• Anonym (Bada)
    Thu 15 Oct 2020 16:37
    7115 visningar
    419 svar
    419
    7115

    Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?

    Jag undrar om ni tycker det är ok att en pojke på 9 snart 10 år med funktionshinder följer med sin mamma in på damernas på simhallen? Det är inte fråga om ett mentalt funktionshinder utan att han helt enkelt har ett kroppsligt funktionshinder som gör det svårt för honom att klara av ombyte och dusch på egen hand. Det finns ingen pappa som kan ta honom med in på herrarnas.

  • Svar på tråden Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?
  • Anonym (Juno)
    Sat 17 Oct 2020 15:45
    +2
    Anonym (Tja) skrev 2020-10-17 09:50:13 följande:
    Ja det tycker jag det är om det inte går att lösa på annat sätt för alternativet att inte få gå dit alls känns ju definitivt inte som ett alternativ. Varför ska pojken inte få bada bara för att han inte klarar av att ta hand om sig själv? Men givetvis så borde badhuset/kommunen lösa problemet men tills dess anser jag det självklart att han får följa med sin mamma in på damernas så att även han får bada...
    Det är ju ingen mänsklig rättighet att få bada på badhus. Dessutom, finns ju en lösning, att pojken får hjälp av assistenter inne på herrarnas. För vem som helst fattar ju att det inte kan fortsätta såhär för alltid. At some point måste man ju hitta en bättre lösning för personen då det gynnar absolut ingen att fortsätta såhär. Man kan ju t.ex. inte låta en 33-årig man byta om inne på damernas för han föredrar att få hjälp av frugan istället för nån annan. Det går ju inte. 

    En 11-åring och definitivt 13-åringar är för gamla för att vara inne i fel omklädningsrum. Pojken ska inte behöva visa sig naken inför flickor i samma ålder och flickorna ska inte behöva känna obehag av att en pojke byter om med dem. 
  • Anonym (.)
    Sat 17 Oct 2020 15:54
    +3

    I en mellanperiod när mina pojkar inte ville gå på damernas men var lite för små för att klara sig helt själva tog jag tag i en pappa och frågade om de kunde hålla ett getöga. Ingen sa nej. Ibland kom papporna med lite pinaler de glömt som handukar och väskor.

    Tycker det är en självklarhet att hjälpa till på det sättet och det har hänt att jag gjort motsvarande för fäder som badad med sina halvstora döttrar.

  • Anonym
    Sat 17 Oct 2020 15:54
    Anonym (Frida) skrev 2020-10-17 14:14:53 följande:
    De har alltid duschat en gång om dagen minst. Och samma dag som vi simmade på badhuset så brukade samtliga även duscha hemma en extra gång efter simningen. Sluta fabulera.
    Jag upprepar bara det du själv skrev.
  • Anonym
    Sat 17 Oct 2020 15:55
    Anonym (Frida) skrev 2020-10-17 14:15:53 följande:
    Nej verkligen inte. Det är bra för unga pojkar att få se lite kvinnokroppar och lära sig lite. Inget fel med det.
    Du vill uppenbarligen att dina pojkar ska bli sexistiska svin.
  • Sat 17 Oct 2020 15:59
    AnnaSturesson skrev 2020-10-17 14:26:14 följande:
    Jag bryr mig inte själv men min dotter skulle nog aldrig åkt till ett badhus igen om det kom in en 12-13åring i duschen.
    Alltså jag skulle inte bry mig om en 9-10-åring, de är ännu inte i puberteten, men en 13-åring ser nog på en kvinnokropp på ett annat vis, han ser på bröst som något sexuellt, så ja jag själv skulle bry mig faktiskt, och tycker han borde klara sig själv. Men om killen har ett funktionshinder så är det mer förlåtligt.
  • Anonym (vet ej)
    Sat 17 Oct 2020 16:05
    +3
    Anonym (Frida) skrev 2020-10-17 13:37:40 följande:

    Anonym (Hannah) skrev 2020-10-17 12:58:24 följande:
    Hur länge tycker du han kan hålla på och byta om inne på damernas?

    Jag burkade ha med mina två pojkar in på damernas fram tills dess att de var 13 år. De duschade alltid med badbyxorna på såklart, och sedan bytte om med handduk, precis som man gör om man åker ut och badar. Det valde de själva.

    Ibland hände det att det fanns jämngamla tjejer som stod och duschade där nakna, men det verkade inte vara ett problem för mina pojkar i alla fall. Det var en gång som en tös stod och duschade när vi kom in, och så visade det sig att hon gick i samma klass som min yngsta son, som då var 12 år. Men de hälsade snabbt och så gick vi vidare.  
    13 år är för gammalt. Badhuset måste väl haft regler för vilken gräns som gäller? Och det måste väl ha varit flera som reagerat på att dem var där inne?? Varför slutade ni t ex? 
  • Anonym (vet ej)
    Sat 17 Oct 2020 16:10
    Anonym (Mamma) skrev 2020-10-16 16:00:09 följande:

    Jag blir provocerad av att läsa vad ni skriver. Jag har själv en funktionshindrad pojke som älskar att bada. Hade han inte kunnat följa med in på damernas hade han inte kunnat bada, det roligaste han vet. Ni som skriver anställ en manlig assistent, vet Ni hus svårt det är att anställa vettiga assistenter? I hans fall krävs det dessutom dubbelassitans vilket skulle innebära två manliga assistenter.


    Hur löser ni det nu då? Har han kvinnliga assistanser eller är det du som sköter om det när ni badar?
  • Anonym (Ik)
    Sat 17 Oct 2020 16:28
    +3
    Anonym (Frida) skrev 2020-10-17 14:15:53 följande:

    Nej verkligen inte. Det är bra för unga pojkar att få se lite kvinnokroppar och lära sig lite. Inget fel med det.


    Men, om det är en lärosituation du ville bidra till borde du naturligtvis ha tvingat av dina söner deras badbyxor. Varför förvägrar du alla flickor som var där att få titta och lära sig lite om hur pojkkroppar ser ut?

    Nej, förlåt, jag glömde ju! De är ju bara flickor och skall vänjas vid att objektiviseras medan dina pojkar ska få läras att flickors känslor och bekvämlighet skall underordnas deras önskan att få titta på småtjejers och tanters nakna kroppar.

    Antar att det är pojkar som dina som sedan tafsar på tjejerna i korridoren. De har ju fått lära sig av sin mamma att flickor är till för deras underhållning och bildning.
  • Anonym
    Sat 17 Oct 2020 16:35
    +4
    Anonym (Mamma) skrev 2020-10-16 16:00:09 följande:

    Jag blir provocerad av att läsa vad ni skriver. Jag har själv en funktionshindrad pojke som älskar att bada. Hade han inte kunnat följa med in på damernas hade han inte kunnat bada, det roligaste han vet. Ni som skriver anställ en manlig assistent, vet Ni hus svårt det är att anställa vettiga assistenter? I hans fall krävs det dessutom dubbelassitans vilket skulle innebära två manliga assistenter.


    Hur långt upp i åldern ska din tonåring få klä om på damernas?
    Är hans funktionshinder kroppsligt eller mentalt?

    Varför ska ALLA som har RÄTT att byta om och duscha på damernas backa för att din unge ska få bada? Varför ska alla flickor som känner sig obekväma vara tvungna att packa ihop och åka hem för att din son ska få bada?

    Varför?
  • Sat 17 Oct 2020 17:32
    -1 +5
    Anonym (vet ej) skrev 2020-10-17 13:12:00 följande:

    Badhusen ska vara till för alla, precis som ett bibliotek eller en affär. Hur hade du resonerat om det visade sig att svarta personer inte fick vistas på badhusen för att det var bara till för vita? Nej det är ju inte mänsklig rättighet som du säger! Jäkla dumt sagt tycker jag om en som är funktionshindrad!


    Jäkla dumt sagt om hudfärg, tycker jag. Hudfärg ställer noll krav på andras praktiska anpassning, vilket funktionshinder gör. Rätt lösning skulle vara att vända sig till kommunen och kräva omklädningsrum anpassade för funktionshindrade, inte att pojkar och män får tillträde till single sex spaces avsedda för kvinnor.
Svar på tråden Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?