LakritsMatte skrev 2018-05-13 15:32:53 följande:
Det finns bara ett recept på rabarberpaj som är ätbart; och gör du såhär kommer du inte vilja dela med dig.
Vispa ihop
2 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
Häll i botten på en vanlig pajform (jag brukar göra i en långpanna och dubbla receptet för annars räcker det inte till dagen efter åt mig och min man :D) Täck sedan smeten med rabarber i 1 cm långa bitar, det ska vara HELT täckt och tryck gärna ner bitarna i smeten ordentligt. Brukar gå åt ungefär 4-6 stjälkar.
Sen tar du fram SMÖR (inte margarin!) och en osthyvel, och lägger hyvlat smör över hela pajen. Ska täcka hela! Strö sen över ett generöst lager med pärlsocker (man ska skymta smöret under).
Grädda i cirka 45-50 minuter i 175 grader, gärna varmluftsugn. Pajen ska ha gyllenbrun färg och knäckig yta. Serveras bäst varm med vaniljglass, men vaniljsås funkar också! Det är gott att vända ner vispad grädde i vanlig marsansås till exempel :)
Lät gott och enkelt och nästan kalorifritt.
Trippelmamma76 skrev 2018-05-13 15:32:54 följande:
Nej, har du bara ett par matskedar så blir det ju bara lite klister i pajen. Även om jag föredrar helt utan klister då...
(Det är ju inte så att man MÅSTE ha i potatismjöl om man inte vill) testa du med potatismjöl, det kanske inte stör dig alls.
Trodde att man var tvungen för att det ska dra till sig vätskan men måste man inte så kanske jag hoppar det.
Har en korkad fråga men ska man skala av det röda på rabarbern med en potatisskalare eller ska det sitta kvar?