• Lars E

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    EU upplever sin värsta flyktingkris sedan krigen i Balkan och till Sverige och Tyskland har nästan alla kompasen inställd på. Men finns det en gräns och var går den isf? Att övriga EU inte ställer upp solidariskt hur mycket Melker och Löfven så önskar gör inte situationen lättare heller precis. Så hur solidarisk känner du dig när kostnaderna skenar och vår välfärd hotas?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?
  • Blue Cross
    KillBill skrev 2016-03-07 00:01:01 följande:

    Faktum är att judar och andra som flydde från kriget och förintelsen var välkomna till de flesta av världens länder utom  ett antal Axelmakter.


    Faktum är att det inte spelade någon roll ifall de var välkomna till icke-grannländer eftersom de inte kunde att sig dit då Tysklands erövring av Västeuropa skurit av flyktvägarna.

    Förövrigt så var de icke-ockuperade länderna inte alls så välkomnande gentemot de judiska flyktingarna som du påstår,men du kan tydligen historien du;
    www.ushmm.org/wlc/en/article.php
    KillBill skrev 2016-03-07 00:01:01 följande:

     Efter krigsslutet var ca 60 miljoner människor på flykt och de flesta av länder öppnade sina gränser för dessa flyktingar.


    tinyurl.com/jrca252

    Jag vet inte vart du fått siffran 60 miljoner från och tvivlar starkt på att den är sann,men den enskilt största flyktinggruppen var Tyska internflyktingar som fördrevs från Tjeckoslovakien och Polen till Tyskland nya gränser vätser om Oder-Neisse,att du jämför människor som under vapenhot blir tvångsdeporterade till närmaste grannland (Tyskar förflyttades alltså till Tyskland) med de folkvandringar av lyckosökare från Västasien och Afrika till Europa säger väl en del om dig.
    KillBill skrev 2016-03-07 00:01:01 följande:

    FNs flyktingorgan UNHCR liksom FNs flyktingkonvention som Sverige har ratificerat har sin uppkomst i andra världskrigets flyktingkatastrof.


    Flyktingkonventionen härrör från en tid då möjligheterna att från tredje världen ta sig till Europa var närmast obefintliga och det var ingen som ens i sina vildaste drömmar kunnat föreställa sig att det en dag skulle leda till att 30.000 Afghanska Hazarer skulle sätta kurs mot Sverige med flyktingkonventionen som enkelbiljett.

    Saker och ting har drastiskt förändrats sedan Sverige anslöt till till flyktingkonventionen och det är dags att Sverige nutidsanpassar sin flyktingpolitik och kringliggande avtal.
    KillBill skrev 2016-03-07 00:01:01 följande:

    Därför förstår jag inte ditt resonemang om att  Sverige inte skulle ha något ansvar för de flyktingar som flyr ifrån det fruktansvärda Syriska inbördeskriget.


    Utspelar sig det Syriska inbördeskriget i Danmark,Tyskland,Serbien eller något av de andra länder som de illegalt invandrar genom på väg till bidragsparadiset i norr?

    Flykting är du tills du nått första säkra land/område,väl där så har du inget att fly från och du kan rimligtvis inte kallas för flykting ifall du fortsätter migrera.

    Du har rätt till att få ditt skyddsbehov tillfredsställt och inte att få bosätta sig i valfritt Nordeuropeiskt land.
    KillBill skrev 2016-03-07 00:01:01 följande:

    Du ifrågasätter hur Sverige kunde hamna i en situation där vi tog emot 40 000 asylinvandrare. Svaret finner du själv via den länk till eurostat som du  postar i ditt inlägg . Sanningen är att antalet flyktingar i Europa ökade så snabbt att Dublinförordningen blev satt ur spel.


    Det förklarar inte varför så många migranter valde Sverige som slutdestination (det är liksom det som är poängen i hela mitt resonemang) samt varför regeringen rullade tummarna i 3 månader istället för att omedelbart agera resolut och vidta nödvändiga åtgärder för att mycket kraftigt minska migrantströmmen.

    Som vi nu kan konstatera så kunde regeringen omedelbart ha dragit ner asylpolitiken till EU:s lägsta nivå samt införa gränskontroller på Öresundsbron utan att bryta mot några internationella avtal,så vad väntade man på?
    KillBill skrev 2016-03-07 00:01:01 följande:
     Det är det som är förklaringen till att antalet asylansökande ökade med mer än 300 % i det högernationalistiska Ungern och att antal asylansökande ökade med 1 000 % i Finland trots att det främligsfientliga Sannfinnländarna sitter i Finlands i regering! I Sverige ökade faktiskt "bara" antalet invandrare med 200%...

     1. Antalet asylansökningar är irrelevanta,det är bifall/capita som bör räknas.

     2. Försök inte trixa med siffrorna (exempel),
    Om Ungern tog emot 10 asylansökningar förra året men tar emot 100 i år så har antalet asylansökningar ökat med 1000%,men om Sverige tog emot 100.000 förra året men 150.000 i år så har antalet ansökningar "bara" ökat med 50% (mycket mindre än Ungerns),men trycket blir ändå mycket mer dramatiskt då de absoluta antalet är mycket större.
    KillBill skrev 2016-03-07 00:01:01 följande:
    Avslutningsvis så hävdar du att Sverige, i första instans har beviljat mer än 70% av alla asylansökningar. I den uppgiften ingår studenter och tillfällig arbetskraftsinvandring  exempelvis byggarbetare och bärplockare som är i Sverige på tidsbegränsade uppehållstillstånd. Rensat från studenter och tillfällig arbetskraftsinvandring så brukar någonstans mellan 45% och 55% av alla asylansökningar godkännas av migrationsverket. Källa: motargument.se/2014/02/04/myt-116-000-flyktingar-per-ar/

    .tinyurl.com/j4gqvsh

    Tagen från sidan som jag inledningsvis länkade till (Eurostat):
    tinyurl.com/zm3uroh  (Figur 8).

    Du har dock fortfarande inte svarat på huvudfrågan;
    Tror du att det är en slump att så många väljer att söka sig långt till ett land i EU:s nordligaste periferi,eller beror det på pull-faktorer och signalpolitik till följd av politisk beslut fattade i Sverige?

     




     



     








  • K Kalle
    suziz skrev 2016-03-04 13:06:19 följande:
    Det stämmer ju att de flesta inte kom från Syrien, men det var likväl den största gruppen som sökte asyl under 2015:

    Här är statistik över hur det såg ut under januari de senaste åren:
    Det har jag aldrig förnekat, men från issa håll låter det som att ALLA som kommer kommer från Syrien, när det i själva verket är så att de flesta faktiskt kommer från andra länder. Det är inte heller så att alla syrier kommer direkt från krig utan från flyktingläger. Om prognosen stämmer och det kommer ännu fler till Sverige än förra året måste vi bygg tältläger här. Hur logiskt låter det?
  • K Kalle
    Kung Markatta skrev 2016-03-04 14:31:25 följande:

    Hittills i år är det 26% av de asylsökande som kommer från Syrien.

    För ensamkommande barn är det 56% som kommer från Afghanistan och 87% är pojkar.

    www.migrationsverket.se/download/18.2d998ffc151ac3871592560/1456818146433/Inkomna+ans%C3%B6kningar+om+asyl+2016+-+Applications+for+asylum+received+2016.pdf


    Om vi kunde utvisa dessa snabbare (och införa ålderstest) skulle vi lättare kunna ta emot de som faktiskt flyr från krig.
  • K Kalle
    KillBill skrev 2016-03-06 13:24:33 följande:
    Du behöver bättra på dina kunskaper i historia. Stora mängder av judar flydde till USA för att undkomma Hitlers förintelseläger. Även efter kriget tog sig många judar till USA.

    Slutade du att läsa tidningar i november? Det är mer än 3 månader sedan det kom uppemot 10 000 flyktingar till Sverige per vecka. Under februari kom det lite drygt 600 flyktingar per vecka.

    Sverige har i likhet med andra länder skyldighet att pröva människors rätt till asyl. De senaste åren så är det ca 55% som har fått bifall på sin asylansökan. ca 45% har fått avslag på sin asylansökan.
    Du vet att USA är ett betydligt störe land än Sverige (och på den tiden betydligt rikare)?
  • Fjonken
    K Kalle skrev 2016-03-07 08:59:54 följande:
    Du vet att USA är ett betydligt störe land än Sverige (och på den tiden betydligt rikare)?
    Framförallt har USA inte samma sociala system som vi har med bidrag och kravlöshet. Kommer du till USA så ställs det krav på dig. Du blir inte överöst med bidrag och ingen daltar med dig. Du förväntas göra rätt för dig helt enkelt. 

    Det är där vi gör fel i Sverige. Vi curlar våra migranter vilket gör att de inte respekterar oss ryggradslösa svenskar som inte ens törs vara stolt över vårt land och våra traditioner utan anpassar oss helt efter de som kommer. 
  • K Kalle
    ica skrev 2016-03-06 13:53:14 följande:
    Samtidigt anser jag att EU bör sätta press på de länder både i och utanför EU som vägrar göra detta. Alla jordens länder bör dela bördan.
    Ja faktiskt. Alla länder där det inte är krig. Sverige och Tyskland kan inte ta emot alla.
  • K Kalle
    Fjonken skrev 2016-03-07 10:09:03 följande:
    Framförallt har USA inte samma sociala system som vi har med bidrag och kravlöshet. Kommer du till USA så ställs det krav på dig. Du blir inte överöst med bidrag och ingen daltar med dig. Du förväntas göra rätt för dig helt enkelt. 

    Det är där vi gör fel i Sverige. Vi curlar våra migranter vilket gör att de inte respekterar oss ryggradslösa svenskar som inte ens törs vara stolt över vårt land och våra traditioner utan anpassar oss helt efter de som kommer. 
    I USA måste man klara sig från dag ett och för att bli medborgare krävs att man skriver ett test. Inte helt fel.

    Jag är i och för sig för ett väl utbyggt skyddsnät, men man kanske behöver kvala in sig på något sätt. Mina föräldrar har jobbat och betalat skatt hela sina liv och började jobba tidigt. Min mamma var heller inte hemma särskilt länge. Jag tror inte man fick vara föräldraledig mer än 5-6 månader på den tiden. Mycket skatt alltså som kunde användas innan jag själv slutade skolan och började jobba och betala skatt.
  • Tom Araya

    Är det någon som har förstått grejen med sk anhöriginvandring?Rimligtvis kommer väl personer som är nära anhöriga till en invandrad (flykting med beviljad asyl) från samma land och borde då ha samma asylskäl som den anhörige som redan har fått asyl i Sverige,.,..

  • Rutgers
    Tom Araya skrev 2016-03-07 22:04:30 följande:

    Är det någon som har förstått grejen med sk anhöriginvandring?Rimligtvis kommer väl personer som är nära anhöriga till en invandrad (flykting med beviljad asyl) från samma land och borde då ha samma asylskäl som den anhörige som redan har fått asyl i Sverige,.,..


    Just det som är grejen. Så de slipper en lång utredning hurvida det är asyl eller inte.  Klappat och klart.

Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?