• Anonym (Noooo!)

    Vad är det för fel på kyckling filen nu för tiden??

    Brukar äta kyckling. Häller i allt i en större stekpanna, 2 kg. Förut tog det 2 h när man lät det puttra på. Men nu sen senaste sändningen till butik blir ju aldrig klart!!!


    Vad har hänt ???? Köpte ju 6 kg på en gång sist. Ska det va såhär o aldrig bli ätligt, va tusan ska jag göra ??

  • Svar på tråden Vad är det för fel på kyckling filen nu för tiden??
  • Anonym (Noooo!)
    Tow2Mater skrev 2022-12-03 20:11:25 följande:

    Gamla hönor nuförtiden, eh? De måste väl värpa sin fulla kvot av ägg innan de dör.


    Ok kanske. Men nu har jag haft det igång i 3 timmar o det är fortfarande rosa inuti.


    Förr förra smakade t om blodig o det förra smakade mögligt. Har inte ätit den jag lagar just nu än. Vet faktiskt inte om jag vågar det.

  • Anonym (Noooo!)

    Seriöst.. den är verkligen ROSA inuti o då hackade i tärningar som har stått ca i 1,5h på 7:an o därefter 4:an i 1,5 timme o nu är vätskan helt slut så på 2:an. Hade lock på hela tiden. Men har ju haft det förut med utan problem!


    Vad händer ?? Vågar jag äta den eller inte??

  • Kockobello

    Den är väl full med vatten och hormoner.

    Jag äter inte kyckling då jag inte ser det som mat.

  • Anonym (Enkelt)
    Anonym (Noooo!) skrev 2022-12-03 20:47:53 följande:

    Seriöst.. den är verkligen ROSA inuti o då hackade i tärningar som har stått ca i 1,5h på 7:an o därefter 4:an i 1,5 timme o nu är vätskan helt slut så på 2:an. Hade lock på hela tiden. Men har ju haft det förut med utan problem!


    Vad händer ?? Vågar jag äta den eller inte??


    Man äter inte rå kyckling. Efter så lång tid tvivlar jag på att den är rosa däremot.
  • Anonym (Noooo!)
    Anonym (Enkelt) skrev 2022-12-03 20:55:39 följande:
    Man äter inte rå kyckling. Efter så lång tid tvivlar jag på att den är rosa däremot.
    Varför skulle jag ens ha startat en tråd om den inte var det ? 
  • Anonym (Dido)
    Anonym (Noooo!) skrev 2022-12-03 21:00:18 följande:
    Varför skulle jag ens ha startat en tråd om den inte var det ? 
    Kör i en stektermometer och kolla tempen, över 72 grader kan du äta den. Måste ju vara tillagad även om den är rosa.
    Men säkert inte gott om det puttrat så länge, kyckling brukar ju gå ganska fort.
  • Anonym (Enkelt)
    Anonym (Noooo!) skrev 2022-12-03 21:00:18 följande:
    Varför skulle jag ens ha startat en tråd om den inte var det ? 
    Du, det finns gott om okunniga personer som startar trådar om allt möjligt. Jag vill påstå att det är en fysisk omöjlighet att koka kyckling i små kuber i en och en halv timme och den fortfarande är rosa i mitten. Men du kan ju motbevisa mig med en bild annars.
  • Aliona

    Det kanske är för stor mängd för din platta. Hällde du verkligen i två kg i stekpannan? Och sen säger du puttra - i vadå? 

Svar på tråden Vad är det för fel på kyckling filen nu för tiden??