• Saaara­a
    Äldre 27 Jul 13:37
    34957 visningar
    13 svar
    13
    34957

    7 liter mjölk - vad gör jag med den?

    Jag och maken har visst handlat om varandra. Står nu här med 7 liter mjölk, utgångsdatum imorgon. GREAT.

    Vad använder man mycket mjölk till? Tänkte slänga ihop lite pannkakor sen, eller en hel del. Frysa in! Vad kan man mer göra med all denna mjölk?

    Vill ju helst inte kasta då vi hatar att kasta mat(dryck) i vår familj. 

  • Svar på tråden 7 liter mjölk - vad gör jag med den?
  • La Lola
    Äldre 27 Jul 13:38
    #1

    Utgångsdatum imorron...men den håller ju flera dagar efter det....


    *mamma till Alma 10 år (-00) och Hedda 1 år (-09)*
  • Novemb­erstjä­rnan
    Äldre 27 Jul 13:41
    #2

    Krabbelurer är jättegott! Tyvärr använder man inte jättemycket mjölk..
    men baka bröd? Dricka en liter oboy? Ringa runt och fråga folk om de ska handla mjölk idag och skänk lite.

    Mycket finns att göra med mjölk! 

  • Saaara­a
    Äldre 27 Jul 13:41
    #3
    La Lola skrev 2010-07-27 13:38:29 följande:
    Utgångsdatum imorron...men den håller ju flera dagar efter det....
    Jo men vi hinner ändå inte dricka upp allt i tid kan jag tänka mig. Visst dricker vi mycket mjölk men inte så mycket så jag tänkte göra av med en del på annat sätt.
  • ElinÖl­and
    Äldre 27 Jul 13:43
    #4

    Baka en jätte sats med bullar *mums* och frys in resten! ;)

  • Scarle­tt77
    Äldre 27 Jul 13:43
    #5

    Man kan frysa mjölk och baka på den senare :)

    Annars kan man baka kanelbullar, dels går det åt mjölk till degspadet och dels dricker ALLA mer mjölk än vanligt när det serveras nybakade kanelbullar till ;)

  • Äldre 27 Jul 13:50
    #6

    Lasange med massa ostsås, går åt 1 l till det iaf.
    Chokladpudding :)
    Smoothies med mjölk till mellanmål.
    Är mjölken oöppnat håller den ju i några dagar till

  • Stårsc­han
    Äldre 27 Jul 14:08
    #7

    Bjud in alla kvarterets ungar på ugnspannkaka, bullar och O'boy!


    Utan tvivel är man inte klok - Tage Danielsson
  • Äldre 27 Jul 14:19
    #8

    Bullar!!! Mmmmmmm... Fläskpannkaka!
    Pannkakor som du redan var inne på.

  • Didley­Doo
    Äldre 27 Jul 21:01
    #9

    Frys in mjöljen som den är, använd den sen i matlagning och bakning när du behöver den. Av erfarenhet tycker jag att mjölk som varit fryst smakar pecko att dricka men till ovanstående borde det funka fint.

  • oOoKär­lekoOo
    Äldre 27 Jul 21:03
    #10

    Ugnspannkaka eller vanliga pannkakor:) 

  • Äldre 27 Jul 21:04
    #11

    Jag hade förutom pannkakorna kokat en stor gryta risgrynsgröt! Men jag är ett psycho som kan äta gröt när som helst på året...

  • oOoKär­lekoOo
    Äldre 27 Jul 21:10
    #12

    mmm så gott med risgröt! 

    Ett annat tips är att göra en stor sats brunsås och frysa in i portioner;

    Smör
    Hackad sharlottenlök- fräs denna
    Mjölk
    Matlagningsgrädde- koka samman
    Mushroomsoya
    Köttbuljong
    Köttfond- puttra några minuter- smaka av

    Såsen kan du ta fram och ha till diverse kött-middagar... Så slipper du stå med såsen i sista sekund;)
     

  • Äldre 28 Jul 12:07
    #13
    DidleyDoo skrev 2010-07-27 21:01:56 följande:
    Frys in mjöljen som den är, använd den sen i matlagning och bakning när du behöver den. Av erfarenhet tycker jag att mjölk som varit fryst smakar pecko att dricka men till ovanstående borde det funka fint.
    Ja, frys in den och använd den senare. Dels så slipper du stå och baka och laga allt nu och dels så tar mjölken i sig mindre plats i frysen än om du ska frysa in bullar och pannkakor.
Svar på tråden 7 liter mjölk - vad gör jag med den?