• Enkeli

    Leksaker till en väl utvecklad 5 åring?

    Vad tusan är en bra investering i leksaker för en kille i 5 års åldern,, vad nöjer de sig med en stund när tex kompisar är över?

  • Svar på tråden Leksaker till en väl utvecklad 5 åring?
  • Kusinen

    Det beror ju på vad som är poppis i bekantskapskretsen. Ofta är vissa typer av "gubbar" poppis tex. Mitt barn älskade riddare och lekte massor med sina riddargubbar och riddarborg i den åldern, både själv och med vänner.

    Utklädningskläder var också något som uppskatttades. Vi hade rätt mycket och barnen lekte massa med det.

    Annars är ju lego av olika slag ett säkert kort.

  • Aliona

    Nu är min son strax under fem, men hos oss är det poppis med lego, kulbanor, bilar, spidermanfigurer, utklädningskläder och olika rollekar som doktor, affär etc. pärlplattor, musikinstrument och en del spel (fyra i rad, uno, lotto) och pussel. Rita, måla och lera är inte favoriten men går också ibland.

  • Jemp

    Lego, bilar, dinosaurier.

    Att roa sig med själv har räkne/skrivböcker varit populärt här också då barnet är intresserad.

  • nnnnnnnn

    Såpbubblor, vattenpistoler (roligare med de små som inte dränker den andre), badminton, basketkorg, studsmatta (finns små för inomhusbruk om man inte har plats ute), lego, plus-plus, leklera + tillbehör tex göra olika sorters mat eller roliga djur, spel som Klask, fia med knuff, kortspel, pysselböcker, pärlor + plattor + gärna mönster även om man lätt kan googla fram sådana nuförtiden, utklädningskläder, men även att göra saker tillsammans med den vuxne till exempel baka något till fikastunden kan ju vara allt från scones till sötfika.

Svar på tråden Leksaker till en väl utvecklad 5 åring?