Du öppnar paketet och luktar, och luktar det lite mysko, dock kan kött lukta mysko när man öppnar paketet.
Men efter par 5-10min vädring och avlägsnat från förpackningen så har det försvunnit.
Men min erfarenhet med nötköttfärs är den att det klarar sig ett par dagar över.
Fläskkött är mer instabilt, och kan ibland vara dåligt före dessa datum, men lukten av det sura köttet går aldrig ur näsan efter den dagen du först luktat det.
Även när jag skriver nu så känner jag detta flöda i näsan igen och det är en otrevlig lukt.
Det roliga är att dessa paket kan också lukta så vid öppnandet, men sen efter 5-10min vara borta.
Fisk och räkor är jag mer försiktig på, då dessa kan vara dåliga utan lukta, främst räkor.
Kött nötkött som har varit en vecka över bäst före datumet, och varit hur bra som helst.
Köttfärs måste man titta lite extra på, då delar av det kan vara dålig.
Att köttfärsen är grått behöver inte betyda speciellt mycket, men kan.
Råd är alltid titta-->lukta--->smaka.
Och har man katt så slänger man en räka till katten, för katten vägrar äta dåliga räkor.