23-årig kvinna födde barn – låg i koma sedan sju månader tillbaka

En 23-årig kvinna var med om en allvarlig olycka då hon, utan hjälm på huvudet, ramlade av en motorcykel. Olyckan skedde i norra Indien och kvinnan har legat i koma sedan dess. När olyckan skedde var kvinnan gravid och har under tiden i koma, förutom att hon genomgått flera operationer, fullföljt sin graviditet och genomgått en förlossning.

En 23-årig kvinna i Indien hade legat i koma i sju månader när hon genomgick en förlossning och blev mamma.
En 23-årig kvinna i Indien hade legat i koma i sju månader när hon genomgick en förlossning och blev mamma.

När olyckan inträffade hade den 23-åriga kvinnan varit gravid i lite mer än en månad. Sedan dess har Shafya legat i koma, genomgått fyra operationer och fått mycket läkarvård, rapporterar India Today.

Kvinna i koma födde barn

Under tiden hann graviditeten bli nästan fullgången, och efter sju månader genomgick kvinnan en förlossning – fortfarande i koma.

Bebisen föddes frisk och kry, något läkarna kunde se i ett ultraljud redan i graviditetsvecka 18.

Familjen beslutade att graviditeten skulle fullföljas

Men det var inte helt självklart att graviditeten skulle gå vägen. Enligt tidningen menar en av kvinnans läkare att det förts en hel del diskussioner kring huruvida graviditeten skulle avbrytas eller inte. Detta eftersom den då blivande mamman fortfarande var och är medvetslös, men eftersom att bebisen såg ut att vara frisk enligt ultraljudsundersökningarna beslutade läkarteamet, men framför allt familjen, att graviditeten skulle fullföljas.

Enligt India Today ligger kvinnan, och den nu nyblivna mamman, fortfarande i koma.