• Tue 5 Nov 2019 16:44
    2631973 visningar
    5758 svar
    5758
    2631973

    Vad blir det för mat?

     


    Vad äter ni till middag idag? :) 

    (Vi ska äta stuvade makaroner, falukorv och morotsstavar.) 

  • Svar på tråden Vad blir det för mat?
  • Sat 12 Dec 2020 14:49

    Det började som en carbonara variant pga avsaknaden av flera ingredienser, och blev nått annat och detta.


    Lök, vitlök, chili(rätt stark ska det vara), 10 kvistar av min timjan ute i ett knippe(tas bort i slutet), fräses 20min på låg värme.
    Svartpeppar korn 2tsk, grönpepparkorn 1tsk, krossade till pulver med ½krm kummin, var av lite får vara med i lökfräset.
    Fräser bacon på låg värme med, med mer av svartpepparn ca15-20min.
    1 msk torkade kantareller hackade nästan till pulver, 1tsk worcestersås, 2tsk japansk soja, fjärdedels kub nötbuljong, 2tsk skåns grov senap, 2tsk tomatpuré, resten av svartpepparblandningen och grädde ca1dl(man kanske får ta lite mer eller mer pasta vatten senare.)


    Koka pastan 1-2 min mindre, och får koka klart i såsen, när spagettin åkt i, 50g parmesan följer kort efter.
    Detta motsvarar en portion, ökar man så får man ha koll på saltet, pastamängd 100-140g.


    Detta är inte en rätt för de som inte gillar högkoncentration av svartpeppar och hetta.
    Och slutresultatet hade inte mycket med carbonara variant ens att göra, men var väldigt väldigt god.
    Och som grönsak hade jag bara tjockskivad och delad färsk gurka att bryta av, kanske tomat också kan funka eller bägge.

  • Sat 12 Dec 2020 18:02
    klyban skrev 2020-12-12 14:49:56 följande:

    Det började som en carbonara variant pga avsaknaden av flera ingredienser, och blev nått annat och detta.


    Lök, vitlök, chili(rätt stark ska det vara), 10 kvistar av min timjan ute i ett knippe(tas bort i slutet), fräses 20min på låg värme.
    Svartpeppar korn 2tsk, grönpepparkorn 1tsk, krossade till pulver med ½krm kummin, var av lite får vara med i lökfräset.
    Fräser bacon på låg värme med, med mer av svartpepparn ca15-20min.
    1 msk torkade kantareller hackade nästan till pulver, 1tsk worcestersås, 2tsk japansk soja, fjärdedels kub nötbuljong, 2tsk skåns grov senap, 2tsk tomatpuré, resten av svartpepparblandningen och grädde ca1dl(man kanske får ta lite mer eller mer pasta vatten senare.)


    Koka pastan 1-2 min mindre, och får koka klart i såsen, när spagettin åkt i, 50g parmesan följer kort efter.
    Detta motsvarar en portion, ökar man så får man ha koll på saltet, pastamängd 100-140g.


    Detta är inte en rätt för de som inte gillar högkoncentration av svartpeppar och hetta.
    Och slutresultatet hade inte mycket med carbonara variant ens att göra, men var väldigt väldigt god.
    Och som grönsak hade jag bara tjockskivad och delad färsk gurka att bryta av, kanske tomat också kan funka eller bägge.


    Det låter starkt.
  • Sat 12 Dec 2020 18:03

    Pizza.

  • Sun 13 Dec 2020 14:18
    Nandez skrev 2020-12-12 18:02:42 följande:
    Det låter starkt.
    Ja, både peppar och chili Cool
  • Sun 13 Dec 2020 15:16

    Hemtrillade köttbullar med mjölkstuvade makaroner

  • Sun 13 Dec 2020 20:14
    klyban skrev 2020-12-13 14:18:36 följande:
    Ja, både peppar och chili Cool
    Cool
  • Sun 13 Dec 2020 20:14
    Djurvän03 skrev 2020-12-13 15:16:34 följande:
    Hemtrillade köttbullar med mjölkstuvade makaroner
    Mums
  • Sun 13 Dec 2020 20:15

    Baconsås med pasta.

  • Sun 13 Dec 2020 20:28
    Nandez skrev 2020-12-13 20:14:38 följande:

    Mums


    Ja det var gott :)
  • Sun 13 Dec 2020 20:34
    Djurvän03 skrev 2020-12-13 20:28:43 följande:
    Ja det var gott :)
Svar på tråden Vad blir det för mat?