Virriga Vera skrev 2020-12-16 09:34:51 följande:
Det är skillnad på muffins och cupcakerecept. Jag kör recept på amerikanska cupcakes och de blir alltid höga, gör jag muffins så är de låga.
Det ska jag testa - aldrig tänkt på det.
quetzalcoatlus skrev 2020-12-16 09:43:17 följande:
Om man vispar för länge efter att bakpulvret har hällts i så blir muffinsen kompakta. Man ska bara vispa tills allt precis har blandat sig. Jag gjorde det här felet förr och fick då alltid kompakta muffins. Sedan läste jag någonstans om hur man blandar och efter det blir mina muffins alltid fluffiga.
Vad sugen jag blev på muffins nu! :D
Gjort precis så - blandar allt bara tills det är blandat (det är ju egentligen samma sak med en riktig sockerkaka, man får inte överarbeta smeten).
Kråksången skrev 2020-12-16 11:27:34 följande:
Har du i bakpulvret för tidigt kanske? Allt ska snabbt blandas och in i ugnen när bakpulvret kommit i eftersom det börjar reagera direkt.
Blandar torra och blöta ingredienser för sig och sen blandar ihop allt och in i formar, så det borde inte vara orsaken, känns det som.