• Anonym (Rädd)
    Äldre 23 Mar 21:37
    1953 visningar
    10 svar
    10
    1953

    Vart ska man vända sig?

    Min första förlossning blev inte så bra, upplevelse mesigt. Jag är livrädd för att skaffa en tvåa. Sonen fyller tre år nu. Sambon vill gärna ha en till och det vill nog jag med men jag är livrädd. Finns de någon man kan prata med? Kan man ringa barnmoskan eller vc och få hjälp att komma vidare och få ett avslut. Behöver stöd.

  • Svar på tråden Vart ska man vända sig?
  • Anonym (Rädd) Trådstartaren
    Äldre 24 Mar 06:55
    #1

    Ingen som vet? Lättast är ju att ringa barnmoskan och fråga. Drar mig dock för att ringa dit. Är ett litet ställe och vill absolut inte prata med hon jag hade under min graviditet. Hade hoppats på att man kunde vända sig till vårdcentralen eller kanske bvc?

  • Anonym (jao)
    Äldre 24 Mar 13:46
    #2

    Jag ringde iaf direkt till Aurora-avdelningen. Men du kan säkert ta kontakt genom mvc också. I vilket fall kan de leda dig rätt. Lycka till!

  • Anonym (Rädd) Trådstartaren
    Äldre 24 Mar 14:08
    #3

    Tack! Då ska jag försöka komma i kontakt med dom.

  • Äldre 27 Mar 22:41
    #4

    Prata med din barnmorska så kan hon hjälpa dig att få kontakt med specialist mödra vården och aurora ssk :)

  • Anonym (Rädd) Trådstartaren
    Äldre 30 Mar 21:32
    #5

    Kom på en sak. Glömde ju säga att jag är inte gravid just nu. Men man måste väl kunna få hjälp innan man blir gravid eller om man ens vill bli gravid igen.

  • Äldre 30 Mar 21:48
    #6
    Anonym (Rädd) skrev 2016-03-30 21:32:09 följande:

    Kom på en sak. Glömde ju säga att jag är inte gravid just nu. Men man måste väl kunna få hjälp innan man blir gravid eller om man ens vill bli gravid igen.


    Jag vet inte men d borde väl inte vara omöjligt kan jag tycka.
  • Anonym (jao)
    Äldre 31 Mar 07:31
    #7

    Jag var inte heller gravid och tog då kontakt direkt med Aurora själv. Nu vet jag inte om det fungerar så där du bor. Hade ju heller inte haft någon tidigare kontakt med mvc, men iom att du har barn så är det kanske lättare att gå den vägen först. Vill minnas att jag hade något liknande auroramöte på typ en mvc i Västra Götaland när jag bodde där. Inledde liksom processen där, flyttade runt massa och började om när jag flyttade hit där jag bor nu.

    Vill även passa på att säga att det är jättebra att du gör detta innan nästa graviditet!

  • Anonym (BM)
    Äldre 6 Apr 11:54
    #8

    Det beror på landsting. Där jag jobbar skickas inga "ogravida" till Aurora, eftersom belastningen är hög och man måste prioritera de gravida. Däremot kan du säkert få komma till MVC och tala igenom din förlossning. Ring dit, säg att du vill träffa någon ny BM. Du kan också kontakta förlossningen för att få komma i kontakt med förlösande BM.

  • Anonym (BM)
    Äldre 6 Apr 11:56
    #9

    Vårdcentralen har inte rätt kompetens för förlossning/graviditet, så vänd dig inte dit.

  • Anonym (Aldri­g VF)
    Äldre 30 Jun 00:09
    #10

    Jag ringde till mitt gamla BB:s auroraavdelning. Jag sade som det var, allt de gjort mot mig och att jag krävde ett snittlöfte innan jag ens tänker på samliv igen. Nu var jag "ganska" arg på dem så jag fixade en remiss till annat sjukhus där det beviljades direkt. Jag har hört för många som blir lurade när de är gravida och man är ju långtifrån ensammen om att fått en katastofförlossning och sfinkterruptur.

Svar på tråden Vart ska man vända sig?