Ricky Rich öppnar upp om tuffa sjukdomskampen i "Weekend hos Zia"

I det första avsnittet av "Weekend hos Zia" bjuder Oscar och Dante Zia in artisten Ricky Rich som berättar om sin hjärt- och lungsjukdom och om föräldrarnas stöd genom uppväxten.

I det första avsnittet av 'Weekend hos Zia' berättar artisten Ricky Rich om hjärt- och lungsjukdomen han föddes med.
I det första avsnittet av "Weekend hos Zia" berättar artisten Ricky Rich om hjärt- och lungsjukdomen han föddes med.

I premiäravsnittet av "Weekend hos Zia" gästas Oscar och Dante Zia av skådespelaren Marianne Mörck, bakinfluencern Camilla Hamid, samt artisterna Jireel och Ricky Rich. I avsnittet avhandlas bland annat ämnen som fördomar, relationer och missbruksproblematik.

Läs mer: Weekend hos Zia: Här är gästerna som Oscar och Dante Zia bjuder in

Ricky Rich om sjukdomskampen

Under ett av samtalen som visas i programmet berättar Ricky Rich om sin uppväxt som kantades av mycket oro till följd av en medfödd sjukdom.

– Jag är född med en sjukdom, en hjärt- och lungsjukdom, berättar Ricky Rich och förklarar att hans hjärta är spegelvänt samt att han har en lungkapacitet på endast 40 procent.

Läs mer: Här säger Ricky Rich och hans Cecilia Bahar ja till varandra

Vill ge tillbaka till sina föräldrar

Ricky Rich berättar att hans pappa, men också hans mamma, var högst delaktiga och involverade i sjukdomskampen under uppväxten. Föräldrarnas stora engagemang är något som fått Ricky Rich att vilja ge tillbaka och visa uppskattning till sina föräldrar.

– Min mammas dröm har alltid varit att bo i en villa, så det var det första jag köpte.

– Min farsa hade sin drömbil, en jaguar. Det var det andra jag köpte, säger Ricky Rick och berättar att pappan slutade jobba för att ta hand om sin sons hälsa.

Programmet sänds på tisdagar klockan 21 på TV4 och TV4 Play.