• Anonym
    Äldre 20 Mar 20:36
    4131 visningar
    3 svar
    3
    4131

    Klåda över hela kroppen

    Hej! 

    Vår dotter, 5 år har börjat få en intensiv klåda över hela kroppen. F f a på kvällen precis innan läggdags kommer den som en attack. Det kliar så mycket att hon börjar gråta och blir alldeles hysterisk. Hon har alltid haft torr hud och vi försöker smörja in henne med Propyless 2-3 ggr i veckan (kvällstid). Ofta är det svårt då hon inte gillar att bli insmord. Den senaste tiden tycker hon t o m att det kliar mer när vi smörjer henne vilket gör det hela värre. Ska vi försöka byta hudkräm eller försöka smörja oftare med den vi har trots att det kliar mer? Antar att det är just för stunden det kliar och att det successivt blir bättre ju mer vi smörjer? Helst skulle vi vilja hitta en annan hudkräm som inte gör att klådan blossar upp så förskräckligt. Har du något tips på en annan hudkräm så är vi tacksamma!

     

  • Svar på tråden Klåda över hela kroppen
  • Äldre 24 Mar 17:54
    #1

    Hej! Ni kan prova med Miniderm men det kan också vara bra att få klådstillande läkemedel utskrivet att ta till när klådan är som värst. Ta kontakt med er husläkare för att få exempelvis Tavegyl utskrivet att ta kvällstid, läkaren kan också skriva ut pumpflaska med mjukgörande kräm vilket i längden blir billligare för er.
    Prova också att efter dusch och bad smörja in med barnolja över kroppen när hon är våt, alltså innan ni torkar henne. Det gör huden mjukare och kan lindra.
    Fortsätter klådan tycker jag ni ska ha en läkarbedömning.  
    vänliga hälsningar Anitha  

  • Anonym Trådstartaren
    Äldre 25 Mar 20:49
    #2

    Tack för tipsen! Har redan bytt till Miniderm och det funkar mycket bättre. Den verkar inte svida när vi smörjer in. När det gäller Tavegyl undrar jag om det finns flytande? Tror inte vi kommer att kunna förmå henne att ta tabletter. Undrar även om de inte också gör en väldigt sömnig? 

     

  • Äldre 27 Mar 19:21
    #3

    Tavegyl finns flytande och man kan bli trött av medicinen men det gör inte någonting eftersom man ger medicinen kvällstid när barnet ändå ska sova. Det finns annars liknande preparat som inte gör barnet trött, det heter Aerius och finns också som flytande.
    vänliga hälsningar Anitha 

Svar på tråden Klåda över hela kroppen