• Äldre 21 Feb 13:31
    537 visningar
    4 svar
    4
    537

    Keso och Kvarg?

    Hej!
    Keso och Kvarg vad kan man göra för något av detta
    förutom ostkaka?

  • Svar på tråden Keso och Kvarg?
  • Äldre 21 Feb 13:34
    #1

    Kvarg kan du göra smoothie på, eller äta som det är med bär eller nåt.

    Du kan ha det i mat. Du kan smaksätta och använda som sås.

    Keso kan du också äta som det är, ha på macka.

    Jag brukar göra en sås på den som jag gör lasagne med.

  • Äldre 21 Feb 13:42
    #2
  • Äldre 21 Feb 16:23
    #3

    En av mina standardrätter i många år var en vegetarisk lasagne:

    En god tomatsås istället för köttfärssåsen, och sedan varvat med keso istället för vit sås. En sås mindre att koka, och protein i keson som kompenserar för bristen på protein i tomatsåsen.

    Kvarg skulle kanske också kunna användas, men jag har aldrig riktigt gillat konsistensen på kvarg.

  • Äldre 21 Feb 19:58
    #4

    Jag gör kesoplättar.

    Ca 1/2 liten burk keso.

    1 ägg.

    Knappt 1 krm salt.

    Knappt 1 krm vaniljsocker.

    1-2 msk vetemjöl.

    Blanda allt och stek några min i "klickar" i stekpanna.

    Älskas av 3-åringen.

Svar på tråden Keso och Kvarg?