• lillplutt

    Hur få hem Blocket-soffa?

    Jag är student (fattig), har varken körkort eller bil. Behöver en billig soffa från Blocket. Har sett några bra, men hur får jag hem en soffa? :-/ Känner ingen som har stor bil och att hyra ett släp verkar dyrt?

  • Svar på tråden Hur få hem Blocket-soffa?
  • cicci85

    Fråga de som säljer soffan om de har möjlighet att köra hem den till dig. Mot extra betalning givetvis!

  • MammaMia88

    Hyra släp behöver inte vara så jättedyrt, tror det "normala" brukar vara runt 100-200kr per påbörjad timme eller så....fast det är olika på olika ställen så klart

  • Annelie 76

    Hemfraktning är en kostnad du helt enkelt får räkna med i priset... Fixa dock fraktmöjligheter innan du köper soffan, det blir enklast så.

    Har du en kompis med körkort men ingen bil så finns det små lastbilar (som man får köra på B-körkort) att hyra på många bensinstationer och andra uthyrningsställen. Dyrare än bara släpvagn men har man ingen bil så...

  • ninnione

    har du en kompis som har drag på sin bil så har statoil för 200-300 kr för upp till 3 timmar...sen på vissa orter har de ett släp för 100 kr för 2 timmar o 200 för helt dygn. men kolla runt hos olika uthyrare vad de tar.

    annars leta reda på någon som finns inom gångavstånd o fråga en kompis om bärhjälp.


  • Annelie 76

    Just det ja, det går att ringa till olika uthyrningsställen och kolla pris och sen välja det billigaste. Kolla dock hur stora släpen/lastbilarna är så du inte tar en för liten så soffan inte går in. Ta också gärna med tak, regnblöt och lerig soffa är ingen höjdare.

  • LilleLena

    Ja,fråga dem som säljer soffan om dem har möjlighet att köra hem den mot en liten extra kostnad.

  • Mannagrynsgröt

    Det är inte dyrt att hyra släp, 3-4 timmar brukar kosta 150-250 kr räcker det med 1 timme så kanske 75-125 kr. Eller vad menar du med dyrt? Om du bor i närheten av ett freetraileruthyrningsställe (freetrailer.se) så är det gratis, vi använder dem ibland när vi är på ikea. Tänk på att fråga dem som har bil om de har dragkrok på bilen innan du bokar ett släp.

  • Tinnys

    Brukar det inte stå brevid annonserna, hemleverans 495kr, men det kanske bara är i sthlm.

  • jassikan
    Tinnys skrev 2011-07-14 15:19:24 följande:
    Brukar det inte stå brevid annonserna, hemleverans 495kr, men det kanske bara är i sthlm.
    Det är från-priser. Och då måste ju möbeln ställas ute till hämtning eller så måste säljaren vara hemma. Och sedan ska man ta emot den, och bor man i lgh lämnas den i trappuppgången. Hur man sedan får upp den till lgh är köparens dilemma. Och trist om det skulle stå en liten soffa ute och det börjar ösregna, då är den inte värd mycket.

    Den enklaste är att man löser det genom kompis/bekant med bil och dragkrok och hyr/lånar ett släp. Eller hör om säljaren kanske kan erbjuda hjälp mot en peng.
    Men är det riktigt bra pris på något brukar det vara det för att de vill bli av med den snabbt och enkelt, slippa åka till sopstationen. Så man får nog räkna med att en del säger nej även om de har tillgång till bil och släp.
  • Sevdie

    Hej!

    Har en röd 3sitt soffa från Ikea säljer den för 350kr o andra möbler. Kan hjälpa dig med transport . Maila mig vid intresse !

    Med vänlig hälsning, Sevdie

  • Dixie
    Sevdie skrev 2017-06-20 19:34:39 följande:

    Hej!

    Har en röd 3sitt soffa från Ikea säljer den för 350kr o andra möbler. Kan hjälpa dig med transport . Maila mig vid intresse !

    Med vänlig hälsning, Sevdie


    Under de 6 år sedan TS skrev tråden har hen säkert hittat en soffa och är förmodligen inte länge en fattig student!
Svar på tråden Hur få hem Blocket-soffa?