Publicerad 4 June 2019

Fotograf:

Redo för semester – 3 tips på vägen

Är ni i full gång med att lägga semesterschemat? Barnen är säkert spända på att komma iväg, men kanske inte lika taggade på de långtråkiga stunderna som väntan på avgångar eller stillasittande i bil eller tåg – ja, sånt som en resa innebär innan ni har nått er slutdestination. 
Det kan vara frustrerande att försöka förklara för ett rastlöst barn att tågförseningen faktiskt ligger utanför er kontroll och det är bara att acceptera väntan. Se därför till att redan innan resan vara förberedd för vad som eventuellt komma skall! Semester ska ju trots allt vara en lugn och skön stund för hela familjen.

Här är våra bästa tips för att förbereda barnen inför semestern:

1. Inkludera barnen i rutten

Barn gillar att ha koll på läget, så det är ofta en bra idé att berätta för dem vad de kan förvänta sig inför resan, och framför allt vägen dit. Det blir dessutom extra spännande om barnen är inställda att ni först ska åka bil, sen hoppa på den stora färjan, och sen åka bil igen, och så vidare. På så sätt blir även resan i sig ett mål!

2. Roliga stopp på vägen

Om ni ska iväg på bilsemester, se till att planera in roliga stopp på vägen. Det kan till exempel vara en rastplats där det finns en badplats, ett spännande museum längst vägen eller en häftig utkiksplats att äta matsäck på. Barnen behöver stimulans, få röra på sig och frisk luft, så varför inte kombinera det med något skoj att göra?

3. Ladda surfplattan

... i dubbel bemärkelse! Lika lite som ingen vill sitta i en varm bil med en urladdad skärm, så bör plattan vara fulladdad med massa kul för barnen! Med SF Kids har ni tillgång till alla barnens favoriter – här ryms både serier, filmer och ljudböcker.
Ladda ner favoriterna hemma och titta sedan offline på resan, perfekt i bilen eller på flygplanet! Bland de hundratals titlar som SF Kids erbjuder hittar ni både härliga Astrid Lindgren-klassiker, och nya bekantskaper som Karsten och Petra och Greta Gris. 

Med koden FAMSOMMAR19 får alla nya användare 2 mån fritt! Gäller till och med den 31 augusti.

Förbered er på en oförglömlig semester med SF Kids!

I samarbete med SF Kids

Logo Color
Textstorlek 1 2 3