• Äldre 17 Jan 20:32
    3987488 visningar
    35645 svar
    +2
    35645
    3987488

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Äldre 27 Jan 20:05
    #91

    Poussin: har du fått rätt på provsvaren eller behöver du hjälp? Bra att tnf var bra men nk o antikroppar så det var ju rätt beslut att åka.

  • Äldre 27 Jan 20:09
    #92

    Grattis Poussin till att ha fått prov svar och tel tid! Själva har vi packat väskorna och kört web check in imorn bitti bär det av till Aten! Har suttit och räknat på IVF veckor... Om kroppen är vänlig att köra en vanlig cykel längd redan den här mån efter missfall, skulle vi kunna börja med Synarela 3-5 mars och då blir det ÄP och ET v15, vilket hade passat perfekt efter påsk och lugnare på jobbet. Och då har vi 1,5 mån innan spray start att förbereda m immuno behandlingar enligt vad dr D kan råda oss till . Men vi får avvakta mens och se hur det blir! Trevlig fredag kväll alla!

  • Äldre 27 Jan 20:34
    #93

    Åh Curly, vad roligt att det är er tur nu! Hälsa Dr D ;))

  • Äldre 27 Jan 21:11
    #94

    Curly, lycka till och ha en trevlig resa! Kram vännen

  • Äldre 27 Jan 21:14
    #95

    Curly
    Lycka till och hoppas att ni får en mysig helg i Aten
    Blev det den vita kitshiga bröllopssviten ?

  • Äldre 27 Jan 22:11
    #96

    Låter härligt med bröllopssviten! Enjoy!!!

  • Äldre 27 Jan 23:34
    #97

    Lycka till i Athen Curly!

  • Äldre 28 Jan 07:07
    #98

    Tack raringar japp blir samma hotell som Poussin men svit då rummen var slut... Kan leva med det känns som om jag har ÄL på gång... Vet ni vad första tanken var? "Bara jag inte blir gravid... Då blir det missfall igen..." inte för att chansen är större än ca 1%... Och efter 4,5 år, så kanske den är nere på 0 men nu vill vi ju satsa på immuno behandling! Lovar komma med Aten rapport på mån kväll

  • Äldre 29 Jan 07:56
    #99

    Hälsningar från Aten ! De har gratis Wifi på hotellet, så kikar in och säger hej! Vi var en timme försenade igår, men allt gick bra. Åt god grekisk mat och fick ett tal terass tips på bar från hotellet, så där satt vi med varsitt glas mousserande och njöt av utsikten mot Akropolis! Poussin - dr D ringde aldrig igår om IL tid för ikväll... Hoppas han inte glömt att boka... Får ringa deras tel idag och höra. Kram alla!

  • Äldre 29 Jan 07:57

    Tak terass bar skulle det ju va

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!