• LHUF

    Kyckling från Garant, luktar prutt när jag öppnade förpackningen. Fler som råkat ut för det?

    Köpte färsk kycklinglårfilé idag från Garant, har köpt det förrut och aldrig märkt ngn doft då..

    har googlat och sett att fler upplevt det men då svarar dom bara att det är förpackningen osv..

    hade ni vågat äta den?   har luftat den en stund nu får se hur den luktar då.. 


    Tilde 080319, Hugo 110203
  • Svar på tråden Kyckling från Garant, luktar prutt när jag öppnade förpackningen. Fler som råkat ut för det?
  • Suskvi

    Sitter precis här och googlar på ämnet!! Köpte kycklinglårfileer idag från Garant och de stinker! Jag har tillagat kyckling i alla dess former många gånger men aldrig varit med en sådan här ihållande lukt. Nästan lite surströmming. Nu ligger den strimlad i marinad...ska jag våga äta den? Brrr... Vet att jag inte kommer få några svar här men tyckte det var lustigt (eller olustigt) att det var just Garant.

    //Sanna

  • Vanja

    Tycker det ofta luktar lite "prutt" när man öppnar köttförpakningar öht. Speciellt om dom varit vakumförpackade.. Tror inte det är nån fara smaklig måltid!

  • Mother of 4

    Har aldrig köpt just garant men kronfågels kycklingvingar i vacum luktar alltid konstigt. Men äter de jämt så de går att äta

  • Annelie 76

    Jag har slutat köpa kött i vacuumförpackning och "packad i skyddad miljö" för jag tycker alltid de luktar illa. Köttet och köttfärsen köper jag från en butik som fortfarande styckar själva och kycklingen köper jag fryst och alltid Guldfågeln som jag tycker är bäst.

  • Aniiee
    Suskvi skrev 2015-04-10 20:15:55 följande:

    Sitter precis här och googlar på ämnet!! Köpte kycklinglårfileer idag från Garant och de stinker! Jag har tillagat kyckling i alla dess former många gånger men aldrig varit med en sådan här ihållande lukt. Nästan lite surströmming. Nu ligger den strimlad i marinad...ska jag våga äta den? Brrr... Vet att jag inte kommer få några svar här men tyckte det var lustigt (eller olustigt) att det var just Garant.

    //Sanna


    Grattis till veckans trådlyft Solig
    The pursuit of truth and beauty is a sphere of activity in which we are permitted to remain children all our lives - A. Einstein
  • klyban
    Aniiee skrev 2015-04-10 20:59:46 följande:
    Grattis till veckans trådlyft Solig

    Och det blev en till ;)

    Ämnet, ja, kött kan ha en dålig lukt när man öppnar paketet och som sen försvinner inom 10-15min.
    Fortsätter det att lukta även 30min senare, ja, då brukar det bli att det åker till slut i soporna, men jag kör en stund till ändå och även sköljer för vara 100% säker.


     


    Lite miniguide, kyckling och fläskkött är känsliga mot bästföredatumen och inte alls ovanligt de kan bli dåliga redan vid detta datum, och varit med om detta några ggr.
    Glömmer aldrig när jag skulle göra BBQ pulled pork, vi hade börjat våra förberedelser jag och polarna och öppnar fläskkarrén.
    Vi möts av denna sura lukt som inte är ovanlig, men säger som jag gjorde här, lufta och vänta.
    Men med facit i hand skulle vi inte gjort det, då vi blev spyfärdiga av hur lukten bara ökade och ökade.


     


    Nötkött däremot och bra vakuumpackning, där kan man till och med passera bsätföredatum ett bra tag och ändå köttet bra, men är lite av ett lotteri där, då det räcker något gått fel i kylprocessen.


    Men ofta ser man detta genom plasten och kan avgöra om det är bra eller inte, har det gått mot grått, så vet man att det är troligtvis inte så bra, men ser köttet rött och fint ut, så är chansen att det är inget fel på den stor.
    Köpte för några år sedan 5 kg fransyska för 90:- som hade det sista förbrukningsdag samma dag, och dessa gav många goda grytor Glad


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Kyckling från Garant, luktar prutt när jag öppnade förpackningen. Fler som råkat ut för det?