Anonym (W) skrev 2021-04-07 16:56:46 följande:
Menar då inte i form av McD och pizza mm utan om vanlig pasta, ris, socker, bröd..
Varför äter du det?
Det är ju just dessa former av kolhydrater som gör att du riskerar diabetes oavsett om du är smal/normalviktig eller överviktig.
Risken ökar än mer om du är sådan som inte rör på dig.
Så varför stoppar vi i oss en massa mat som egentligen är dåligt för oss?
Att göra det någon enstaka gång är ok men att stoppa i sig det var dag och då kanske i var måltid...
Vitt bröd äter jag för att min mage inte gillar fiberrikt. Socker har jag i te. Pasta äter jag. Nej, jag är inte orolig för mitt blodsocker, det är stabilt och har alltid legat på den nedre delen när jag kollat. Jag har faktiskt väldigt bra världen, även när det gäller kolesterolet och annat.
Jag kan äta två smörgåsar (vitt bröd) och en kopp te och hålla mig mätt på det i flera timmar.
Dessutom stämmer inte det du säger. Det är en gammal myt. Har man däremot diabetes typ 2 eller på gränsen, då ska man vara snäll mot kroppen och undvika mat som höjer blodsockret snabbt. Har men en väl fungerande insulinproduktion, så klarar man av att äta mat som ger snabb blodsockerstegring.
Jag misstänker att denna organisation har rätt bra koll
diabetes.nu/socker-starkelse-fetma-diabetes/