Rappare gripen efter skjutning – Rihanna höggravid med hans barn

Efter att ha klivit av ett privatplan på Los Angeles flygplats på onsdagsmorgonen greps rapparen Asap Rocky misstänkt för misshandel. Enligt polisen ska Rocky ha skjutit mot en person i Hollywood i november. Musikern var på väg tillbaka från Barbados där han semestrat med sin flickvän, sångerskan Rihanna, som är gravid med parets första barn.

Asap Rocky tillsammans med flickvännen Rihanna som väntar parets första barn. Nu har rapparen gripits misstänkt för inblandning i en skottlossning i Hollywood.
Asap Rocky tillsammans med flickvännen Rihanna som väntar parets första barn. Nu har rapparen gripits misstänkt för inblandning i en skottlossning i Hollywood.

Det var den 6 november i fjol som ett bråk inträffade mellan två bekanta i stadsdelen Hollywood. Bråket eskalerade och resulterade enligt Los Angeles-polisen i att den ena avlossade ett pistol mot den andre. Offret fick en lindrig skada och sökte senare vård.

Efter skottlossningen flydde den misstänkte, som identifierades som Asap Rocky, och ytterligare två män från området till fots.

Asap Rocky i svenskt häkte 2019

Rocky, 33, vars riktiga namn är Rakim Mayers, är tidigare dömd för misshandel i Sverige. Efter ett festivaluppträdande i Stockholm i slutet av juni 2019 anklagades Mayers och två personer ur hans följe för grov misshandel.

Asap Rocky satt i svenskt häkte i en månad innan han dömdes till villkorlig dom för att ha trampat på en man efter att ha kastat honom till marken. Händelsen fick stor uppmärksamhet internationellt och dåvarande presidenten Donald Trump var en av dem som engagerade sig i fallet.

Läs mer: Sofi Fahrman avslöjar fler detaljer om graviditeten: "Gått nio år i den här kroppen"

Asap Rocky bakom dokumentärfilmen "Stockholm syndrome"

Rapstjärnan gjorde senare en egen dokumentärfilm, "Stockholm syndrome", om händelserna sommaren 2019.

I filmen medverkar stjärnor som Kim Kardashian, Nicki Minaj, Naomi Campbell och Tyler, the Creator, som alla propagerade för att Asap Rocky skulle släppas ur häktet.