mån sen och då var det en lugn perio...endast 5 es på 10min stenhård cykling just nu har jag flera i minuten. Så orättvist. Skönt att få prata lite Stor kram påver alla

  • alice mamma
    Linda71 skrev 2011-10-06 23:19:25 följande:
    Jag håller med dig precis Alice mamma. Hur blev det så här? Det bästa är dock att vi bet att det är ofarligt, så går vi göra det bästa för att försöka acceptera att de tyvärr är en del av våra liv. Jag äter 100 mg metroprolol, som också är betablockerare men de hjälper inte mo es utan sänker dock hjärt frekvensen och stress påslaget om jag fattat det hela rätt. Jag har es ändå och just nu ca 2000 per dygn för 3v sen hade jag 20 per dygn så allt kan slå om snabbt. Men jag vågar inte sluta med dem däremot kanske dra med något på dosen. Min läkare sa också att jag kan ha denna dos hur länge jag vill o t om upp till 200 mg utan problem. Jag tror mkt på att det kan ha med olika spänningar och låsningar i ryggen och bröstet som kan påverka hjärtat också. Jag var hos en osteopat som berättade det. Det kan också vara en ond cirkel precis som sömnen. Så därför ska jag prova spikmatta nu. Andningen är säkert också ett bekymmer. Är man stressad så spänner man sig med hela kroppen och cirkultionen blir dålig. H na: det som du känner är ju typiskt för es. Så som du har det hade jag för några år sen. Nu har jag mer regelbundet. Jag tycker du ska be att få 24h EKG, eller har de kollat det? Hrtfröken: du säger att dina es försvinner av motion. Det gör inte mina....är jag inne i en period med mkt es för mig, så är de lika frekventa när jag tränar. Tyvärr!! Jag gjorde arb EKG för ca 6mån sen och då var det en lugn perio...endast 5 es på 10min stenhård cykling just nu har jag flera i minuten. Så orättvist. Skönt att få prata lite Stor kram påver all  

    Mina  kommer också vid olika tillfällen. Ibland blir det värre bara jag rör mig det minsta. Ett arbetsprov jag skulle göra fick jag avbryta innan jag knappt hade börjat för det kom så många. Andra gånger blir de färre när jag pressar mig mer. Men som jag sa tidigare, det är väl bara att acceptera dem.
Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12