• Sessilicious

    Vattkoppor i underlivet

    Har tre frågor!

    1: Min dotter på 3,5 fick sina första koppor igår och nu är hon uppe i 55 stycken mer eller mindre. De på kroppen försöker jag lindra med potatismjöl och kylbalsam men nu har hon även fått i underlivet precis på slemhinnorna. Hon skriker och skakar av smärta vid varje toalettbesök och jag har aldrig känt mig så hjälplös. 

    What to do, what to do?

    2: Min andra undran är. Min sambo har flytt fältet då han ej hade detta som barn och föreställer sig detta som pesten. När kan han komma hem? 

    3: Hur sysselsätter jag oss under den här tiden. Känner jag kommer bli sinnessjuk snart. Är ensam med min dotter förutom min sambo. Har henne varannan vecka och den veckan jag har henne är hennes far helt låst. Även hennes farmor som brukar låna henne kan inte ha henne då hon av samma anledning som min sambo är rädd för att bli smittad.

    Alla andra tips och råd mottages tacksamt! 

  • Svar på tråden Vattkoppor i underlivet
  • MiaP79

    Ring till vårdcentralen imorron och be om Tavegyl, tar bort kliandes. Ikväll har ni kanske något kylbalsam?

  • Primmeling

    Ge henne alvedon! Sambon kan nog komma hem om senast en vecka i alla fall. Då lär kopporna torkat ut. Inte värt han smittas ärligt talat. Om inte annat lär du få det ännu jobbigare med honom jättesjuk jämfört med dottern

  • Dan Syndrom

    Vi fick rådet att sätta flickan i ett svalt bad. Typ badbalja framför teven. 

    Annars var Xylocain jättebra, det är smärtstillande. Det hjälpte oss mycket och sjukvårdsupplysningen sa att man kan använda det överallt. Man kan ha det tom munnen och underlivet. 


    Välkommen in på kaffe likör och psykofarm-kaka! --> www.dan-syndrom.se
  • Kodia

    Angående toabesöken kanske du kan låta henne kissa i duschen, med svalt vatten på?

    Jag tror att man är smittfri när kopporna har torkat.

    vad kan ni göra? Pyssla (titta tex. på skapligtenkelt.se), baka, läs högt, se på film, spela spel. Ni kan ju också vara ute, på ställen där man inte kommer i närkontakt med andra (tex i skogen)

    Hoppas att det värsta går över snart!

Svar på tråden Vattkoppor i underlivet