Asabea och Opokua Britton uppmärksammar fjärde trimestern med Frida Mom

Den fjärde trimestern glöms lätt bort då mycket tankekraft och fokus läggs på det nyfödda barnet. Därför lanseras nu Frida Mom i Sverige – en serie produkter som tar ett helhetsgrepp om just kvinnokroppen under post partum-tiden.

Systrarna Asabea och Opokua Britton välkomnade gravida och nyblivna mammor för att prata om den fjärde trimestern och fira lanseringen av Frida Mom i Sverige.
Systrarna Asabea och Opokua Britton välkomnade gravida och nyblivna mammor för att prata om den fjärde trimestern och fira lanseringen av Frida Mom i Sverige.

För att fira att Frida Mom lanseras i Sverige bjöd Asabea och Opokua Britton in ett härligt gäng gravida och nyblivna mammor för att hylla kvinnokroppen – och samtidigt äta en riktigt god frukost på Rosendals trädgård i Stockholm.

Vad är Frida Mom?

Frida Mom erbjuder ett brett sortiment av produkter med fokus på den fjärde trimestern. Det finns allt från bekväma och hygieniska engångstrosor anpassade att ha efter ett kejsarsnitt, till en så kallad "Mamma-dusch" som underlättar rengöringen efter en vaginal förlossning.

Post partum – en bortglömd tid

Asabea och Opokua Britton, som bland annat arbetar som doulor, har skrivit boken "Föda" och driver podcasten "Systrarna Britton", jobbar dagligen med att belysa människor om tiden innan och under, men också efter en förlossning – en tid de håller varmt om hjärtat.

"Det är ju en tid som jag och syrran vurmar för lite extra så det kändes så fint att få dela tips och kunskap med varandra om just den många gånger magiska och omvälvande tiden", skriver Opokua Britton i ett inlägg på Instagram.

Asabea Britton menar att just tiden efter en förlossning ofta glöms bort, vilket gör det ännu viktigare att ta hand om sig själv och sin kropp just precis då:

"Jag känner bara ännu mer att låt oss värna om och dela med oss mer av den ofta bortglömda tid som är post partum!", skriver Asabea Britton på sin Instagram.

Se bilder från eventet med Frida Mom här: