• Lars E
    Äldre 4 Sep 09:19
    816945 visningar
    4946 svar
    -1 +1
    4946
    816945

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    EU upplever sin värsta flyktingkris sedan krigen i Balkan och till Sverige och Tyskland har nästan alla kompasen inställd på. Men finns det en gräns och var går den isf? Att övriga EU inte ställer upp solidariskt hur mycket Melker och Löfven så önskar gör inte situationen lättare heller precis. Så hur solidarisk känner du dig när kostnaderna skenar och vår välfärd hotas?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?
  • Yellow Cross
    Äldre 11 Nov 14:51
    themia skrev 2015-11-11 11:40:06 följande:
    Så det är vad föreskriver - avskyvärt! Död
    Vad är det som är fruktansvärt?

    Det finns effektiva lösningar,dock inte vänsterinternationalistiska sådana som stämma överens med dogmatiskt "allas-lika-värde" tänkande.

  • Äldre 11 Nov 18:01
    Världsmedborgare skrev 2015-11-11 13:45:49 följande:

    Nej, inte om vi ska göra som M har föreslagit vi ska göra i Sverige.

    Men vi kan göra Tyskland gjort.

    Skillnaden är att Tyskland har tagit emot och kontrollerat flyktingarna d.v.s  prövat/kontrollerat asylrätten och om dom är reg/har fått asyl i ett annat land, och det är helt ok, det skulle även vi kunna göra. 

    Men att som M föreslagit, bara skicka tillbaka utan att göra nåt annat, det strider mot asylrätten och dom mänskliga rättigheterna.

    Klipp


    Det betyder i så fall att tillämpning av Dublinförordningen strider mot asylrätten? (Att asylsäkande i Europam skall söka i första land.) Är det verkligen möjligt att EU har en förordning som strider mot de mänskliga rättigheterna?
  • Äldre 11 Nov 18:23
    Ulltand skrev 2015-11-11 18:01:48 följande:
    Det betyder i så fall att tillämpning av Dublinförordningen strider mot asylrätten? (Att asylsäkande i Europam skall söka i första land.) Är det verkligen möjligt att EU har en förordning som strider mot de mänskliga rättigheterna?

    Dublinförordningen föreskriver att ett land ska ta emot flyktingar och behandla dessa flyktingars ansökan om asyl.  Det land som tar emot en asylansökan ska kontrollera att den som söker asyl inte är registrerad/har sökt asyl i något annat land som ingår i Dublinsammarbetet. Är flyktingen registrerad/har sökt asyl i något annat land ska flyktingens asylansökan behandlas i detta land i stället.


    Det AKB föreslår är att Sverige inte ska släppa in flyktingarna i landet och därigenom inte ens pröva flyktingarna har asylskäl eller huruvida flyktingarna sökt asyl i något annat land som ingår i Dublinsammarbetet.

    AKBs förslag strider därför både mot Dublinförordningen och asylrätten som är en del av de mänskliga rättigheterna.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Modern­o
    Äldre 11 Nov 18:49

    Läs KG Bergströms krönika expressen.se idag. Jag delar helt hans oro över situationen.

    Men jag vill också lägga till att tiden för enkla lösningar har passerat (det är numera bara Norge och Danmark förunnat). Det som nu krävs är konstruktiva förslag - vilket direkt utesluter EU-vägen - över blockgränserna. Det innebär att både V och Mp måste lämnas utanför (och även enligt min mening SD och C). Och det är bråttom, det går inte att vänta ett halvår till, eller ens ett kvartal.

    Trodde inte jag skulle tycka detta, men jag undrar om inte KD:s förslag om centraliserade mottagningsenheter vid svenska gränsen är en möjlig väg framåt, givetvis med så bra förutsättningar som möjligt.

    Syftet med alla åtgärder är ju att vi ska ha möjlighet att erbjuda alla som kommit en så bra framtid som möjligt i Sverige samt en fristad för de som verkligen har det svårt - inte att vi på egen hand ska lyfta alla jordens människor ur fattigdom.

  • Modern­o
    Äldre 11 Nov 19:02

    Även Lena Melin på Aftonbladet.se verkar anse att KDs förslag har fördelar. Hennes krönika är läsvärd.

    www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article21743238.ab

  • Lars E
    Äldre 11 Nov 20:27

    Nu blir det gränskontroller men bara i tio dagar. Som om det skulle räcka när skutan är på väg att sjunka. Lite som att använda en tesked som öskar.

  • Äldre 11 Nov 20:55
    Lars E skrev 2015-11-11 20:27:42 följande:

    Nu blir det gränskontroller men bara i tio dagar. Som om det skulle räcka när skutan är på väg att sjunka. Lite som att använda en tesked som öskar.


     


    Att beslutet bara gäller 10 dagar beror på avtalstekniska omständigheter. Länder  inom Schengensamarbetet som vill återinföra en inre gränskontroll ska avisera detta 10 dagar innan beslutet träder i kraft till medlemmarna i samarbetet. Eftersom Regeringen anser att läget är akut så införs gränsskyddet omedelbart men låter å andra sidan beslutet bara gälla i 10 dagar (detta sker antagligen för att regeringen ska få tid på sig att informera om de förlängningar av det inre gränsskyddet som planeras). De flesta bedömare är i kväll eniga om att gränskontrollerna kan komma att gälla under längre period än 10 dagar.

    Det inre gränsskyddet kan eventuellt leda till att fler människor söker asyl i Sverige. De beror på att det inre gränsskyddet leder till att flyktingar inte kan resa genom Sverige för att ta sig till Finland och Norge (och söka asyl där). Dessa flyktingar kan då välja att söka asyl i Sverige.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Äldre 11 Nov 21:28
    -1
    Lars E skrev 2015-11-11 20:27:42 följande:
    Nu blir det gränskontroller men bara i tio dagar. Som om det skulle räcka när skutan är på väg att sjunka. Lite som att använda en tesked som öskar.
    Du vet väl att gränskontroller inte betyder färre flyktingar, det kan t.o.m bli så att vi kommer att behöva ta emot fler än tidigare.
    Varför gränkontrollerna införs från kl 12.00 12 nov, tar jag för givet att du fick klart för dig, när du lyssnade på presskonferensen som sändes i SVT nyheter på Nätet.
  • Äldre 12 Nov 00:47

    unvis.it/www.aftonbladet.se/nyheter/article21746144.ab

    Nyanlända flyktingar välkomnar att gränskontroll införs under torsdagen. De menar att för många flyktingar har kommit på kort tid och vittnar om en kaosartad situation på migrationsverket i Malmö med barnfamiljer som får länge och tvingas sova golvet.

    - Vi är för många här. Det är barn som sover på golvet utan vare sig kudde eller filt. Jag mår dåligt när jag ser det, säger Hanni Abdei Fattah, 21 år.

    Klockan är 22.30 och en efter en rullar migrationsverkets bussar in på parkeringen vid transitboendet på Jägersro, Malmö. Strömmen med flyktingar som ska sova sin första natt i Sverige tycks aldrig sina. Om 14 timmar inför Sverige tillfälliga gränskontroller - vilket välkomnas av många flyktingar.

    - Stäng gränsen. Vi är alldeles för många som har kommit. De kan inte ta hand om oss alla, säger Hanni Abdei Fattah, 21 år.

  • Äldre 12 Nov 07:48

    Danmark vill inte göra som Sverige och införa inre gränskontroll därför att man befarar att det leder till fler flyktingar i Danmark:

    politiken.dk/udland/fokus_int/Flygtningestroem/ECE2925730/loekke-graensekontrol-vil-give-danmark-flere-flygtninge/

Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?