• jaktenpaflow

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Hejsan!

    Skapar en tråd för alla oss som fick kämpa ett tag för att få ett plus på stickan, oavsett om det är genom IVF eller på naturlig väg. Vill gärna dela resan som gravid med andra som har varit i liknande situation. Spelar inte heller någon roll när BF är:)

    Har försökt med ett syskon i ett och ett halvt år och blev gravid nu i augusti och BF 22 april!

    Välkomna!

  • Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF
  • Akira Öken
    Inalina skrev 2019-05-06 10:09:41 följande:

    så kul att höra från dig, men så jobbigt att du är så svullen.

    Använder du stödstrumpor varje dag? ska inte komma med dåliga råd här men jag använder mina varje dag och jag märker skillnad som natt o dag om jag inte haft på mig dem en dag. blir sjukt tung i benen och fötterna annars o tårna ser ut som prinskorvar om jag inte kör med strumporna...

    jag sitter mest hemma med benen på fotpall också, och har gjort så i 2 mån nu.. har du fått datum för snitt? 

    själv försöker jag få igång saker lite försiktigt med hallonbladste, sitta o hoppa på min pilatesboll och röra mig lite mer.. själv har jag egentligen 2,5 vecka kvar... 

    kram!


    2,5 vecka!!!!!!
  • BaKu
    LillaAw skrev 2019-05-06 17:56:57 följande:

    Åh vad skönt stt höra! Jag har hört att många kissar ut en massa vätska efter förlossningen. Skulle vara skönt att kunna ha sina skor igen. Har sambons gympaskor nu och de är de ända som går på. Jag kommer nog packa BB väskan klart precis innan vi åker in. Har typ inge kläder som kan ligga där så länge utan använder de få plagg som passar haha. Och eget rum behövs ju inte egentligen :) jag tänkte försöka skaffa en babysitter för läste att du haft användning av det har jag för mig.

    Och precis som du säger, man märker vad man behöver och allt måste inte finnas direkt. Man kan ju beställa hem det mesta till dörren med idag om det skulle krisa. Hade du något snacks på BB som var bra att ha med? Jag gillar inte energidryck men tänkte att det kan behövas något som ger snabb energi som är lätt att stoppa i sig mitt bland värkarna?


    Nä, och på BB gick jag endast runt i sjukhusets kläder. Sååå sköna och så smidigt när man konstant ska amma (om man ska göra det vill säga). Kan dock tipsa om att ta med eget mjukt toapapper. Det sträva på sjukhuset är sådär efter en förlossning :p

    Jag hade med kexchoklad, snickers, dextrosol och nötter och allt det kan jag tipsa om. Dessutom hade de glass på förlossningen och det kan jag verkligen tipsa om. Jag hade svårt att äta och det tog ju ungefär ett dygn för lillen att komma ut så glass var fantastiskt! Åt päronsplit under krystvärkarna :p det var så gott..svalkande, fuktade munnen (lustgasen gör en torr och törstig) och gav socker som fyllde på energin. Och väldigt lätt att äta. Tog typ en tugga och lät den smälta i munnen. Om vi får fler barn kommer glass stå högst upp på min måstelista :D

    Babysitter var guld värt. Dels gillar han att sitta i den. Speciellt nu när han kommit på hur han ska få fart att gunga. Dels så är det ett tryggt ställe att lämna honom på om man måste lämna rummet en stund. Har hört flera lovorda just babysitter. Finns ofta väldigt prisvärda att köpa begagnat typ på Blocket eller på olika säljsajter på Facebook.

    Måste verkligen tipsa om att kika på dessa säljsajter. Vi har gjort sånna fynd där. Kläder säljs ofta i paket. Mycket är oanvänt eller i princip oanvänt. Många säljer när de rensar hemma och då kan man fynda. Idag köpte jag två bärselar (varav en babybjörn) en hoppgunga, en sängmobil och en skötväska som paket och betalade bara 100 kr. Bara ena bärselen hade jag kunnat betala mer för...

    På tal om det. Vi har ju haft svårt att få honom att gilla bärsele. Nu har det gått bättre, men testade med den här nya och kände direkt att den passade honom bättre. Han kommer inte kunna ha den lika länge, men det gör inget känner jag. Då kan vi säkert använda den andra. Så ibland kan det vara värt att testa lite olika modeller och då är det bra med begagnat.
  • BaKu
    Jilka skrev 2019-05-06 20:29:39 följande:

    Min lilla krabat (som snart är 4 mån stor!!!) rörde sig mer och mer innan förlossningen. När jag ringde in till förlossningen för att få sovdos för mina förvärkar (som visade sig vara värkar så sovdos behövdes inte) så frågade jag dem om jag skulle oroa mig för att han sparkade ovanligt mycket. Han hade varit helt crazy i ett dygn. Men hon på fl sa glatt att ett aktivt barn är bara goda tecken. Ett stressat barn rör sig mindre.

    Jag följer för övrigt fortfarande tråden och det ska bli så spännande att läsa om era förlossningar. Här rullar saker på. Jag trivs fortfarande som förälder och det kommer kinkiga dagar och bra dagar och någon gång ibland riktigt jobbiga dagar. Då tänker jag att det är min lilla älskling som lär sig nåt nytt, och sen så kommer bra dagar igen. Just nu har han en jobbig period där han kan vägra bröstet i perioder. Han äter alltid tillslut men det tar tid. Det är lite enerverande. Han kan inte heller ta flaska så ersättning går bort. Han bara tuggar och skrattar åt flaskan. Det är lite synd för jag hade gärna kunnat ha barnvakt, och jag hade tänkt försöka fasa ut amningen när han är sex månader och äter mat (och ge ersättning om han inte blev mätt). Jag får så ont i lederna av amningshormonerna. Men men. Vi får se hur det blir. Kanske lär han sig eller så kan han kanske dricka ur pipmugg så småningom. Det ska bli spännande att börja med lite mat snart!

    På onsdag har det gått ett år sedan återinföringen av embryot som blev han. I framtiden när han är äldre har jag tänkt fira, och göra som tradition att vi ska donera någonting eftersom han blev till av donerad sperma. En liten hyllning till donatorerna liksom. Vi får se om jag hittar på något även i år, trots att han inte själv kommer förstå att vi firar :)


    Så roligt att höra att allt går bra, även om det är lite jobbigt ibland. Men det är som du säger, något nytt händer och allt det jobbiga försvinner.

    Imorgon är det ett år sedan vi fick plus på stickan. Vårt första och det känns som igår. Kommer aldrig glömma den känslan...

    Nu är han 3.5 månader. Det är galet!

    Låter fint med en tradition för att fira en sån sak!

    Hos oss går det mesta bra. Just nu har det varit en lite gnälligare period. Inte så jättefarligt. Vi är dessutom ovana eftersom han så sällan gnäller. Så får påminna mig själv om att det inte är så hemskt.

    Däremot är nätterna lite jobbigare. Han har sovit bra sen han var nån vecka bara. Vi har till och med haft nätter där han sovit typ 7 timmar på raken. Oftast har han vaknat en gång på natten och sen ätit på morgonen igen för att sedan somna om. Nu vaknar han som vanligt på natten, men efter det snurrar han runt som en tok och sprattlar massor. Han sover, men jag kan inte sova när han väsnas så. Sen vaknar han ytterligare en gång på natten och sen vill han äta två gånger på morgonen. Tänker att det är en övergångsperiod, men vill ju inte vänja honom vid att vakna oftare.

    Inatt bytte vi dock hans bedside crib mot hans riktiga spjälsäng. Han är ju väldigt stor så han hade nästan vuxit ur det och tänker att han kanske sover bättre i den stora sängen plus att det kanske inte låter lika mycket när han bökar runt. Första natten gick bra. Lite jobbigt att behöva lyfta ur honom då han väger så mycket, men är nog värt det i slutändan. Lite spännande var dock att när han vaknade inatt försökte han under en lång stund att vända sig på mage. Han lyckades inte helt, men inte långt kvar så sker nog vilken dag som helst.

    Vi lämnade faktiskt bort honom för första gången idag. Vi skulle på HLR utbildning så mina föräldrar hade honom i drygt tre timmar. Det var jobbigt att vara ifrån honom, men gick bra. Hade pumpat. Har bara testat flaskan en gång innan så var osäker på hur det skulle gå. Första gången de försökte blev han bara ledsen. Andra gången gick bättre. Så det var skönt. Dock fick han inte i sig tillräckligt så han hade lite svårt att ta bröstet efteråt för han blev så ivrig.

    Det var första gången jag var ifrån honom så länge och det var tufft för mig. Men så otroligt härligt när han skrattade av glädje när han insåg att jag var tillbaka. Han klamrade sig fast vid mig och det var så skönt att få hålla honom igen.
  • Akira Öken
    LillaAw skrev 2019-05-06 17:44:26 följande:

    Tack! Igår va ingen bra dag, idag lite bättre :) stödstrumpor hjälper hyfsat bra och gör att jag iaf kan ta kortare promenader.. min sambo gör mycket här hemma men han kan ändå vara oförstående i många fall. Jag försöker tänka positivt att jag ändå har haft en bra graviditet fram tills nu på slutet och bita ihop de sista veckorna. Hur mår du? Kram


    Näää, vissa dagar är verkligen inte roliga. Skönt med bättre idag! Hoppas att han ändå hade vett att be om ursäkt och lova (och utföra) bättring. Ni är ju två om detta och då ska du ju inte behöva ta allt själv.

    Jag har nyligen börjat svullna och funderar på att köpa några par stödstrumpor. Särskilt med tanke på att vi ska till London på weekend i helgen. Tips på några som är bättre än andra? Jag mår rätt ok. Jag har fått ont i ryggen och är rätt blödig, men annars är det bra. Vecka 25 nu, så det är liksom både nära och långt bort. Men det känns iallafall alldeles för långt kvar för att ha ont resten av tiden.
  • LillaAw
    Akira Öken skrev 2019-05-06 23:27:42 följande:

    Näää, vissa dagar är verkligen inte roliga. Skönt med bättre idag! Hoppas att han ändå hade vett att be om ursäkt och lova (och utföra) bättring. Ni är ju två om detta och då ska du ju inte behöva ta allt själv.

    Jag har nyligen börjat svullna och funderar på att köpa några par stödstrumpor. Särskilt med tanke på att vi ska till London på weekend i helgen. Tips på några som är bättre än andra? Jag mår rätt ok. Jag har fått ont i ryggen och är rätt blödig, men annars är det bra. Vecka 25 nu, så det är liksom både nära och långt bort. Men det känns iallafall alldeles för långt kvar för att ha ont resten av tiden.


    Jag köpte mina på apoteket. De hjälpte till att mäta vaden och ta fram rätt storlek.. tror de flesta där är bra :) jag hade också jobbig ryggvärk tidigt. Dels vid skuldror men sedan även ner i ländrygg. Jag var hos kiropraktor samt gick på gravidmassage. Jobbet gjorde det värre där jag sitter mycket vid dator och märkte att det inte var en bra ställning, när jag var ledig gjorde ryggen inte lika ont.. min sambo masserade med tigersbalsam varje kväll när det var som värst. Men gravidmassage kan jag rekommendera, kan vara värt att unna sig. Kram och hoppas du får det bra på din weekend!
    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
  • gammelpysen
    Akira Öken skrev 2019-05-06 22:01:09 följande:

    Kan tänka mig att du testat det mesta av de vanligaste huskurerna. Hur gick samtalet med kvinnohälsan?

    Bebisen i magen är min första och jag hoppas jag slipper gå över tiden.


    Visst ja. Glömde

    Fick tid för ett jättesnabbt besök i morgon - "upp i stolen och mer". Frågade om jag kunde få en tid till på fredag för att försöka undvika igångsättning men det ville de inte boka.

    Igår brast det igen. Är så trött på att vänta och så orolig för att något ska hända. Ringde förlossningen och pratade med en urgullig sköterska som lugnade mig lite. Haft småkänningar igår och idag men det avstannar snabbt. Har telefontid på kvinnohälsan idag igen för att se om de fått något återbud idag. Jag vill verkligen inte behöva vänta mer.
  • Inalina
    BaKu skrev 2019-05-06 11:49:13 följande:
    Tänk på att bebisen inte ska röra sig mindre vara för att det närmar sig. Det är något man sa förr, men minskade fosterrörelser är lika allvarligt mot slutet så det är bra du känner :) jag kände mycket ända till han var ute. Kanske lite annorlunda mot slutet bara eftersom det var trångt och han var mer fixerad.

    Inte långt kvar nu! Känns helt galet att jag nyss var där de flesta här inne är och det kändes som det var så långt kvar för alla andra. Nu är min plutt 3,5 månader...
    Tack =) nej då jag är glad att hon rör sig - själv känner man ju sig mer stressad när man rör sig så mkt men skönt om bebisen är mindre stressad när hon håller på med sina kickboxing-fighter...

    svårt att förstå att man kommit hit nu, har inga besök hos läkare/bm förrän bf veckan nu den 20 maj! har slutat med all min medicin nu och har ju väldigt mkt sammandragningar men inte som gör särskilt ont ännu. ska bli spännande att träffa henne och att gå igenom en förlossning.
    Idag ska jag på en gravidmassage!! =)

    tänk att din bebis redan blivit så storHjärta  läste att du hade lämnat från dig honom nu några timmar för första gången, starkt jobbat och förstår att det var ett kärt återseende. har svårt att föreställa mig det där själv, vi sk aju som sagt vara i sverige 1 mån när hon förmodligen är mellan 2-3 mån i sommar och jag vet inte om svärmor förväntar sig att hon ska bli lämnad ensam med bebisen nägra timmar men det kanske hon inte gör när jag ammar.. jaja vi måste få göra vad som känns rätt för oss i alla fall, har börjat känna mig nervös och orolig över hygienen omkring bebisen med folk som ej tvättar händer etc, måste ha en plan för hur jag ska förbereda folk innan vi gör entré känner jag, börjat noja mig väldigt mkt för att folk ska pussas och ta på henne med baciller Obestämd ska försöka prata med mannen om det där, kanske kan det hjälpa.
    Kram!!
  • Inalina
    LillaAw skrev 2019-05-06 17:48:24 följande:
    Tack för tips :) har stödstrumpor varje dag för att kunna leva haha.. har fyra par som vår varva i tvätten. Tar även kalla duschar som hjälper lite samt att dricka mycket. Att det ör lite svalare nu har även hjälpt. Jag hopppas föda vaginalt, känner att jag knappt läst eller förberett mig för förlossningen men tänkt läsa någon bok nu när man ändå är så bunden till att ligga hemma. Jag hoppas verkligen slippa gå över tiden men vet att det är vanligast egentligen...

    hur går det med dina sammandragningar? :) inte långt kvar nu
    ok jag förstår ;) här i schweiz får man stödstrumpor på försäkringen som går upp hela vägen på låren också, känner att det är lättare att ha klänning o kjol när de ser ut som vanliga strumpbyxor för alla andra :) om du sk läsa en bok vill jag föreslå Föda utan rädslaHjärta

    jag hoppas också slippa gå över tiden, men inser ju också att jag inte kan göra så mkt åt det. och min anledning är egentligen ganska 'praktisk' då jag vill att bebisen ska hinna få sin 2 månaders vaccin innan vi åker, och då måste hon födas senast typ 23 maj. men ska försöka tänka bort det, och tänka att det löser sig ändå.
    sammandragningarna är mkt värre på eftermiddagarna och nu har jag börjat känna lite mer mensvärk till och från men inte som att något är på g direkt ändå.. 
    har du känt några sammandragningar?
  • Inalina
    Jilka skrev 2019-05-06 20:29:39 följande:
    Min lilla krabat (som snart är 4 mån stor!!!) rörde sig mer och mer innan förlossningen. När jag ringde in till förlossningen för att få sovdos för mina förvärkar (som visade sig vara värkar så sovdos behövdes inte) så frågade jag dem om jag skulle oroa mig för att han sparkade ovanligt mycket. Han hade varit helt crazy i ett dygn. Men hon på fl sa glatt att ett aktivt barn är bara goda tecken. Ett stressat barn rör sig mindre.

    Jag följer för övrigt fortfarande tråden och det ska bli så spännande att läsa om era förlossningar. Här rullar saker på. Jag trivs fortfarande som förälder och det kommer kinkiga dagar och bra dagar och någon gång ibland riktigt jobbiga dagar. Då tänker jag att det är min lilla älskling som lär sig nåt nytt, och sen så kommer bra dagar igen. Just nu har han en jobbig period där han kan vägra bröstet i perioder. Han äter alltid tillslut men det tar tid. Det är lite enerverande. Han kan inte heller ta flaska så ersättning går bort. Han bara tuggar och skrattar åt flaskan. Det är lite synd för jag hade gärna kunnat ha barnvakt, och jag hade tänkt försöka fasa ut amningen när han är sex månader och äter mat (och ge ersättning om han inte blev mätt). Jag får så ont i lederna av amningshormonerna. Men men. Vi får se hur det blir. Kanske lär han sig eller så kan han kanske dricka ur pipmugg så småningom. Det ska bli spännande att börja med lite mat snart!

    På onsdag har det gått ett år sedan återinföringen av embryot som blev han. I framtiden när han är äldre har jag tänkt fira, och göra som tradition att vi ska donera någonting eftersom han blev till av donerad sperma. En liten hyllning till donatorerna liksom. Vi får se om jag hittar på något även i år, trots att han inte själv kommer förstå att vi firar :)
    åh så kul att höra från dig! tänk att det gått 4 mån sen lillen kom - helt overkligt! skönt att höra att han var aktiv hela tiden innan förlossningen och att det var ett gott tecken :)

    ja vi är ju rätt många som ska få bebis nu i princip inom en månad, jag hoppas de andra tjejerna postar här med när det är dagsHjärta
    jobbigt att han inte tar flaskan men skönt att du kan amma även om han bråkar lite ibland ;) blir han ledsen när han inte kan ta bröstet eller bara lite ointresserad? kan tro att det händer väldigt mkt nu i den där åldern!! kör du sittdelen eller liggdelen i vagnen? häftigt med årsdagen!!är väldigt imponerad av dig som tar hand om en bebis självSolig
  • Inalina
    Akira Öken skrev 2019-05-06 22:06:51 följande:
    2,5 vecka!!!!!!
    haha japp GALET!
    jag skulle verkligen rekommendera dig att köpa stödstru,por till flyget då det är svårt att lägga upp fötterna nånstans (om ni inte åker första klass hehe)
    jag har tunna strumpbyxliknande som jag tycker är väldigt bra men du får väl se vad som finns på apoteken i sverige och kanske fråga om råd eller googla vad folk föredrar :)

    Njut av er weekend, är det sista resan innan bebis?
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF