Succédesignern bakom årets Rosa band: ”Varje band är unikt”

Rosa bandet-kampanjen pågår under oktober varje år och har gjort så sedan 2003.

Årets designer av Rosa bandet och armbandet, Selam Fessahaye.

Initiativet är skapat av Cancerfonden och pengarna som samlas in går framförallt till Sveriges främsta cancerforskning. Det är genom forskning som fler kan överleva cancer och tack vare Cancerfondens engagemang överlever idag två av tre sin cancerdiagnos.

Cancer berör alla

Cancer är något som berör alla och tillsammans kan alla bidra, vilket är bakgrundshistorien till årets tryck av svepande händer, som modeskaparen och kostymören, Selam Fessahaye tagit fram. Varje enskilt band kommer dessutom att vara unikt, eftersom trycket hamnar olika på varje band.

Selam Fessahaye gjorde succe på Stockholms modevecka 2018, och hennes kreationer har burits av Beyonce och Kronprinsessan Victoria för att nämna några. Tyll är ett återkommande material i hennes kreationer, vilket återspeglas i årets Rosa band. Även för den icke modemedvetna kanske hennes namn klingar bekant, då hon debuterade som Sommarvärd i P1 2021.

Rosa bandet – varje band är unikt

“Varje band är unikt, precis som alla vi människor har vår egen berättelse och vårt eget avtryck”, säger Selam.

Selam Fessahaye

“Varje band är unikt, precis som alla vi människor har vår egen berättelse och vårt eget avtryck”, säger Selam.

Hon har också designat årets armband, som går i färgerna svart och rosa för att matcha det Rosa bandet. Selam berör med sin design, vilket man hoppas ska stärka årets kampanj för att kunna driva forskningen vidare.

“Den wow-känsla jag får av de kläder Selam designar hoppas jag också många får när de ser det rosa band hon har skapat. Vi är övertygade om att Selam med sitt unika band kommer stärka årets kampanj och stötta oss i vår fortsatta vision att besegra cancer”, säger Ulrika Årehed, generalsekreterare på Cancerfonden.

Årets Rosa band säljs från och med 24 september på ICA, Apotek Hjärtat, Lindex, interflora, Ellos online och Cancerfondens webbshop. Rosa bandet kostar 50 kronor och armbandet kostar 100 kronor.