• Anonym (Mnb)
    Thu 13 Jun 2019 11:36
    3947 visningar
    7 svar
    7
    3947

    Sen medicinsk abort vecka 14-15

    Någon här som gjort sen medicinsk abort på sjukhus kring vecka 14-15? Hur mådde dagarna efteråt? Orkar man jobba dagen efter? Får man komma hem samma dag? Har läst såna skräckberättelser här så hade varit skönt att få höra någon som de verkligen gått bra för..

    Känslomässigt verkar många ha de tungt och blir sjukskriven av, så är de inte för mig. De känslomässiga har jag gått igenom och psykiskt är de inte några problem (vill inte att folk ska tro att jag är känslokall men behöver inge hjälp med den biten). Den har jag redan gått igenom och är klar med mitt beslut.

    Tänker mest på kroppen, vill försöka hålla allt så hemligt som möjligt för omgivningen, tror ni jag lyckas med de? Har ni några tips för att aborten sla gå så snabbt och smärtfritt som möjligt? Samt hur jag ska kunna vara mig själv dagarna efter? Kommer man känna att de är ett barn som kommer ut? Har gjort en medicinsk abort hemma i vecka 7 utan problem men antar att de här kommer vara värre.

    Alla tips mottages!!

  • Svar på tråden Sen medicinsk abort vecka 14-15
  • Anonym (Maria­)
    Thu 13 Jun 2019 20:50
    #1

    Jag har gjort medicinsk abort. Vissligen var det i vecka 6.

    Jag hade då också hört om alla skräck berättelser och var liv rädd.

    Kort sagt så kan man säga att jag kom till sjukhuset, tog pillren, väntade och väntade utan att något händer.

    Började googla och insåg att cyroteck inte funkade för alla.

    Och någonstans här kom en enorm smärta. Jag kräktes för de gjorde så ont, ringde på röda knappen som finns i sjuk rummen och barnmorska kom in. Allt jag hann säga var att jag svimmar medans jag fortsatte att spy.

    De på mig på britsen och gav mig morfin och smärtan försvann direkt.

    Så denna smärta varandra kanske i 5 minuter.

    Sen blödde jag mycket sparsamt. Mindre än mens.

    Dagen efter kändes de knappt något, möjligtvis som lätt mensvärk. Var orolig att aborten skulle ha misslyckats eftersom jag blödde så lite men på efterkontrollen var allt borta.

    Psykiskt nu i efterhand ångrar jag mig. Jag agerade i panik.

    Ingen stoppade mig. Jag önskar så att någon bara hindrat mig från att gå in på sjukhuset.

    Lycka till!

  • Anonym (Bebis­)
    Fri 14 Jun 2019 07:30
    #2

    I v 15 kommer du få gå igenom en förlossning och föda fram en liten minibebis. Bara så du är beredd på det. Det är inte bara en blodig klump utan ett foster som ser ut som en liiten bebis.

  • Anonym (Mnb) Trådstartaren
    Fri 14 Jun 2019 11:17
    #3

    När du säger förlossning.. är de typ i gynstol eller krysta på toaletten?

  • Anonym (Mnb) Trådstartaren
    Fri 14 Jun 2019 13:27
    #5

    Ja de stämmer, jag visste inte att jag gått så långt pga jag haft mens elr blödning som jag trodde var mens. Drog ut på tiden innan jag fick träffa barnmorska, tycker dock inte att jag ska behöva förklara mig. Beslutet är taget och bestämt, finns anledningar till det.

  • Anonym (Bebis­)
    Fri 14 Jun 2019 15:28
    #6
    Anonym (Mnb) skrev 2019-06-14 11:17:52 följande:

    När du säger förlossning.. är de typ i gynstol eller krysta på toaletten?


    Du får dropp som framkallar värkar. Sen efter x antal timmar med värkar får du krysta ut barnet i ett bäcken i toaletten. Eller i sängen om du hellre vill det.
  • Fri 14 Jun 2019 15:31
    #7

    Jag har gjort en ofrivillig abort (MA) i v 14, en tvåstegsabort. Fick först komma och ta tabletter, sen åter efter 3 dagar och då sättas igång. Tog runt 4 h, sen var fostret ute. Jobbade dagen därpå och det var inga problem fysiskt. Blödde i 2v efteråt, men inga floder.

  • Fri 14 Jun 2019 15:33
    #8

    Och ja, det är helt olämpligt för andra att komma och ge sin personliga åsikt om beslutet när det inte var det du bad om, TS.

Svar på tråden Sen medicinsk abort vecka 14-15