• mcs1988

    Vad blir det för mat?

     


    Vad äter ni till middag idag? :) 

    (Vi ska äta stuvade makaroner, falukorv och morotsstavar.) 

  • Svar på tråden Vad blir det för mat?
  • klyban
    Djurvän03 skrev 2022-11-26 18:26:59 följande:
    Nej det har jag faktiskt inte gjort, men ska absolut testa ditt tips. Det lät ju jättegott! :)

    Väntar spänt på hur du tycker det blev och den dagen du testar.


     


    När jag säger lite jäst, så pratar vi om 7-10g per 0,5l vätska nu på vintern.
    På sommaren och högre innetemperaturer, så går man ned mot 5g jäst.
    Och det är ovanligt mycket salt man ska använda också.
    Annars samma som vanligt, knåda rejält så degen blir seg.
    Sen brukar jag lägga det i en plastlåda med lock på, och sen sätter jag den på köksbordet tills det är dags dagen efter att baka pizzan.


     


    Använd GÄRNA Tipo 00 mjöl, det är mer anpassat för pizza och focaccia.(Focaccian görs på nästa exakt samma sätt, med skillnaden du lägger den i en aluminium/plåtform, men först så grundar du med olivolja och sen drar ut degen, sen 10 fingrar du trycker på degen, sen fuktad handduk över och väntar 24h och tar d toppings du vill ha på focaccian, sjukligt gott, och kanterna är magiska.

    Tipo 00 mjöl om du inte redan visste vad det var.
    www.coop.se/handla/varor/skafferi/bakning/mjol/vetemjol-tipo-00-siktat-7311141100355


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Vad blir det för mat?