• Äldre 8 Jan 15:48
    2546 visningar
    5 svar
    5
    2546

    Var kan man köpa en "tip connector" för att lära barn att ploga?

    Vet någon var man köper en pryl som man sätter ihop skidspetsarna med när ban ska lära små barn att ploga? Vad heter en sådan sak på svenska? Har hittat några olika modeller på utländska sidor, men vet inte var den finns att köpa.

  • Svar på tråden Var kan man köpa en "tip connector" för att lära barn att ploga?
  • Stårsc­han
    Äldre 8 Jan 16:21
    #1

    Är det inte dumt/farligt att låsa skidorna i det läget? Jag har aldrig sett någon använda sådana i skidbacken, och det verkar gå bra ändå.

  • Äldre 8 Jan 21:25
    #2

    Har hört att det bestämt avråds från sådana, farligt och fel.

  • Äldre 8 Jan 22:27
    #3

    Har hört både bra och dåligt om prylen. 

    Tänkte dock att det borde vara rätt så bra att kunna använda för att lättare styra skidorna till en plog när vi är i den lilla sluttningen i parken hemmavid, så hon känner lite hur det ska kännas. Helt enkelt få in lite muskelminne för hur fötter och ben ska hållas i en plog.

  • Äldre 8 Jan 23:03
    #4

    Låter faktiskt som tidernas mest onödiga pryl.

  • Äldre 9 Jan 11:28
    #5

    Har haft en sådan, köpte på nätet från USA. Den är inte farlig att använda : ) Barn som är så små att de behöver den åker man ju precis bredvid.

    Med ett "tip lock/connector" förhindras skidorna att korsas, vilket är praktiskt för riktigt små barn. Skidorna kan fortfarande hållas parallella. Ska skidorna låsas i plogläge behöver man även ett "wedge lock". Vi använde utrustningen 2 gånger när sonen var 2 år, sen behövdes den inte mer. Så personligen tycker jag det var en helt onödig pryl.

Svar på tråden Var kan man köpa en "tip connector" för att lära barn att ploga?