• Äldre 13 Mar 10:53
    8770 visningar
    13 svar
    13
    8770

    Europaskolan Södermalm

    Hej, 

    Efterlyser och önskar kommentarer/omdömen om Europaskolan på Södermalm (nu Gamla Stan). Undrar över om något vet hur deras förskoleklass är samt påföljande år upp till åk 6? Tacksam för input!

  • Svar på tråden Europaskolan Södermalm
  • Äldre 15 Mar 20:38
    #1

    Både min som och dotter står i kö till hösten. Försökte att se på deras hemsida när man får ev. antagningsbesked. Men kunde inte hitta någon info, man fick ju placering till de kommunala skolorna idag så det borde väl komma ungefär samtidigt. Är också nyfiken på för-och emot gällande skolan.

  • Äldre 16 Mar 18:15
    #2

    Har dotter på mellanstadiet på skolan. Hon trivs och vi tycker undervisningen har god kvalitet. Lärt sig mycket engelska. Bra feedback om resultat från mentorer. Har även yngre syskon i kö till förskoleklass, men inte fått svar om antagning ännu. Sent tycker jag då kommunala antagningen är klar.

  • Äldre 17 Mar 11:51
    #3

    Vi har fått besked om antagningen men så har jag också varit i kontakt med skolan, kanske hjälper(?). Fick rundvandring i de nya lokalerna i Gamla Stan. Kanske inte de bäst lämpade lokaler men fick intrycket av en avspänd internationell miljö med lärare som tycker om sitt jobb och sin arbetsplats. "Intervjuade" en mamma på plats som sa att hon tycker det funkar bra med skolan. 

  • Äldre 17 Mar 13:29
    #4

    Vi har också mejlat flera gånger och fått besked om garanterad plats. Vet dock inte mycket om F-klassverksamheten då vår stora inte gått där utan började i mellanstadiet. Bett om att få besöka, så hoppas på det snart. Men som sagt vår stora har det helt ok och vi är nöjda med skolan för hennes del.

  • Äldre 17 Mar 16:19
    #5

    Dom sa att det kommer att vara 16 elever i F klassen eftersom klassrummen inte är så stora. Sen vet man ju inte hur det verkligen blir. Tror det hänger mycket på läraren hur man sedan upplever skolan. Mamman jag träffade sa att hon trodde disciplinen jämförelsevis var bättre än i en "vanlig" skola och att det fanns en tydlig inriktning på matte och språk. 

  • Äldre 17 Mar 22:01
    #6

    Tack, väldigt intressant info.

  • Äldre 18 Mar 14:25
    #7

    Nu har vi pratat med en annan mamma som sa att dom är mycket nöjda med skolan med ett undantag och det var maten (ISS). Kanske går att påverka. Känns som att de överlag håller en bra nivå.

  • Äldre 18 Mar 20:53
    #8
    +1

    Maten har min dotter också klagat på men tycker att det blivit bättre sedan de flyttade till gamla stan. Det är fortfarande samma företag som levererar maten, men den tas från ett annat kök nu.

  • Äldre 26 Apr 09:50
    #9

    Tycker ni ska kolla skolan utifrån vad ni själva har för önskemål om hur en bra skola ska vara.

    Kan kommentera följande:
    Mitt barn klagar ständigt på maten dels tycker hen att den är äcklig dels att de får väldigt liten variation i maten.

    Hen klagar på att det är på tok för högljutt i skolan (gammalt stenhus hårda stumma lokaler där man inte får sätta upp aukistikplator)

    Hen klagar på att de hela tiden byter lärare. Just nu verkar det vara personalfall på skolan då fritids skolpersonal lämnar i flock.
    Fem ledande personer sedan flytten till gamla stan har lämnat. (föreskolepersonal 2st, lärare/ledande personal 3 st)
    Sedan 2012 har det vart extremt stor personalomsättning.

    Som policy byter man lärare 1g/år i skolan. Om ditt barn är duktigt och du kan hjälpa till hemma så fungerar det. Om ditt barn behöver trygghet så ska du nog tänka. Svårt med kontinuitet om man byter lärare 1g/år som policy.

    Det som är mycket positivt är de som andra päron sagt. Samt att det är en skola med en bra blandning på elevernas bakgrund. Vilket alltid är positivt i deras utveckling.

    Stämningen bland elever varierar har jag förstått. Vissa årskullar har fungerat bättre än andra. Det har ändrats när man bytt lärare.

    Så om du har ork tid besök och fundera djupt kanske mha
    lottejohansson.wordpress.com/2011/11/17/hur-hitta-en-bra-skola/

    Mer finns säkert att googla fram bla.
    www.flashback.org/t2429606p3

    web.archive.org/web/20131005135259/http://hammarbysjostad.info/barn-skola/post/1205567/

  • Äldre 18 Mar 12:17
    #10

    Efter 6 mån så kan jag sammanfatta:

    Väldigt bra lärare och innehåll på själva undervisningen. 

    Dom verkar kunna hantera/kompensera bristen på skolgård med utflykter och gympasal på Södermalm väl. 

    ASC personalen (fritids) håller låg kvalitet, stor omsättning och pratar för mycket svenska. Har adresserat detta till rektorn och programansvarig. 

    Högljutt - matsalen har hen klagat på. Själv har jag uppmärksammat detsamma i klassrummet under fritidsverksamheten. 

  • Sat 17 Aug 2019 15:11
    #11

    Hej alla!

    Jag undrar följande : har ni ngn aning om vad som kommer att hända med Europaskolan i Gamla stan ? Av vad jag har förstått så har de fått ett treårigt lov att vara i lokalerna som de huserar i nu. Har ni någon aning om vad skolan kommer att göra när denna period går ut? Vi har vårt barn i deras kö och vet inte riktigt vad vi ska göra om de flyttar därifrån.

  • Fri 30 Aug 2019 19:35
    #12

    Dom satsar på att få vara kvar i lokalerna i Gamla stan.

  • Wed 18 Nov 2020 09:42
    #13

    Hej
    De kommer inte stanna kvar i Gamla Stan. Information till barn och lärare i veckan.

    De planerar att flytta tillbaka till Gotlandsgatan 43 som sög. Men har planer på att bygga om om man nu ska tro på det.

    finns mer info genom länk nedan:
    www.flashback.org/t2429606p4

Svar på tråden Europaskolan Södermalm