• Sofie1­982
    Äldre 7 Mar 15:39
    25633 visningar
    15 svar
    15
    25633

    Tips på pedagogiska lekar och leksaker

    Som rubriken lyder så tänkte jag att vi kunde dela med oss av tips på pedagogiska lekar och leksaker som både är roliga för barnen och som främjar språkutvecklingen/matteinlärningen. 

    Mitt barn är litet, under året, men gärna tips för alla åldrar. 

  • Svar på tråden Tips på pedagogiska lekar och leksaker
  • Sofie1­982
    Äldre 8 Mar 12:51
    #1

    Ingen som har några bra tips?
    Var är ni alla förskollärare och föräldrar till lite äldre barn? Solig 
     

  • Äldre 8 Mar 13:46
    #2

    Du har ju ett så litet barn så det mesta man gör är ju liksom pedagogiskt . Någon direkt pedagogisk leksak har jag egentligen aldrig stött på, mest kommersiellt drag från försäljarnas sida , men däremot är ju allt som har med vardagslivet pedagogisk: man räknar äpplen när man handlar, pratar om allt, stoppar i burkar/lådor med olika volym i varandra, pratar om hela och halva glas etc etc. Det handlar ju mer om att uppmärksamma det som finns i vardagen skulle jag säga. Och så så klart att läsa mycket .

    Sedan är ju barn olika . Min äldsta har nyligen fyllt 4 år och har alltid varit galet intresserad av färger, former, siffror, bokstäver, pussel....hur saker hänger ihop, och läser numera lätt-att-läsa-böcker. Han är inte tidig för övrigt, bara jätteintresserad av just detta. Sen med talet. Lillebror blir 3 år i april och har en helt annan personlighet. Han är motorisk, verbal och fantasileker på ett helt annat sätt och verkligheten är inte särskilt viktig - en eller två eller 15 spelar liksom ingen roll  . Han kan ett par bokstäver. Med lite tur kan han räkna till 10, men oftast tappar han intresset runt 5-6    

  • Äldre 8 Mar 13:47
    #3

    jag startade för någon dag sedan denna tråd, men mitt barn är ju lite äldre.

    www.familjeliv.se/Forum-3-24/m63877599.html

  • Sofie1­982
    Äldre 8 Mar 15:23
    #4

    "Flickan och Kråkan" - tack för bra tips på pedagogik i vardagen och "Blondina" - tack för länken till din tråd om tidig matteinlärning, den har jag lagt till i mina favoriter. En liknande tråd kring språkutveckling vore intressant, någon som känner till en sådan? 

  • Äldre 30 Apr 16:52
    #5

    Kolla in hos barnia.se de har bra pedagogiska leksaker tycker jag, dessutom har de bra priser. Här har du direktlänk http://www.barnia.se/leksaker/pedagogiska-leksaker

  • Äldre 23 May 09:28
    #6

    Jag såg en undersökning häromåret där de jämförde olika pedagogiska leksaker och de bästa var:

    LEGO!

    Det var ett öppet material där barn alt. barn och vuxna använder språket då de bygger tillsammans. Detta var mycket bättre än de självrättande, spelande, bokstavsrapande leksaker där barnen sitter själva. Dialog och samspel var det viktigaste faktorn för utveckling

    Så mitt tips är helt enkelt att engagera dig som förälder och lek med barnet. Samt att du ska läsa mycket såklart Max, Vem och Knacka på är bra böcker för små :)

  • Mrs Firren
    Äldre 23 May 10:11
    #7

    Mitt bästa tips, förutom att använda allts om redan finns runtomkring oss framförallt ute, är att besöka någon av Varsams butiker. Kolla in deras webbutik, jag är helt såld på deras prylar även för barn utan något funktionshinder.
    http://www.varsam.se/shop/

  • Mrs Firren
    Äldre 23 May 10:13
    #8

    Vi har dessutom hört både från sjukgymnaster och logoped att om man övar balansträning och motorisk träning så främjar man samtidigt språkutvecklingen därför att balanscentrum och talcentrum i hjärnan ligger nära varandra.

  • Tuffen
    Äldre 24 Jun 20:32
    #9

    Kolla på abcleksaker.se. Där finns många bra pedagogiska leksaker. 

  • Äldre 26 Jul 12:50
    #10

    Handla på webshopen www.bakersclassictoys.se

    De har jätte fina leksaker i olika prisklasser, bra kvalitet, god service, giftfria och leksakerna är gjorda i trä eller plåt! 

  • Äldre 19 Mar 22:24
    #11

    Tips på pedagogiska leksaker hittar ni på www.tuyo.se
    De erbjuder fri frakt och snabt leverans! De flesta leksakerna är även ekologiska och miljövänliga. Toppen :)

  • Äldre 1 Oct 18:37
    #12

    Jag skulle rekommendera en Bop it, kolla här

    Den är kul och bra för rytm samt för engelska. Passar från 4 år och upp och kommer fram med jämna mellanrum när det är tråkigt.

  • Äldre 14 Jan 08:38
    #13

    Smarttoys.se har många bra leksaker som i alla fall jag inte har sett i Sverige tidigare. Jag köpte en byggsats för vattendrivna bilar och maskiner till min nioåring i julklapp, och han älskar den. Hittade också ett roligt spel som vi alla gillar - Camel Cup! 

  • Äldre 4 Oct 01:20
    #14

    Nu för tiden finns också Minigeni.se. En shop som fokuserar på pedagogiska såväl som giftfria produkter. Exempelvis har de byggklossar i bioplast som passar ihop med Duplo. www.minigeni.se/1-2-ar/naturliga-byggklossar-100-st-biobuddi

  • Sun 25 Aug 2019 12:56
    #15

    Hej,

    Kanonbra tips här ovan. 
    Jag kan tipsa om www.onlyhandmade.se, de har pedagogiska leksaker såsom hjälpa till pall, utvecklande trägungor med bordspel, pikler trianglar m.m.

    Mitt barn är 2 år och hjälpa till pall är verkligen kanonbra! 

Svar på tråden Tips på pedagogiska lekar och leksaker