• Anonym (Ont)
    Äldre 30 Jul 17:04
    83637 visningar
    16 svar
    16
    83637

    Hemsk smärta från örat ner i käken

    Jag har sedan i lördags haft ont i mitt vänstra öra som sprider sig ner i käken, jag menar hemskt ont nu alltså. Jag kan inte prata riktigt, jag kan inte äta för jag kan inte gapa nå stort alls för då gör det 1000 gånger ondare. Örat känns lite uppsvällt men inte mycket. Sova går inte heller nå bra då jag får ännu ondare då jag ligger ner och då jag sover på vänster sida så kan jag inte heller ligga på vänster sida för då gråter jag av denna hemska smärta.

    Någon som kan tänkas veta vad detta kan vara? Om något går att göra utan att kontakta läkare? 

  • Svar på tråden Hemsk smärta från örat ner i käken
  • Anonym
    Äldre 30 Jul 17:16
    #1

    Skulle kunna vara tregenimusnerven (stavning?) som är inflammerad eller påverkad av något skäl.Ger helvetisk smärta som är svår att smärtdämpa med vanliga värkatbletter - gå till doktorn!

  • Kjellg­ren
    Äldre 30 Jul 17:18
    #2

    Gör det mer ont när du rör käken? Sannolikt är det en artrit dvs en lediflammation i käkleden. Var generös med smärtstillande, gärna inflammationsdämpande.

    Undvik att tugga seg mat (vilket brukar vara självklart) och att röra käken så mycket nu i akuta skedet. Försök att slappna av i käkarna så du inte biter ihop helt.

    Ring VC eller tandläkaren. Nöj dig inte med behandlingen hos VC om de misstänker artrit! Läkare vet faktiskt förbryllande lite om käkleden så se till att du får en remiss till bettfysiolog eller käkkirurg som båda är tandläkare i grunden. 

    Obs att det ju kan komma från örat också men då brukar det inte göra ont när man rör käken. Kolla upp det i vilket fall. 

  • Äldre 30 Jul 17:21
    #3

    1177.....

  • Äldre 30 Jul 17:23
    #4

    Så hade jag också. Hade så jäkla ont upp i örat det var en visdomstand sim var boven, trots jag inte kände jag hade ont i tanden utan bara upp i örat. Drog ur tanden, allt blev bra.

  • Äldre 30 Jul 17:25
    #5

    Kan det vara en visdomstand som krånglar? Jag får ofta ont i min ena och det börjar alltid i örat för att sträcka sig ner mot käken. Ibl har jag inte ens ont i själva tanden utan bara i käken och i örat..

  • Äldre 30 Jul 17:39
    #6

    Öroninflammation kanske? Det har varit så för mig.

  • Anonym (Ont) Trådstartaren
    Äldre 30 Jul 17:44
    #7

    Ser att några har sagt att det kan vara visdomstanden. Vilket det inte är då dom är utdragna. Ringde 1177 och fick en tid på jourcentralen, så är på väg dit nu.

  • Äldre 30 Jul 18:28
    #8

    Problem med Bihålorna ?

  • Anonym (Ont) Trådstartaren
    Äldre 30 Jul 18:29
    #9

    Domen blev kraftig hörselgångsinflamation och hon förstod inte varför jag inte kommit in tidigare då det gör så hemskt ont och att det var så pass kraftigt som det är. Hög smärttröskel antar jag.

  • Äldre 30 Jul 18:32
    #10

    Så var det för mig när jag hade inflammation i visdomstanden. Visste först inte vad det var så jag gick för länge med det och när jag väl fick behandling så tog det 5 dagar innan smärtan började gå ner.

  • Äldre 30 Jul 18:34
    #11

    Sorry såg inte att du redan fått en diagnos

  • Anonym (Ont) Trådstartaren
    Äldre 30 Jul 19:02
    #12
    magelita80 skrev 2012-07-30 18:34:26 följande:
    Sorry såg inte att du redan fått en diagnos
    Ingen fara. Lätt att missa =) 

    Fick också veta av min mor att min syster har åkt på samma sak + halsfluss. Samt att min bror hade samma problem när han var yngre, runt tonåren. Något som verkar ligga i släkten.

    Detta kom nog från badet som jag gjorde i lördags eftemidddag i en liten sjö. Blir till att införskaffa något att stoppa i örona när bad och dusch sker. Men vad? Några förslag och vart det finns? 
  • Äldre 30 Jul 19:14
    #13
    Anonym (Ont) skrev 2012-07-30 18:29:26 följande:
    Domen blev kraftig hörselgångsinflamation och hon förstod inte varför jag inte kommit in tidigare då det gör så hemskt ont och att det var så pass kraftigt som det är. Hög smärttröskel antar jag.
    Precis vad läkaren sa till mig när jag till slut bokade en tid
  • Äldre 5 Feb 17:00
    #14

    Nu kan jag förklara! I somras började jag få ont i käken, alltså för ett halvår sedan nu, för ungefär 2 månader sen spred smärtan ut sig upp till örat, de är hela vänsta sidan som gör ont nu. Käken, örat och huvet. Dem verkarna man får asså! Man vill bara lägga sig ner o gråta! Och dem jävla idioterna vill inte ta in mig o kolla på det. // från en 14 årig tjej som är förbannad på det äckliga svenska samhället! Tack o hej

  • Äldre 13 Nov 15:39
    #15

    Har samma ont som jag läste om ont i örat värk i kinden o käken

  • Anonym (Lisa Eklöf)
    Äldre 13 Nov 15:43
    #16

    Hemsk smärta från örat o ner i käken

Svar på tråden Hemsk smärta från örat ner i käken