Publicerad 24 August 2017

Fotograf:

Så mycket kan du få för dina IKEA-möbler på Blocket

Visste du att hösten är den period under året då handel av begagnade möbler och heminredning är som mest intensiv på Blocket? Har du något hemma som du inte längre använder eller som du kanske tröttnat på? Varför inte sälja det, och kanske fynda en ny möbel?  
På Blocket finns det varje dag runt 600 000 saker som säljs, allt ifrån bilar, och husdjur till kläder och möbler. Just möbler är mycket populärt, särskilt de från IKEA. Under oktober när handeln är som mest intensiv säljs cirka var tredje möbel på mindre än 24 timmar.

Dessa IKEA-serier söks det mest efter

Av alla tusentals produkter som säljs på Blocket varje dag är IKEA ett av de varumärken som är mest populära.

– IKEA är ett av de mest populära varumärkena på Blocket året om. Möblerna är många gånger enklare att köpa färdigmonterade, man slipper åka långt för själva inköpet och många ser möjligheterna till upcycling. En begagnad möbel, oavsett varumärke, hör aldrig hemma på vinden eller i källarförrådet - köpare finns det ju gott om, säger Linnéa Aguero, presschef på Blocket.

10 mest eftersökta IKEA-serierna på Blocket

1. Hemnes
2. Bestå
3. Billy
4. Malm
5. Pax
6. Ektorp
7. Kallax
8. Söderhamn
9. Ivar
10. Stockholm

Kanske har du möbler hemma i någon av serierna ovan som du inte längre använder? Då kan du tjäna pengar på dem istället! Här kan du läsa mer om att sälja på Blocket och hur du gör för att skapa bästa annonsen.


IKEA-serier som har högst andrahandsvärde

Möbler från IKEA säljer mycket bra på Blocket, men det finns vissa möbler och serier som har ett högre andrahandsvärde än andra. Den möbel som har bäst andrahandsvärde är loftsängen Stuva. Av alla Stuva-sängar som sålts på Blocket ligger medianpriset på 2000 kronor. Det är betydligt högre än de 533 kronor som är snittpriset när det kommer till alla IKEA-möbler som säljs på Blocket. Den IKEA-möbel som har näst högst andrahandsvärde är förvaringsserien Stockholm, med ett medianpris på 1500 kronor.

Här är medianpriserna på några av de vanligaste IKEA-möblerna

Byrå i serien Malm                             350 kronor
Säng/dagbädd i serien Hemnes        1000 kronor
Bokhyllan i serien Billy                       300 kronor
Mattor i serien Stockholm                  800 kronor 
Hyllor och förvaring i serien Liatorp  1000 kronor
Soffa i serien Karlstad                       900 kronor 


Vill du sälja eller köpa möbler från något lite dyrare varumärke än IKEA som också har ett högt andrahandsvärde, som till exempel Josef Frank eller Georg Jensen? Kolla in Blockets samlingssida för den bästa designen här!


Vad har du där hemma som du vill sälja? Lägg upp din annons på Blocket redan idag


I samarbete med Blocket


Textstorlek 1 2 3

Innehåll