Publicerad 27 April 2018

Fotograf:

6 intressanta fakta om familjebilens viktigaste utrymme – bagageluckan!

Alla har vi stått där någon gång med händerna på huvudet och grymtat över att bagageluckan jävlas med en på ett eller annat sätt. Inte visste man när man köpte bilen att bagageutrymmet skulle spela så stor roll. När det är dags att köpa familjebil är detta givetvis ännu viktigare att ta hänsyn till.  Här är 6 intressanta fakta att känna till!  




Följande artikel har vi skapat tillsammans med den digitala andrahandsmarknaden Wayke, som bland annat erbjuder mängder av begagnade familjebilar i gott skick. Här kan du välja och vraka bland tusentals bilmodeller. Många av bilarna kan du dessutom få ta med hem och provköra hemma men hela familjen! Men innan du gör något köp bör du alltså se över följande:

1.  Bagagevolymen mäts med olika mätnormer  

Många vill ju såklart att bagageutrymmet ska vara så stort som möjligt men här är det viktigt att inte lita blint på bara siffran. Den säger nämligen inte så mycket om hur rymlig bilen är i verkligheten eftersom volymen mäts med olika mätnormer beroende på länders och företags olika standarder. Ett råd från Wayke är at faktiskt titta på bilen man är intresserad av i verkligheten och provlasta barnvagnen eller det man planerar at packa. Många av Waykes bilar kan dessutom komma hem till dig så du kan testa i rät miljö. Sök på Provkör Hemma på wayke.se.

2.  Alla bagageutrymmen blir inte plana när sätena fälls!  

Ibland säger bilföretagen eller säljaren att bilen du är intresserad av har ett mycket bra bagageutrymme eftersom du kan fälla sätena och få en plan yta. Detta stämmer tyvärr inte alltid! Dubbelkolla att det verkligen blir plant innan du accepterar dessa ord.

3.  Många bilar har en ”hemlig” lucka undertill  

För vissa personer som kanske inte har någon större kunskap eller intresse om bilar kan denna smarta finess gå obemärkt förbi. Men många bilar har nämligen ett extra, litet bagageutrymme under lastgolvet. Utrymmet brukar inte vara så stort men är ändå mycket uppskattat. Så spana efter detta i bilen!

4.   "Vifta" med foten under bilen för att öppna och stänga luckan

Att många bilar har elektriska bakluckor som du kan öppna med ett litet knapptryck är kanske ingen nyhet (men ack så bekvämt!) – däremot är det inte alla som känner till att vissa bilar har en funktion som gör att du kan "vifta" med foten under bilen för att öppna och stänga luckan. Kolla upp alla sådana här bekvämligheter och se till att de fungerar som de ska.

5. Smarta fack med nät

Alla sådana här små enkla finesser spelar stor roll och är alltid väldigt uppskattade, särskilt när det gäller familjebilar. Här kan du lägga leksaker, blöjor och annat som du alltid vill ha med dig. Det är sessutom en säkerhetsfråga att inte lösa saker kan kastas runt i bilen vid en eventuell olycka.

6.  Gummimatta på lastgolvet

Ett smart sätt att spara på tyget i bagageluckan (särskilt om du ska in och ut med barnvagn) är att lägga en gummimatta på golvet. Enkelt att bara ta ut och spola av när det behövs!

Vill du läsa på mer om bagageluckan eller om andra intressanta saker när det gäller Leta/Köpa/Äga/Sälja bil? Klicka här!

Sugen på att köpa eller sälja bil? Besök då Wayke.se genom att klicka här!


wayke




Textstorlek 1 2 3

Innehåll