• Äldre 14 Feb 22:15
    6621 visningar
    8 svar
    8
    6621

    13 årig tjej som börjat få fett hår...

    Våran tjej på 13 år har börjat få väldigt fett hår. Hon tvättar håret varannan dag, men får nu göra det varje dag nästan då det börjat bli väldigt fett. Har nån tips på bra schampo och balsam? Hon har väldigt tjockt och långt hår... Jag var inne på apoteket idag, tänkte dom hade nåt där. Men nä...dom hade bara för torrt hår eller för mjäll. Lite dåligt tycker jag... Men kanske kan jag få tips här Glad

  • Svar på tråden 13 årig tjej som börjat få fett hår...
  • Äldre 14 Feb 22:19
    #1

    Använder hon mycket hårprodukter som.mousse/hårspray exc? Om så är fallet måste hon använda ett djuprengörande ibland för att få.bort alla rester.

  • Äldre 14 Feb 22:24
    #2
    Bibbidi skrev 2018-02-14 22:19:05 följande:

    Använder hon mycket hårprodukter som.mousse/hårspray exc? Om så är fallet måste hon använda ett djuprengörande ibland för att få.bort alla rester.


    Nepp, inget alls.....
  • Äldre 14 Feb 22:32
    #3

    Mitt tips är att sluta med schampo, samt se till att hennes balsam är fria från silikoner. Silikonerna gör huden beroende, vilket resulterar i att håret blir flottigt snabbt. Tumregeln är att alla ingredienser som slutar på ?-cone? är en (ett?) silikon.

  • Äldre 14 Feb 22:55
    #4

    Min dotter hade precis samma problem när hon kom in i puberteten och vi provade typ alla sorters schampo. Vi hittade ett som funkade och det var

    CUTRIN BIO OIL CONTROL SHAMPOO ANTI-OILINESS EFFECT 1

    Även om det inte fungerade perfekt så fungerade det i alla fall att hon kunde tvätta håret var tredje dag. Ibland använde hon torrschampo i mellan men inte ofta.

    Ni kanske redan har provat detta men annars vet jag inte hur man ska göra.

    Många säger dock att man ska strunta i att tvätta håret så att hårbottnen får en ?normal? talgproduktion men när jag rådfrågade en hudspecialist så gällde det tydligen inte alltid när det kommer till ungdomar i puberteten.

  • Waddaf­ukz
    Äldre 15 Feb 00:06
    #5

    Hon har nog tvättat håret för ofta så att hårbotten har torkat ut och nu försöker hårbotten producera mer talg för att kompensera. 1-2 gånger i veckan är perfekt.

    Ni borde kolla upp balsammetoden som nämns ovan, eller ?no poo? som det kallas på engelska. Men det krävs ju lite mer jobb och en 13 åring kanske inte har tid eller ork för det.

  • Äldre 15 Feb 00:26
    #6

    Torrschampo?

  • Glinda från Oz
    Äldre 15 Feb 01:20
    #7

    Vad gäller no poo tycker jag rasullera är bäst, bor du i Stockholm rekommenderar jag Friekosör som ligger på Bastugatan 57 (Mariatorget)

    Vill du ha vanligt komemersiellt schampoo rekommenderar jag Kérastase Spécifique Bain Clarifiant och köp gärna den på en seriös nätshop (hos frisören blir det svindyrt) Shampoot är dyrt på nätet också men det är otroligt drygt, det i mataffären är mest vatten.

  • Äldre 15 Feb 08:37
    #8

    Min syster får också fett hår väldigt fort. Det är för att hon har otroligt mycket och långt hår. Shampoot sköljs inte ur ordentligt och blir fett av den anledningen, påstår frisören iallafall. Skölja, skölja och skölja fick hon som tips. Annars kunde hon prova balsam metoden.

Svar på tråden 13 årig tjej som börjat få fett hår...