• Wed 29 Jul 2020 11:08
    1232 visningar
    8 svar
    8
    1232

    Barn nr 2

    Hej,

    Som rubriken lyder så försöker vi med ett syskon till våran son på 3.5 år, vi har försökt i 2 år och även gått en utredning där det från början visade sig att min man hade 0.9 % progressiva spermier och 2.5 miljon i antal, han fick efter det börja äta PRO Fertil och även träffa en specialist och göra ett "manstest" även där, detta va kanske 2 - 3 månader efter vi började utredningen och då hade han helt plötsligt 38 miljoner och 1% snabba o 21% långsamma spermier, och läkaren sa att han ska börja äta zink, så han äter både zink och PRO fertil sen dess. Läkaren säger också att han garanterat tror att antalet % kommer stiga då han inte hittar något Annat som avviker, så min fråga till er är har ni lyckats bli gravida trots dåligt antal elr långsamma spermier? Vi har försökt i 2.5 år nu...

    Jag äter:

    Mitt val 2 tabletter om dagen

    Q10 1 tablett om dagen

    Folsyra 1 tablett om dagen

    Magnerium 1 tablett om dagen

    Levaxin 1 tablett om dagen

    Och en skopa vita sitol om dagen

  • Svar på tråden Barn nr 2
  • Anonym (-)
    Wed 29 Jul 2020 11:10
    #1

    Jag äter inte ett skit utöver mat och annat. Är allätare.

    Skulle inte dra i mig vitaminer som kostar skjortan och enbart gynnar tillverkaren.

    Ät normalt, sov normalt, rör er normalt.

    Sluta lita på mirakelpiller.

  • Wed 29 Jul 2020 11:32
    #2

    Folsyra är jätteviktigt, men för gravida. Innan dess gör det nog ingen nytta. Jag tror inte de andra tillskotten gör till eller från heller, varken före eller efter graviditet, förutsatt du äter en varierad kost. Däremot ligger Bisolvon-metoden mig varmt om hjärtat, som ett sätt att konkret öka chansen till graviditet (om än i blygsam utsträckning). Det finns även receptbelagd medicin, som clomifene, men det är nog inte alls aktuellt i ert fall, för det verkar tydligt från ditt inlägg att svårigheterna ligger hos din man.

    Spermier är som tanklösa små robotar. Redan från första stund simmar de flesta åt fel håll och av de som lyckas simma hela vägen utan att fastna väljer hälften fel äggledare. Så det behövs miljoner och åter miljoner. Men det låter på er läkare som det finns gott hopp inför framtiden

  • Fri 28 Aug 2020 01:31
    #3

    Blev så glad av att läsa ditt inlägg om PROfertil! Min man har precis börjat käka det och hoppas innerligt att han också får mer rörliga spermier. Hur går det för er nu?

  • Sun 13 Sep 2020 16:35
    #4

    Inget ännu, har bim om 4 dagar... Fick en blödning igår bim - 5 och vi hade även sex igår och idag har jag bruna flytningar (vattniga) även molvärk o illamående.... Men tror inte på denna månad heller dock ????????

  • Fri 18 Sep 2020 09:44
    #5

    Vad tråkigt! Men ni får inte köra icsi eller ivf? För vanliga vägen känns svår med så få spermier även om det blivit fler är det väl ganska många fler som behövs?

  • Anonym (Mamma­)
    Fri 18 Sep 2020 09:46
    #6

    Det enda du egentligen behöver ta är folsyra. Det är inte bara till för gravida utan är viktigt att ha i kroppen redan vid befruktning. Du måste alltså inte äta dem under mens och första veckan i cykeln men börja lagom inför ägglossningen.

  • Anonym (Folat­)
    Fri 18 Sep 2020 09:55
    #7
    SvenOlsson skrev 2020-07-29 11:32:00 följande:

    Folsyra är jätteviktigt, men för gravida. Innan dess gör det nog ingen nytta.


    Folsyra är JÄTTEVIKTIGT INNAN graviditeten. Så viktigt att Livsmedelsverket rekommenderar alla kvinnor som kan bli gravida att äta det som tillskott. Om man har brist på folsyra när man blir gravid ökar risken för ryggmärgsbråck på barnet.

    www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/kostrad/folsyra-for-kvinnor
  • Anonym (Dessu­tom)
    Fri 18 Sep 2020 10:03
    #8
    Anonym (Folat) skrev 2020-09-18 09:55:26 följande:

    Folsyra är JÄTTEVIKTIGT INNAN graviditeten. Så viktigt att Livsmedelsverket rekommenderar alla kvinnor som kan bli gravida att äta det som tillskott. Om man har brist på folsyra när man blir gravid ökar risken för ryggmärgsbråck på barnet.

    www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/kostrad/folsyra-for-kvinnor


    Dessutom riskerar man missfall om man har brist på det, kroppen behöver det direkt vid befruktningen. Därför ska det också tas innan man ens är gravid.
Svar på tråden Barn nr 2