• Saaaraa

    7 liter mjölk - vad gör jag med den?

    Jag och maken har visst handlat om varandra. Står nu här med 7 liter mjölk, utgångsdatum imorgon. GREAT.

    Vad använder man mycket mjölk till? Tänkte slänga ihop lite pannkakor sen, eller en hel del. Frysa in! Vad kan man mer göra med all denna mjölk?

    Vill ju helst inte kasta då vi hatar att kasta mat(dryck) i vår familj. 

  • Svar på tråden 7 liter mjölk - vad gör jag med den?
  • La Lola

    Utgångsdatum imorron...men den håller ju flera dagar efter det....


    *mamma till Alma 10 år (-00) och Hedda 1 år (-09)*
  • Novemberstjärnan

    Krabbelurer är jättegott! Tyvärr använder man inte jättemycket mjölk..
    men baka bröd? Dricka en liter oboy? Ringa runt och fråga folk om de ska handla mjölk idag och skänk lite.

    Mycket finns att göra med mjölk! 

  • Saaaraa
    La Lola skrev 2010-07-27 13:38:29 följande:
    Utgångsdatum imorron...men den håller ju flera dagar efter det....
    Jo men vi hinner ändå inte dricka upp allt i tid kan jag tänka mig. Visst dricker vi mycket mjölk men inte så mycket så jag tänkte göra av med en del på annat sätt.
  • ElinÖland

    Baka en jätte sats med bullar *mums* och frys in resten! ;)

  • Scarlett77

    Man kan frysa mjölk och baka på den senare :)

    Annars kan man baka kanelbullar, dels går det åt mjölk till degspadet och dels dricker ALLA mer mjölk än vanligt när det serveras nybakade kanelbullar till ;)

  • Hugan

    Lasange med massa ostsås, går åt 1 l till det iaf.
    Chokladpudding :)
    Smoothies med mjölk till mellanmål.
    Är mjölken oöppnat håller den ju i några dagar till

  • Stårschan

    Bjud in alla kvarterets ungar på ugnspannkaka, bullar och O'boy!


    Utan tvivel är man inte klok - Tage Danielsson
  • DidleyDoo

    Frys in mjöljen som den är, använd den sen i matlagning och bakning när du behöver den. Av erfarenhet tycker jag att mjölk som varit fryst smakar pecko att dricka men till ovanstående borde det funka fint.

  • amalie79

    Jag hade förutom pannkakorna kokat en stor gryta risgrynsgröt! Men jag är ett psycho som kan äta gröt när som helst på året...

  • oOoKärlekoOo

    mmm så gott med risgröt! 

    Ett annat tips är att göra en stor sats brunsås och frysa in i portioner;

    Smör
    Hackad sharlottenlök- fräs denna
    Mjölk
    Matlagningsgrädde- koka samman
    Mushroomsoya
    Köttbuljong
    Köttfond- puttra några minuter- smaka av

    Såsen kan du ta fram och ha till diverse kött-middagar... Så slipper du stå med såsen i sista sekund;)
     

  • MBert
    DidleyDoo skrev 2010-07-27 21:01:56 följande:
    Frys in mjöljen som den är, använd den sen i matlagning och bakning när du behöver den. Av erfarenhet tycker jag att mjölk som varit fryst smakar pecko att dricka men till ovanstående borde det funka fint.
    Ja, frys in den och använd den senare. Dels så slipper du stå och baka och laga allt nu och dels så tar mjölken i sig mindre plats i frysen än om du ska frysa in bullar och pannkakor.
Svar på tråden 7 liter mjölk - vad gör jag med den?