• Lars E
    Äldre 4 Sep 09:19
    817217 visningar
    4946 svar
    -1 +1
    4946
    817217

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    EU upplever sin värsta flyktingkris sedan krigen i Balkan och till Sverige och Tyskland har nästan alla kompasen inställd på. Men finns det en gräns och var går den isf? Att övriga EU inte ställer upp solidariskt hur mycket Melker och Löfven så önskar gör inte situationen lättare heller precis. Så hur solidarisk känner du dig när kostnaderna skenar och vår välfärd hotas?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?
  • Äldre 10 Oct 22:27
    todo nada skrev 2015-10-09 13:43:07 följande:
    Talibanerna har sin bakgrund i de religiösa krigare (mujaheddin) som bekämpade Demokratiska republiken Afghanistans regering och de sovjetiska styrkorna i landet från 1979 till kalla krigets slut. Den religiöst konservativa general Muhammad Zia-ul-Haq tog makten i en militärkupp i angränsande Pakistan år 1977 och fruktade att Sovjetunionen skulle invadera Baluchistan, så han sökte hjälp i Saudiarabien medan USA redan uppmuntrade det saudiska kungahuset att stödja väpnade upprorsgrupper i landet.[3] Genom sina allierade Saudiarabien och Pakistan kunde USA bidra med signifikanta summor och med krigsmateriel till konflikten och general Zia-ul-Haq lät rusta upprorsmän i träningsläger som tillhandahölls av Inter-Services Intelligence.[3] Mäktiga religiösa lärde i Saudiarabien uppmuntrade unga muslimer runtom i världen att fara till Afghanistan och föra heligt krigmot de "gudlösa kommunisterna",[4] men förutom dessa utländska stridande fanns inhemska afghanska grupper av varierande ideologisk övertygelse men enade i motståndet mot regeringen och dess sovjetiska allierade. (sv.wikipedia.org/wiki/Taliban)

    Var det jag som behövde läsa på..?

    Grunderna till cellen al-Qaida lades 1988 av bland andra Usama bin Ladin i kampen mot den sovjetiska ockupationen av Afghanistan[5]Prins Turki Al Faisal av Saudiarabien har pekats ut som den som valde Bin Ladin som operatör i Afghanistan[6]Pakistanska ISI hade också en avgörande roll i att rekrytera ?krigare? med arabiskt ursprung[7]. CIA var också inblandade från första början. De hade nära kontakt med bland annat Pakistanska ISI. William Casey som var CIA:s chef på 1980-talet, besökte Afghanistanska träningsläger för mujaheddinerna 1984. Casey jobbade för att sprida våldsaktioner in på Sovjetiskt territorium[8]. Al-Qaida utvecklades ur en organisation som kallades Makhtab al-Khidamat och som till en början enbart finansierade, värvade och tränade gerillasoldater (så kallade mujaheddin). Usama bin Ladin finansierade till viss del verksamheten själv men mujaheddin fick även bidrag från islamistiska länder och USA. (sv.wikipedia.org/wiki/Al-Qaida)

    Visst Var Mujaheddin civila, de tillhörde den skara konservativa civila  som satte sig emot reformeringen och moderniseringen som pågick i landet.
    Dessa var de som fick stöd i att "bekämpa Demokratiska republiken Afghanistans regering och de sovjetiska styrkorna" av bland annat USA till stor del.

    Vilka var det då som skulle "bekämpas"? Jo dessa: sv.wikipedia.org/wiki/Afghanistans_folkdemokratiska_parti

    Vars politiska plattform var denna: Afghanistans folkdemokratiska parti drev en starkt anti-religiös politik som innehöll bl a statsateism[8], avskaffande av Sharialagar samt att uppmuntra män att raka av sina skägg, vilka inom islam ses som ett tecken på fromhet men partiet uppfattade som reaktionärt. Man genomförde också en jordreform där mark omfördelades till småbönder.[9]Tvångsgifte och andra traditioner partiet bedömde var bakåtsträvande och feodala förbjöds och man satsade på utbildning för både män och kvinnor.[10] Dessa reformer möttes dock av starkt motstånd särskilt av konservativa på landsbygden där det sågs som ett försök att påtvinga folket främmande seder.

    Förstår du själv hur annorlunda det hade sett ut om USA hade gett fan i att vara och peta i saker de inte har att göra med? Deras egenintressen har kostat världen massor av blod. De förstörde moderniseringen som pågick i landet, en modernisering som behövdes.
    Texterna du kopierar in ger inte helhetsbilden, snarare gör den svårförståelig genom att blanda i den kronologiska ordningen och vilka som stred mot vilka vid olika tidpunkter.

    Mujahedin var grupperingar av muslimer från Afghanistan, Pakistan, Saudiarabien m.fl. som slogs mot Sovjetunionen, det har ingenting med USA att göra i grund och botten. Det var ett inbördeskrig mellan kommunister (Afghanska kommunister + Sovjetstyrkor) på ena sidan och konservativa muslimer på andra sidan. De Afghanska kommunisterna hade bett Sovjet om hjälp när de blev avsatta. Mujahedin var inte en homogen religiös rörelse utan mer löst sammansatt av muslimer av olika inriktningar.

    När talibanerna tog till vapen efter kriget mot kommunisterna så var det för att bekämpa just Mujahedin, men vissa fd mujahedinkrigare gick över till talibansidan (Usama Bin Laden var en av dem). Det blev ett nytt inbördeskrig med regeringsstyrkor och talibaner på ena sidan och Mujahedin på andra sidan, tills även talibanerna började ta makt, då var de även fienden till regeringsstyrkorna.

    Det är sant att USA och Saudiarabien stödde den muslimska sidan i kampen mot kommunisterna, men kampen hade med största sannolikhet ägt rum ändå, för det fanns ju en vilja att bekämpa kommunisterna.

    Det finns alltså många parter här som har gjort olika saker vid olika tillfällen och haft olika fienden vid olika ställen. I detta får du inte glömma alla de afghaner som inte önskat varken kommunistiskt eller konservativt muslimskt styre, men fått lida av dem båda.

    Jag tycker du ska ställa dig frågan om vad som hade hänt om inte Sovjetunionen hade blandat sig i...
  • Äldre 10 Oct 22:30
    Världsmedborgare skrev 2015-10-09 16:03:38 följande:
    Följ utvecklingen i EU om hur det kommer att lösas, jag vill se EU lösningar, inte att varje land agerar efter eget godtycke. 
    Det är ju precis vad du här säger dig inte vilja som är det som händer och görs av Sverige och EU.
  • Äldre 10 Oct 22:41
    Flash Gordon skrev 2015-10-09 20:37:36 följande:

    På en och samma dag har vi nu alltså:

    - Statsministern meddelar att de förberered tältläger.

    - Nya Moderaterna kräver att vi omedelbart inför gränskontroller.

    - DÖ har fallit sönder och samman.

    Dessutom igår:

    - SKL meddelar att en skattechock (2kr i snitt) väntar pga de ökade kostnaderna.

    Det går fort nu.

    Jag har skrivit det förr: Sverige är inte ett land där man gör saker halvhjärtat och medelmåttigt. När man väl bestämmer sig för någonting så brukar man göra det till extremen.

    Världens mest extrema ... på många sätt och vis genom årtiondena.

    Nu är politiken på väg att svänga över mot en striktare hantering av invandringen.

    Det kan nästan gå hur långt som helst åt det hållet, förutspår jag. Och det kan ske snabbt.


    När det gäller SKL och skatten så är Nordeas analys av detta att det handlar om ett förhandlingsutspel från SKLs sida för att få mer pengar från regeringen.
  • Äldre 10 Oct 22:59
    KillBill skrev 2015-10-10 22:41:09 följande:
    När det gäller SKL och skatten så är Nordeas analys av detta att det handlar om ett förhandlingsutspel från SKLs sida för att få mer pengar från regeringen.
    Och Isaksson har haft fel i sina prognoser förr...
  • Äldre 11 Oct 07:47
    KillBill skrev 2015-10-10 22:41:09 följande:
    När det gäller SKL och skatten så är Nordeas analys av detta att det handlar om ett förhandlingsutspel från SKLs sida för att få mer pengar från regeringen.

    Detta oräknat de redan budgeterade statliga skattehöjningarna.

    Inlägget från SKL är en del av en helhet. Backar man ett par steg och ger sig själv lite överblick så framträder en bild som inte ser så lovande ut.
  • Äldre 11 Oct 09:30
    Tom Araya skrev 2015-10-10 22:30:37 följande:
    Det är ju precis vad du här säger dig inte vilja som är det som händer och görs av Sverige och EU.
    Du får läsa på vad jag skrivit, för du har inte förstått, eller så väljer de att missförstå eller påföra mig åsikter jag inte har eller har haft.

    De som följt vad jag skrivit, vet att jag ett flertal ggr hävdat att vi måste få en lösning som EU gemensamt står bakom, och att vi/Sverige under tiden måste agera humant på den flyktingkris som finns.
  • Äldre 11 Oct 10:12

    Det här är inga flyktingar. Det är en armé. Ta en titt på den här videon. Män som med våld försöker tränga igenom Ungerns gränskontroll.

    Notera hur de använder barn som mänskliga sköldar. Jävla apskallar!

    Fy fan vilka svin.Tänk er hur de kommer att "uppföra" sig i Sverige. Parasiter



  • Äldre 11 Oct 10:19
    Pepparochsalt skrev 2015-10-11 10:12:45 följande:
    Det här är inga flyktingar. Det är en armé. Ta en titt på den här videon. Män som med våld försöker tränga igenom Ungerns gränskontroll.

    Notera hur de använder barn som mänskliga sköldar. Jävla apskallar!

    Fy fan vilka svin.Tänk er hur de kommer att "uppföra" sig i Sverige. Parasiter


    " target="_blank">

    Ungern och Youtube i ett å samma inlägg, ja där rök den objektiviteten all väg.
  • Äldre 11 Oct 10:24
    Världsmedborgare skrev 2015-10-11 10:19:17 följande:
    Ungern och Youtube i ett å samma inlägg, ja där rök den objektiviteten all väg.
    Du har bildbevis. Ser du inte bildbeviset så är din trovärdighet lika med noll.
  • Lars E
    Äldre 11 Oct 10:41

    Nu varnas det för nya sjukdomar i landet som t.ex Tyfus och Kolera som följer med flyktingströmmarna.

Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?