• themia

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Från dagens ledare i DN

    www.dn.se/ledare/signerat/peter-wolodarski-vad-sa-du-gar-sverige-bra-det-kan-inte-stamma/

    Citat:
    "Enligt SCB har BNP/capita, alltså välståndet per person, stigit med hela 52 procent mellan 1993 och 2014, rensat för inflation. Under samma period ökade befolkningen med 1 miljon, från 8,7 till 9,7 miljoner."

    "
    Vi växer för närvarande snabbt och är som land rikare än någonsin. Vår välståndsutveckling de senaste decennierna överträffar alla förväntningar. Statsskulden är låg i ett internationellt perspektiv."

    Ni som tjatar om att invandringen får Sverige att gå under, läs och begrunda

  • Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna
  • Rataxes
    Konservativ skrev 2017-10-06 12:34:28 följande:
    Håller med. Men nu är det som det är. Och därför behövs medborgargarden, grannsamverkan och väktare.
    Skulle behövas ändrad lagstiftning också, typ "Stand your ground". dvs gör du inbrott i mitt hem och jag skjuter ihjäl dig får du skylla dig själv, du frånsade dig dina medborgerliga rättigheter i samma ögonblick som du bröt dig in.

    Skeptisk till medborgargarden, grannsamverkan är bra. Väktare i stället för polis är idiotiskt. Kostar samhället lika mycket för någon som har några veckors utbildning istället för en polis. Som komplement och i vissa fall ersättning för polis är det ok.
    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
  • Rataxes
    KillBill skrev 2017-10-05 14:47:30 följande:

    "Samhällskontraktet" har alltid sett annorlunda ut i Lappland än i övriga Sverige så ditt påstående om att "samhällskontraktet" är uppsagt är felaktigt. I Lappland har man alltid varit tvungen att vänta länge på polis eller ambulans och gravida kvinnor har varit tvungna att resa långa sträckor för att bli förlösta.  


    Jaha? och då är det OK att det blir ännu sämre? Skrämmande att du som har egen erfarenhet av glesbygd inte ser det som ett problem. Det är nästan lika illa i glesbygden i södra Sverige. Vissa kommuner i Småland saknar polisbevakning under nätterna. Däremot finns tydligen obegränsade resurser att jävlas med ungdomar som kör EPA-traktorer.
    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
  • nattuw

    Jaha dags att göra en lite uppdatering. Vissa av punkterna känn så surrealistiska att jag först trodde det var några dåliga aprilskämt som hamnat fel. Det visade sig dock bara vara Sverige av årgång 2017.

    För att kunna reagera snabbare när någon ställer till ofog skall polisen sätta upp mikrofoner som kan uppfatta skottlossning och skrik.
    SVT: (www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/polisen-far-anvanda-mikrofoner-for-overvakning )

    Att mikrofonerna förutom skottlossning skall uppfatta skrik kanske har med det ökande antalet sexbrott att göra. Vi (samhället) är tydligen på väg mot ett nytt rekord när det gäller sexbrott. "Andelen kvinnor som uppger att de utsatts för sexbrott har nått en ny toppnivå. Men de flesta tycker att det är meningslöst att polisanmäla."
    Aftonbladet ( www.aftonbladet.se/nyheter/a/P6kwp/sexbrott-nar-ny-toppniva )

    Annars kan de ju göra som i Oskarshamn där polisen skall böra eskortera joggare.
    Expressen (www.expressen.se/kvallsposten/poliserna-ska-jogga-intill-invanarna-for-tryggheten/ )

    Om man skall gå efter nyhetsrapporteringen ( det vill säga om man inte anser det var fake news) så ser läget dystrare ut än vad till och med undergångsprofeterna kunnat förutse.

  • K Markatta

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6835575

    Situationen i Stockholmsförorten Rinkeby är så allvarlig att den kan jämföras med en krigszon.

    Det menar Lise Tamm, som från årsskiftet tillträder som chef för Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, som arbetar mot den organiserade brottsligheten i Sverige.


    Två S-politiker intervjuas också och de kommer som vanligt med floskler som "man ska inte överdramatisera", "jag är inte rädd" och så naturligtvis klassikern "vi har utmaningar här i Rinkeby".

  • K Markatta

    Den av media flitigt anlitade kriminologiprofessorn Jerzy Sarnecki, som tidigare mest ägnat sig åt att tona ner problemet med kriminalitet, verkar nu ha ändrat uppfattning:

    fof.se/tidning/2018/2/artikel/laget-ar-javligt-allvarligt

    "Läget är jävligt allvarligt."

    Orden är Jerzy Sarneckis, och han syftar på det ökande dödliga våldet och skjutandet i Sverige. Jerzy Sarnecki, professor i allmän kriminologi vid Stockholms universitet, är inte känd för att vara alarmistisk när det gäller brottslighet - tvärtom. Men nu är han bekymrad.

    - Detta har tagit oss och polisen med total överraskning, fortsätter han. Det tar tid att lära sig att bekämpa detta. Det kräver gigantiska resurser. Och det ser faktiskt väldigt illa ut just nu.

    Han bekymrar sig även för att skjutandet har börjat sprida sig utanför de typiska utanförskapsområdena och han jämför med Chicago på 1920-talet.

  • nattuw
    K Markatta skrev 2018-02-10 01:18:34 följande:

    Den av media flitigt anlitade kriminologiprofessorn Jerzy Sarnecki, som tidigare mest ägnat sig åt att tona ner problemet med kriminalitet, verkar nu ha ändrat uppfattning:
    ---
    - Detta har tagit oss och polisen med total överraskning, fortsätter han. Det tar tid att lära sig att bekämpa detta. Det kräver gigantiska resurser. Och det ser faktiskt väldigt illa ut just nu.


    Polis och allmänhet är inte lika överraskad som Sarnecki. Tecknen har funnits där länge och det enda sättet att inte se dem har varit att medvetet blunda.
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna