Gravid vecka 21-25

Gravid vecka för vecka, här kommer du få läsa om allt som händer under gravid veckorna 21 till 25. Du kan känna av bäckenuppluckring även kallat foglossning, det är normalt att man får det i femte eller sjätte månaden.

Du kan känna av bäckenuppluckring även kallat foglossning, det är normalt att man får det i femte eller sjätte månaden. Läs om bra och dåliga rörelser för dig med foglossning i tipset här bredvid!

Gravid vecka 21

Visste du att bebisens lungor är fyllda med vätska ändra fram tills födelseögonblicket då vätskan pressas ut för att ersättas med luft? Du kan försöka känna din livmoder ett par centimeter ovanför naveln.

Gravid vecka 22

Du kan ha gått upp 5-7 kg eller kanske mer. Tala med din barnmorska om du undrar över din vikt. Varje kvinna och graviditet är unik och kan inte jämföras med andra. Din bebis väger ca 500 g och är 20 cm lång. Den fortsätter lagra fett, men huden är fortfarande alldeles rynkig.

Gravid i vecka 23

Det börjar bli trångt för bebisen i din mage som nu är ungefär 21 cm lång. Det är lätt att drömma mycket livliga drömmar just nu, det kan vara det undermedvetna som förbereder dig på att ett nytt liv väntar.

Gravid vecka 24

Man vet att bebisen dricker av fostervätskan som smakar ganska sött. Och om man sprutar in något beskt dricker bebisen mindre. Smart för att vara så liten! Livmoderns mått är mellan 23 och 26 cm. Som en fotboll!

Gravid vecka 25

Gravid vecka för vecka - här kan du läsa om graviditetens 40 veckor.