• Anonym (Elena­)
    Sun 25 Oct 2020 14:18
    19889 visningar
    172 svar
    -10 +1
    172
    19889

    Varför väljer män en medioker kvinna framför oss färgsprakande??

    Så hände det IGEN.

    Ett långvarigt dejtande med en man tar slut. Han ser oss mer som vänner. Anledningen är min färgstarka personlighet. Jag är för mycket.

    Detta är inte första gången utan nu fjärde på raken.

    Jag är en person som tar plats, hörs, skrattar mycket och tar för mig av livet. Man ser mig. Man hör mig och jag är en väldigt uppskattad gäst på fest och andra sammanhang. Har mååååånha vänner såväl kvinnor som män. Jag skämtar mycket och är ibland lite grov i munnen. Jag gömmer mig inte. Jag vågar. Älskar sex, passion och allt som har med att leva att göra. Men jag är också väldigt skötsam, bra jobb och strukturerad.

    Men jag får inga långa relationer! Samma problem har en annan väninna som har likande personlighet. Men våra blyga, småsöta och halvtråkiga tjejkompisar de är minsann gifta och har aldrig haft problem med att hålla kvar en man.

    Sen kommer det oundvikliga. Efter några år hör de av sig. Männen som lämnade mig för en mellanmjölktjej. De undrar hur jag har det och klagar på att deras liv är så tråkigt med villa, barn och Volvo. Frugan vill knappt ligga och allt är beiget.

    ja men vad fan valde du inte mig då?????????

    Är det fler färgstarka kvinnor därute som blir dissade pga av sin personlighet? Jag kan ju inte ändra på mig men vart hittar man en man som klarar en högljudd passionerad kvinna för ett livslångt förhållande??

    Så trött på detta mönster nu... Vill hitta kärleken. Vill ha familj. Varför är jag sådant vännmaterial men inte flickvänsmatetial?

  • Svar på tråden Varför väljer män en medioker kvinna framför oss färgsprakande??
  • Anonym (Man)
    Sun 25 Oct 2020 14:29
    #1
    +13

    Därför att intensiva personer orkar man bara umgås med under kortare stunder. De dränerar en på energi. Kul för en kväll men inte dygnet runt året om. De som kontaktat dig är uttråkade men söker enbart en snabb energikick för att sedan återgå till det behagliga lugnet.

  • Anonym (ooo)
    Sun 25 Oct 2020 14:32
    #2
    +7

    Jag tycker inte det har med kön att göra. Jag känner flera män som passar in på din beskrivning och jag är gärna vän med dem och tycker de är kul på fester, men jag skulle aldrig orka leva ihop med nån av dem. Det blir "too much" helt enkelt och jag kan gissa att folk du möter kanske tänker detsamma om dig? 

    De som återkommer till dig om några år hoppas jag du förstår mest är ute efter ett lite spännande äventyr med dig, den färgsprakande, inte en långvarig relation. 

    Du behöver nog hitta en lika färgstark karl, som du är. 

  • Anonym (tja)
    Sun 25 Oct 2020 14:33
    #3
    +2

    Hur vet du att det är just din färgsprakande personligthet som gör att du blir bortvald? Jag tänker att det kan vara något annat.

  • Anonym (Flami­ngo bland duvor)
    Sun 25 Oct 2020 14:38
    #5
    -1 +1

    Jag är också för mycket/ för extrovert för många. Kvinnor känner sig hotade, män är fascinerade en stund, men i längden krävs det en tålmodig man för att balansera.

    Jag tror den svenske mannen i snitt har lite svårt att vara med en kvinna som tar mer plats än han själv, det kräver antingen en viss säkerhet och/eller att man själv inte vill stå i rampljuset.

    Min man vill inte det och tycker att det är utmärkt att jag håller i det sociala och underhåller vänner och bekanta så att han slipper. Han älskar att visa upp mig och njuter av att jag får uppmärksamhet av andra män, men är trygg i att jag har valt honom, förfört honom och älskat honom i många år så han lär inte bli utkonkurrerad av dem. 

    Liksom du har jag ett par män som står i kulissen. De hade chansen men tog den inte och kan inte släppa kontakten med mig ens 25 år senare. 

    Du kommer att hitta rätt man till slut, det tror jag. Kanske det finns fler lämpliga män på andra håll än i Sverige? 

  • Anonym (Andre­as)
    Sun 25 Oct 2020 14:38
    #6
    +5

    Man kan inte ändra sin personlighet men man får lära sig att kompromissa och anpassa sig om man vill ha ett långvarigt förhållande. Ge och ta liksom. Det gäller i alla relationer, även för den i ett mellanmjölksförhållande.

    Jag skulle gissa att det är det som händer för dina relationer. Att du gasar på i ullstrumporna och inte riktigt ser att du ibland kan vara tvungen att anpassa dig efter situationen och personen. Vill du ha barn, familj, bröllop etc får du vara beredd på att göra vissa uppoffringar på samma sätt som en man måste göra detsamma för din skull.

    Om du är för mycket ligger ju problemet hos dig att lösa. Man måste inte vara för mycket överallt och hela tiden. Ibland får man bita ihop och gilla läget.

  • Anonym (H)
    Sun 25 Oct 2020 14:40
    #7
    +6

    Du kanske kan lära dig något om dig själv i fall du lyssnar på männen som bryter upp. Det finns säkert mycket som är positivt med din personlighet men vi har alla vissa förbättringsområden. Har de här männen sagt rakt ut att du är för mycket eller är det din egen tolkning?

    Jag trodde t.ex. att min självständighet bara var positiv, jag besvärar ju ingen och är väldigt lätt att umgås med, men jag har insett att människor kan känna att jag inte behöver dem. Det betyder inte att det är negativt att vara självständig utan att jag kan behöva tänka på hur det uppfattas av andra. Det kanske är något liknande du behöver fundera på.

    Relationer handlar ju delvis om kompromisser och det är inte rimligt att alla ens relationer tar slut för att den andre är för feg och inte kan hantera en som person. Det är inte heller så att alla kvinnor som inte är som du är tråkiga. Bland de mest intressanta personer jag har mött har varit introverta och det är först när man lär känna dem som man förstår det.

    Stanna upp i stället och reflektera över vad de här männen har sagt, inte bara när de gjorde slut utan under tiden ni dejtade och försök se relationen ur deras perspektiv.

  • Anonym (Flami­ngo bland duvor)
    Sun 25 Oct 2020 14:48
    #8
    -3 +1
    Anonym (Andreas) skrev 2020-10-25 14:38:38 följande:

    Man kan inte ändra sin personlighet men man får lära sig att kompromissa och anpassa sig om man vill ha ett långvarigt förhållande. Ge och ta liksom. Det gäller i alla relationer, även för den i ett mellanmjölksförhållande.

    Jag skulle gissa att det är det som händer för dina relationer. Att du gasar på i ullstrumporna och inte riktigt ser att du ibland kan vara tvungen att anpassa dig efter situationen och personen. Vill du ha barn, familj, bröllop etc får du vara beredd på att göra vissa uppoffringar på samma sätt som en man måste göra detsamma för din skull.

    Om du är för mycket ligger ju problemet hos dig att lösa. Man måste inte vara för mycket överallt och hela tiden. Ibland får man bita ihop och gilla läget.


    Eller så fokuserar man på de ca 5% av män som har stake nog att leva med en kvinna som syns och hörs och vet vad hon vill.

    Man behöver sällan gilla läget, vissa av oss ändrar på spelreglerna istället.
  • Sun 25 Oct 2020 14:58
    #10

    Jag har haft förhållande med två färgstarka kvinnor - båda var helt fantastiska - och jag saknar dom båda ! Problemet var att båda gav mig för lite tid i deras liv, det fanns aldrig tid för den tvåsamhet som jag ville ha i deras hektiska liv. Kompromiss fanns inte i vokabulären.
    Jag är själv ganska tillbakadragen - men dras med i deras energi - fantastiskt för min del och de enda gångerna i livet jag har känt att jag verkligen lever.
    Förhållanden med alldagliga kvinnor har bara inte fungerat , saknar den färgstarka personligheten för mycket.....

  • Anonym (Hold my beer)
    Sun 25 Oct 2020 15:02
    #12
    +6

    Av din beskrivning kan man se det på två sätt.

    Positivt: åh vilken färgsprakande, självsäker och lycklig kvinna!
    Negativt: åh vilken sjukt jobbig människa Skrikandes

    Så om män ser det på ett negativt sätt är det inte konstigt att de väljer en mer balanserad, normal kvinna. I dina ögon medioker alltså.

    Om det här är något som händer dig jätteofta kan det vara dags att göra en skärskådning av din egen personlighet och fundera på om du verkligen är så sprudlande härlig eller bara för mycket att vara omkring. Du kanske tar för mycket plats, är för högljudd osv.

  • Anonym (Flami­ngo bland duvor)
    Sun 25 Oct 2020 15:04
    #14
    -3 +3
    Anonym (Gitt) skrev 2020-10-25 14:51:43 följande:
    Det är just detta som är lite otäckt med män. Du ser en stark självständig kvinna och du vill genast ta ned henne på jorden genom att mästra henne fysiskt. Varför bli så provocerad av kvinnor som är sanna? Vad väcker det i dig liksom?
    Den där omogna fingerbananen har postat hatkommentarer i alla trådar i forumet snart. Uppenbarligen hade han en svår lördagkväll ute och försöker nu ge igen på alla taskiga kvinnor hemifrån morsans källare, medan han bölar och äter skräpmat.

    Uppmuntra inte trollet genom att nappa.
Svar på tråden Varför väljer män en medioker kvinna framför oss färgsprakande??