• Anonym (Maja)

    barn på förskola under corona

    Jag har mitt barn barn 15 timmar i veckan på allmän förskola. Då jag är hemma har jag möjlighet att ha honom hemma, Han går på förskolan för att få träffa andra barn och så. Nu när coronan åter ökat känner jag mig tveksam om jag ska skicka honom till förskolan  eller låta honom vara hemma en tid, hur hade ni gjort?

  • Svar på tråden barn på förskola under corona
  • Anonym (Jenny)

    Hur gammalt är barnet? När barn närmar sig 4 år så behöver många verkligen interaktionen med andra barn. En 1-åring har liksom inte det behovet på samma sätt (med det inte sagt att det inte kan vara en positiv upplevelse).

  • Anonym (G)

    Vi har fyraåringen på förskolan som vanligt. Vi har dragit ner på i princip allt annat, inklusive den högt älskade fritidssysselsättningen och märker att hon behöver något ?vanligt? i livet. Hon behöver också kompisar, vara ifrån oss och all aktivitet vi inte kan erbjuda hemma.

    Dessutom jobbar vi föräldrar hemifrån, om än 50/50. För att hålla någon form av dräglig arbetsmiljö för den arbetande föräldern, behöver fyraåringen vara på förskolan. Det räcker med en ettåring hemma...

  • Anonym (Jenny)
    Anonym (Maja) skrev 2020-11-22 15:23:45 följande:

    Han är 4 år


    Ja du känner ju ditt barn bäst. Om ni inte skulle klättra på väggarna så är det ju inte hela världen att hålla barnet hemma en eller två månader om du har möjlighet. Det blir som ett extra sommarlov bara, något som ju inte är skadligt alls även om man tycker att socialisering är viktigt.
  • Anonym (Y)

    Då barn inte blir sjuka finns det väl ingen anledning 

  • Drottningen1970

    Med tanke på stora barngrupper rent generellt och att de flesta arbetsplatser just nu har det jobbigt med mycket personalfrånvaro, så vore det väl högst lämpligt att avlasta verksamheten så att det blir bättre för de barn som faktiskt MÅSTE vara där.

  • Anonym (H)
    Anonym (Y) skrev 2020-11-22 15:53:16 följande:

    Då barn inte blir sjuka finns det väl ingen anledning 


    Är du ironisk? Barn kan absolut bli sjuka, även om de är mindre drabbade
  • Anonym (Y)
    Anonym (H) skrev 2020-11-22 16:11:23 följande:
    Är du ironisk? Barn kan absolut bli sjuka, även om de är mindre drabbade
    Även i magsjuka och förkylning. Ingen håller dem hemma för det
  • Anonym (Japp)
    Anonym (Y) skrev 2020-11-22 16:38:44 följande:

    Även i magsjuka och förkylning. Ingen håller dem hemma för det


    Verkligen? Skickar du dina barn till förskolan med magsjuka? Eller om du nu inte har barn så är det något du skulle kunna tänka dig att göra?
  • Anonym (Maja)

    Barn verkar ju oftast inte bli så sjuka själva men jag tänker att de borde kunna sprida smittan vidare till någon annan som kanske inte klarar det lika bra. Sedan säger de att man ska undvika så  mycket så möjligt av sociala kontakter som inte är direkt nödvändig och detta är ju inte direkt nödvändigt men han tycker ju det är roligt att vara där .Tänker lite att man indirekt får kontakt med ca 20 andra  familjer som har sina barn på avdelningen. Har ett barn till som är i skolåldern och hon måste ju gå i skolan pga skolplikt och att hon hamnar efter om hon inte är där så det är ju helt nödvändigt. 

Svar på tråden barn på förskola under corona