• Tildurrr

    Forlax till barn som vägrar?

    Har en dotter på 15 månader som måste få i sig forlax jr. Hon äter dåligt, dricker bara vatten och ammar. Vägrar bli matad. HUR Får vi det i ungen? Kan man ge det i kräm/youghurt istället för vätska? Och låta henne dricks rent vatten efteråt istället? Har provat några gånger med saft men hon dricker inget annat än vatten, vägrar resten...

  • Svar på tråden Forlax till barn som vägrar?
  • Anonym (M)

    Vi testade att göra så när vårt barn inte ville dricka sin forlax. Vi blandade den i yoghurt, ibland i gröt osv. Yoghurten och gröten kan få lite märklig konsistens av pulvret dock. Och smaken kan kännas igenom ändå. Men testa ni. Och ge lite extra vatten vid sidan. Det är ju vätska även i yoghurt och gröt så tror inte att det är farligt.

  • Ninni1

    Hej! Vi ger med ?medicinspruta? i munnen, det tar lite tid tills hon fått i sig allt, men hela dosen behöver inte drickas på en gång. Du kan strö pulvret över t.ex yoghurt också. Glöm inte att för att Forlax ska fungera måste tarmen få i sig mycket vätska utöver den vätska som medicinen blandas med.

    Lycka till!

  • Anonym (K)

    Hon gillar inte juice eller festis eller liknande då? Även om hon inte gillar saft. Vi blandar med 1/2 dl juice och det funkar bra.

Svar på tråden Forlax till barn som vägrar?