• EdaEda

    vaniljkräm?

    vaniljkrämen som finns på/i många bakverk. t.ex. solbullar. är det någon som vet hur man gör?

    följde något recept men blev inte alls så så tänkte om någon kanske har erfarenhet av den krämen? :)

    tack!


    .....
  • Svar på tråden vaniljkräm?
  • nnnnnnnn

    Vad hade du i ditt recept?
    Lät du den kallna ordentligt om du värmde krämen?

    Många tar nog bara tjockare marsankräm, men annars finns det ju många recept på hemgjord vaniljkräm tex:


    5 dl Gammaldags mjölk 1 st Vaniljstång 5 st Äggulor 1.5 dl Strösocker 3 msk Maizena 25 g Smör Så här gör du Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölken med både stång och frön och ta sen av från värmen och låt stå och dra i 15 min så smakerna kommer fram. Vispa äggulor, socker och maizena vitt och pösigt. Sila ner vaniljmjölken i äggvispet och vispa helt slätt. Häll tillbaka allt i kastrullen och sjud under konstant omrörning tills det tjocknar ordentligt. Det går himla snabbt på slutet så passa noga så den inte skär sig! Får inte koka! Tag av från värmen när du tycker att konsistensen är lagom krämig och lägg i smöret. Rör om tills det smält in helt och krämen blivit blank och fin. Häll krämen i en bunke och täck med plast direkt på ytan och ställ att svalna en stund på bänken, sen in i kylen. Håller i ca 3 dagar.
Svar på tråden vaniljkräm?