• Äldre 14 May 11:17
    1699 visningar
    4 svar
    4
    1699

    Bilstolar till 1.5-aringar bakatvanda

    Hej, behover rekommendationer for bilbarnstolar. Har 1.5-ariga tvillingar och en 2-arig. Behover nu 3 bilstolar som skulle passa i baksatet pa var bil. Kommer kopas in nar vi flyttar tillbaka till sverige (troligtvis en toyota 7 seater). Vad for marken skulle fungera for det? maste ju vara ratt sa slimma bilstolar for att fa plats med 3.
    Tack!

  • Svar på tråden Bilstolar till 1.5-aringar bakatvanda
  • Äldre 14 May 11:32
    #1

    Britax maxway och axkid minikid har lång användningstid och tar relativt liten plats i bilen. Kostar ca 3000kr/st. De skulle jag kolla på i första hand.

    britax multitech och Akta graco belogic tar lite mer plats, funkar även de till 5-6 år. Kostar ca 2700kr.

    Britax hiway och Klippan Triofix tar liten plats men har kortare användningstid. Hiwayen är billigast, 2000 kr.

  • Äldre 14 May 11:45
    #2

    Om ni har en sjusitsig bil så har ni ju ändå lite utrymme, det är en bra idé att åka och kolla själv, som vi hade det så fick vi bara plats med Britax hi Way eller maxway. Vi köpte HiWay och den kommer nog att räcka tills sonen blir en bra bit över 4 år. Annars köper vi en Twoway och har till det är dags att byta till att åka framlänges. Ni har ju barn som kommer åka baklänges i bra många år till, så hitta något som funkar långsiktigt. Har man stora barn kanske man ej ska köpa HiWay, eller så går man över till Twoway när de vuxit ur stolen, och köper ytterligare en stol när det är dags att vända. Hiwayen tar iaf liten plats och sonen sitter jättebra med gott om utrymme

  • Äldre 14 May 13:44
    #3

    Hi-ways föregångare Freeway är även den "slimmad" så det går att få in flera bredvid varann. Den finns dock inte att köpa ny längre utan då är det andrahandsmarknaden som gäller, finns många ute till bra pris runt om i Sverige.

  • Äldre 15 May 00:19
    #4

    Måste ni ha alla tre i baksätet?
    Vi har haft tre bakåtvända men hade en plats för vuxna bakom föraren.
    I mitten bak en BeSafe IziKid, i passagerarsätet och bakom passagerarsätet 2 st Britax Multitech (en av dem är nu framåtvänd).  

Svar på tråden Bilstolar till 1.5-aringar bakatvanda