• Svensk­sommar­83
    Äldre 28 Mar 11:48
    5705 visningar
    12 svar
    12
    5705

    Förälder med hemmavarande barn-Hur mycket jobbar du?

    Förälder med småbarn, skolbarn etc. Hur mycket jobbar du och hur gammal är barnet/barnen? Om du inte har barn på heltid så utgå ifrån den tid då du har barnet när du svarar :) Obs. Deltid= mindre än heltid men mer än halvtid, ja ni fattar. Kul att veta :)

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Förälder med hemmavarande barn-Hur mycket jobbar du?
  • Äldre 28 Mar 11:50
    #1

    Både jag och killen jobbar 75%. Barnen är 3 och 6.

  • Femhen­ist
    Äldre 28 Mar 13:10
    #2

    Du tycker att det är kul att ställa frågor eller?

    Du blir bättre, men av vilken anledning ställer du denna fråga? Statistiskt säkra siffror finns att hämta hem hos SCB. Sök efter "På tal om kvinnor och män". Du måste inte spamma FL med struntfrågor bara för att du tycker det är roligt att fråga.

  • Anonym (VadDu­Gnälle­rKärri­ng)
    Äldre 28 Mar 13:51
    #3
    Femhenist skrev 2017-03-28 13:10:19 följande:

    Du tycker att det är kul att ställa frågor eller?

    Du blir bättre, men av vilken anledning ställer du denna fråga? Statistiskt säkra siffror finns att hämta hem hos SCB. Sök efter "På tal om kvinnor och män". Du måste inte spamma FL med struntfrågor bara för att du tycker det är roligt att fråga.


    Å du tycker det är kul att gnälla eller?!
  • Äldre 28 Mar 15:14
    #4

    Både jag och sambon jobbar heltid. Som tur är kan jag jobba lite hemmifrån och hon jobbar obekväma arbetstider så sonen får vara hemma rätt mycket. Sonen är 3 och har en till på g.

  • Femhen­ist
    Äldre 28 Mar 16:04
    #5
    Anonym (VadDuGnällerKärring) skrev 2017-03-28 13:51:47 följande:
    Å du tycker det är kul att gnälla eller?!
    Japp! Det är liksom allas ansvar att ge uttryck för när vi tycker att något är förbannat jobbigt eller korkat. Även du tar på något vis ditt ansvar för att stämma i bäcken när du ser att jag gnäller. För visst är det för jävla jobbigt med folk som gnäller, så viss förståelse har jag även för dem som gör som du just gjorde.

    ..men just dig har jag kanske inte så mycket till övers för ändå. Mitt "gnäll" på de helförvirrade frågor som Svensksommar83 ställer lämnar fältet öppet för en straffspark, och du tar chansen. Men du har liksom inget i sak att komma med, utan du greppar det där halmstrået, att jag minsann ska få smaka min egen medicin. OK, du visar att du har IQ över 65, men inte så mycket mer. Vad har du att komma med? Var mitt ifrågasättande av hennes frågeställning befogat eller ej? Är det inte sant att man kan hitta statistiskt säkerställda siffror hos SCB?
  • Äldre 31 Mar 09:06
    #6

    Jag jobbar för tillfället 70% ca, men funderar på att skaffa ngt extraarbete. Min man jobbar heltid. Jobbar inom omsorgen och tycker att det är jätteskönt och praktiskt att inte jobba mer . Men som sagt till hösten så ska jag försöka hoppa in på lite vik.

    Mina barn är sju och tio.

  • Äldre 31 Mar 10:15
    #7

    Nu har barnen blivit större, de är 5 och 10, men vi har, förutom under föräldraledigheten, jobbat heltid båda två. Barnen har alltid gått 8-14.30 på förskola/fritids. Hade våra heltidsjobb gjort att barnen skulle gått 9-10 timmar dagligen hade vi förmodligen jobbat deltid båda två, men det är så kort vistelsetid på grund av våra arbetstider att det känns helt ok att jobba heltid.


    Just NO.
  • KyrieE­leison
    Äldre 31 Mar 13:10
    #8

    Min huvudsyssla är att vara hemmaman, men jag har också ett eget företag som jag lägger lite tid på och så är jag körledare, vilket tar några timmar i veckan.

  • LFF
    Äldre 31 Mar 15:30
    #9

    Jobbar heltid, sambon likaså men har flexiblare tider än mig. Barnen är 3,5 år (tvillingar).

  • Anonym (Viol)
    Äldre 31 Mar 18:30
    #10

    Jag jobbar inte alls och har inga planer på att göra det i framtiden heller.

  • Äldre 1 Apr 08:40
    #11

    Vi har två barn. Ett på förskola och ert i förskoleklass. Barnet på förskola går 15 timmar uppdelat på tre dagar i veckan. Barnet i förskoleklass går sina timmar och kommer sedan hem. Inget fritids.

    Jag - kvinna - arbetar heltid. Barnens pappa - min man - arbetar ca 25%.

  • Fru Ve
    Äldre 1 Apr 18:22
    #12

    Just nu är jag föräldraledig men har tidigare och efter denna FL tänkt arbeta 80 %, likaså gör min man. Han jobbar heltid nu när jag är hemma. Men sen att jobba 80 % var känns perfekt då man hinner ha ett liv då även utanför jobbet. Vi har tre barn som är 9 år, 5 år och nyfödd. Ingen av oss kommer som vi har tänkt att jobba heltid förrän den yngsta går i skolan iaf.

Svar på tråden Förälder med hemmavarande barn-Hur mycket jobbar du?