• Wed 5 Aug 2020 16:44
    659 visningar
    4 svar
    4
    659

    Håller på att bli galen blödningar graviditet

    Hej

    Är ni fler som haft blödningar under er graviditet? Mina började v 13 o nu är jag i v 19. Kommer lite då o då o har inte enligt läkarna varit några stora men mycket påfrestande för mig. Skulle så gärna vilja höra era historier?

  • Svar på tråden Håller på att bli galen blödningar graviditet
  • Wed 5 Aug 2020 18:04
    #1

    Jag blödde under min andra och i den senaste.

    Grav nr2 började i v.6 och höll på fram till v.12. Hade en blödning i livmodern. Kom mer eller mindre varje dag. Fick en rejäl blödning i v.21 också.

    Under den senaste så blödde jag från från v.7-v.12. Oklart varför. Det var väldigt frustrerande då det inte fanns någon förklaring, men allt gick väl.

  • Wed 5 Aug 2020 18:38
    #2

    Blödde rejält v.7 med första- helt inställd på m.f. Sen igen lite v.18. V.22 med andra. Ingen förklaring. Psykiskt påfrestande, men det gick ju bra ändå.

  • Wed 5 Aug 2020 21:59
    #3

    Jag blödde v. 11-v.14ca.

    Det hela började som störtblödnimg där de förberedde mig på det värsta på gynakuten men därinne tickade ett hjärta sen vid första kub som inte blev fullbordat då bebis va lite liten så tyckte hon moderkakan satt lågt och vid det andra en vecka senare kom hon fram till att jag löper högre risl för havandeskapsförgiftning så trombyl sattes in, lustigt nog slutade jag blöda bara några dagar efter att blodförtunnande sattes in, dom sa att jag skulle börja blöda lraftigare troligen men det va för bebis bästa i slutändan.

    Fick aldrig förklaring till varför jag på en kväll blödde igenom 3 gigantiska inkontinensblöjor och sedan fortsatte blöda en hel del men min egen teori är att mpderkakan behövde hjälp med trombylen men vet inte alls om så är fallet.

    Fick äta tranexamsyra i några veckor för att dämpa blödningarna.

  • Wed 5 Aug 2020 22:11
    #4

    Jag hade spottings till och från under graviditeten, ända tills de vid ett cellprov i vecka 22 upptäckte en cervixpolyp som de plockade bort uppe på specialistmödravården. Blödningarna upphörde direkt.

    Det är inte helt ovanligt att det växer till en polyp, eftersom de är östrogenpåverkade. Min var lättblödande och orsakade småblödningar. Kan tillägga att vi hade inget sex, så jag blödde utan mekanisk nötning.

Svar på tråden Håller på att bli galen blödningar graviditet